Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

"ΔΡΑΣΤΙΚΟΣ" ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Οι πραγματικές προθέσεις της Γερμανίας για άλωση του εσωτερικού πλούτου της χώρας, με «πολιορκητικό Κριό» τον τομέα υγείας της χώρας, αποκαλύπτονται πλέον με τη συνέντευξη του Γερμανού υπουργού Υγείας Ντάνιελ Μπάρ στην Καθημερινή της Κυριακής... 

Καθώς η χώρα μας έχει ζητήσει τεχνογνωσία μέσω της Task Force για την υλοποίηση όλων των δυσμενών μέτρων που έχουν επιβληθεί από τους δανειστές μας, το έδαφος προλειαίνεται για να είναι έτοιμες οι Γερμανικές πολυεθνικές να εξοστρακίσουν από την εγχώρια αγορά οποιαδήποτε ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα ώστε τα κέρδη από οποιαδήποτε δραστηριοποίηση εδώ, να μεταφέρονται στη χώρα τους! Η εμμονή της τρόικας για τη συνταγογράφηση με τη δραστική ουσία είναι μόνο ένα μέρος του Γερμανικού σχεδίου, αφού... 


Ο Γερμανός υπουργός αναφέρει πως το μέτρο, όταν εφαρμόστηκε στη χώρα του, αποδέσμευσε πόρους για το σύστημα υγείας. Τα βήματα εμφανίζονται στη συνέντευξη, αφού γίνεται ευθέως λόγος για επενδύσεις νοσοκομειακών ομίλων, εταιριών ιατροφαρμακευτικού υλικού και ασφαλιστικών εταιριών.

Με πρόφαση τη δημοσιονομική προσαρμογή, κεντρικό ζήτημα των δανειστών είναι η διάλυση πλήρως του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, το οποίο δημιουργήθηκε ακριβώς για να υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας για τον αδύναμο πληθυσμό, ώστε να διατηρείται η κοινωνική συνοχή και να υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης στις ευρωπαϊκές οικονομίες.
Τώρα, όλα αυτά προβάλλονται ως «είδος πολυτελείας», και προωθείται η κατάργησή τους επειδή η παγκόσμια ύφεση έχει προκαλέσει πτώση στις πωλήσεις των γερμανικών εταιριών διεθνώς, οπότε η Ελλάδα φαντάζει ως νέο πεδίο, που λόγω της αδυναμίας της μπορεί να κατακτηθεί.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας αναφέρεται αρχικά στη χρήση της δραστικής ουσίας που έφερε μείωση των φαρμακευτικών δαπανών, ενώ στη συνέχεια κάνει λόγο για την ανησυχία των επιχειρήσεων και την πρόθεσή τους να αποσύρρουν φάρμακα από την ελληνική αγορά, σημειώνοντας πως σε συνενόησή του με τις γερμανικές μητρικές, αυτός ο κίνδυνος άρθηκε, και διασφαλίστηκαν οι προμήθειες προς την Ελλάδα.
Βέβαια, αντίστοιχη διαβεβαίωση δεν έχει δοθεί στις εταιρίες άλλων χωρών, οι οποίες δεν έχουν σταματήσει να σκέφτονται την απόσυρση των πρωτοτύπων προϊόντων τους από τη χώρα. Η διασφάλιση βέβαια αυτή του Γερμανού υπουργού Υγείας δημιουργεί έτσι ένα εξαιρετικά πρόσφορο πεδίο για μεγέθυνση του μεριδίου αγοράς των γερμανικών φαρμακευτικών, ωσάν να έχουν θεραπείες για πάσα νόσο και οι Έλληνες ασθενείς να μπορούν να καλυφθούν μόνο με τα γερμανικά προϊόντα...

Το επόμενο βήμα της «γερμανικής τεχνογνωσίας» είναι η οργάνωση του ΕΟΠΥΥ. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την δυνατότητα οργάνωσης των Γερμανών. Όμως ξαφνικά βρεθήκαμε όλοι σε ένα σακί που λέγεται ΕΟΠΥΥ, τη στιγμή που στη Γερμανία υπάρχουν σαφείς ασφαλιστικές διαφοροποιήσεις, οι οποίες όμως είναι διοικητικές. Γιατί οι Γερμανοί ασθενείς έχουν σαφώς περιορισμένη ιδιωτική συμμετοχή στην περίθαλψή τους, ανεξάρτητα από πού στρέφονται για να δεχθούν την περίθαλψη που τους χρειάζεται (ιδιωτικός, δημόσιος ή φορέας της εκκλησίας).

Σε ότι αφορά τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλια, ο Γερμανός υπουργός παραδέχεται ότι πρόκειται για εφαρμογή η οποία μπορεί να γίνει μόνο μεσοπρόθεσμα, χωρίς όμως να αναγνωρίζει ότι με όλα τα λάθη που έχουν παρατηρηθεί, κλειστά νοσήλια εφαρμόστηκαν στη χώρα μέσα σε λίγους μόλις μήνες, τη στιγμή που άλλες χώρες χρειάστηκαν περίπου μια 10ετία!
Και βέβαια, επειδή το ...μπέρδεμα είναι μεγάλο, όσο αντίστοιχα μπερδεμένες και οι δομές της ελληνικής κοινωνίας, ο Γερμανός υπουργός ζητά σαφείς όρους αγοράς, ώστε οι επονομαζόμενες «επενδύσεις» των γερμανικών Ομίλων, να έρθουν, αφού η χώρα θα έχει υποστεί όλα τα προβλήματα, οι πολίτες της θα έχουν εξαθλιωθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιδράσουν και τότε θα μπορούν να επενδύσουν οι γερμανικές εταιρίες σε «μακροχρόνιο ορίζοντα», οπότε τότε θα έχουν λόγο και στον Τουρισμό Υγείας, που είναι ο τομέας από τον οποίο εμείς προσβλέπουμε σε κάποια ανάπτυξη!
Όσο για την ανεργία και τη στρατιά ανασφαλίστων που οδηγούνται σε περίθαλψη από φιλανθρωπικές δομές, ο Γερμανός υπουργός αναφέρει πως μόνο με εύρωστη οικονομία μπορείς να έχεις σύστημα υγείας, και πως μόνο με εύρωστη οικονομία και επενδύσεις, μπορείς να έχεις μια αγορά εργασίας που να λειτουργεί σωστά. Σαν να μας λέει δηλαδή, ότι αφού δεν έχετε εύρωστη οικονομία, δεν μπορείτε να ζητάτε υπηρεσίες υγείας, όσο για δουλειά, είναι φυσικό να απασχολείστε με συνθήκες τριτοκοσμικές!

Και για τους γιατρούς μας που μεταναστεύουν μαζικά στη Γερμανία, μόνο τότε παραδέχεται τις ελλείψεις του δικού τους συστήματος υγείας, και προσδοκά όσοι φύγουν να επιστρέψουν κάποια στιγμή στην Ελλάδα, για να δομήσουν και το δικό μας σύστημα υγείας, που τώρα αφήνουν πίσω τους, μεγαλώνοντας τα κενά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου