Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΩΡΑΙΕ ΕΛΛΗΝΑ

Καλο σου ταξίδι καλε μας φίλε. ! Ωραίε Έλληνα ! Φεύγεις νωρίς αλλά χορτάτος απο εμπειρίες και πλούσιος απο την αγάπη όσων σε γνώρισαν και πίστεψαν σε σένα...

Απο νωρίς κατάφερες να αναδειξεις τις χάρες της προσωπικότητας σου που σε κατέστησαν ξεχωριστό και μοναδικό! 

Λίγοι γνωρίζουν ότι τιμωρήθηκες απο την χουντα γιατί ως νεαρός ανθυποπλοιαρχος δεν προσήλθες στο στρατοδικείο ως μάρτυρας κατηγορίας κατα αντιστασιακου συναδέλφου σου. Ίσως αυτή η πράξη σου σε έκανε αγαπητό στον χώρο των αντιστασιακών του πολεμικού ναυτικού.

Σε γνώρισα πριν 30 χρόνια απο τον Λεωνιδα Βασιλικόπουλο και κάθε φορά με εντυπωσιάζε οτι ετεροκλητες δυνάμεις όπως οι Β.Τσουδερου, Γ. Αρσενης , Λ. Βασιλικόπουλος , Χ. Λυμπερη εσενα επέλεγαν για τις ειδικές αποστολές που πάντα εκτελουσες με επιτυχία. Το διαπίστωσα στο Βελιγράδι κατα την διαρκεία του πολέμου πριν 18 χρονια... 


Ήσουν ο ´´Λορεν των Βαλκανίων ´´ που με το ανάστημα σου , την σαφαρι λευκη στολη του ναυτικου και το ταμπεραμέντο σου ως σταρ του κινηματογράφου είχες άκρες σε όλα τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα !!! Ανοίγες "πόρτες" παντού. Εβαζες την Ελλάδα στο "παιχνίδι " και ήταν πανταχού παρών!!!
Η στρατιωτική διπλωματία σου χρωστάει πολλά Βασίλη μου. Όχι για τα επίσημα αλλά κυρίως για τα ανεπίσημα. Για ολα αυτα που δεν καταγραφονται στα χαρτια...
 Είχες ένα πάθος !! Ήθελες η Ελλάδα να  είναι ο "μάγκας" της παρέας και έκανες το παν γι αυτό. Συμμάχουσες και με τον διαβολο. Πληρωνες απο την τσέπη σου. Ρίσκαρες....

Και τώρα τα τελευταία χρόνια που ως Εθνος πήραμε την κάτω βόλτα προσεγγιζες την νέα "τάξη πραγμάτων" με τα δικά σου "πολυεθνικά" μάτια.
Πως να ξεχάσω το τελευταίο μας αντάμωμα στο " Πρυτανειο " οπου η αισιοδοξια σου επισκιαζε την μελαγχολία μας. Θαρρω και σε βλέπω να λες στο Πάρι : " . Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει διέξοδος. Όμως πρέπει να την βρούμε μόνοι μας. Απ αυτή την εθνικη προσπαθεια αναζήτησης  του ´´χαμένου θησαυρού´´ δεν πρέπει να λείψει κανείς"..

Τι κρίμα που Φεύγεις τόσο νωρίς και τώρα στα ακόμη πιο δύσκολα που έχουμε μπροστά μας δεν θα μπορούμε να αξιοποιούμε το πολυεθνικό σου δίκτυο για την άντληση έγκυρης και  έγκαιρης πληροφόρησης.....
Καλο σου ταξίδι φίλε ....

Δήμος Βερύκιος

Υ. Γ : . Όχι δεν το ξέχασα . Σου υποσχομαι οτι μια αλλη φορα θα αποκαλυψω πως αντέδρασες όταν έμαθες ότι προφυλακιζεται ο Ακης! Ήσουν ψυχούλα ...! 


ΠΑΤΕΡΑΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ: ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ή ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΣ???

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του γιού του Νικόλαου Ντερτιλή, τελευταίου κρατούμενου εκ των πρωταιτίων της χούντας, ενημέρωσε αμέσως τον αναπληρωτή διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού ότι εάν ο πρώην στρατηγός ζητήσει άδεια για να μεταβεί στην κηδεία του παιδιού του που θα γίνει σήμερα, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, να του δοθεί και μάλιστα η μεταγωγή του να γίνει χωρίς χειροπέδες, παρά το γεγονός ότι ο κανονισμός των φυλακών προβλέπει το αντίθετο. Απλά του ανέφερε ότι θα έχει μία διακριτική συνοδεία.
 
Ο Ν. Ντερτιλής ενημερώθηκε επί των προθέσεων του υπουργού Δικαιοσύνης και υπέβαλε στη διεύθυνση των φυλακών δήλωση στην οποία αναφέρει ότι δεν επιθυμεί να μεταβεί στην κηδεία του υιού του.
 
Να σημειωθεί ότι ο Ντερτιλής, που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 37 χρόνια, καταδικάστηκε το 1975 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973.

1 σχόλιο:

  1. Τσατσοι,τσανακογλυφτες,κρατικοδιαιτοι δημοσιοκαφροι, παντος ειδους ερπετοειδη και γυμνοσαλιαγκες που τρεφονται εδω και πολλες 10ετιες απο της σαρκες μιας ξεπουλημενης απο τους ιδιους Ελλαδας,εχουν αποψη επι παντος επιστητου,καπηλευομενοι βιογραφιες τελευταιων ΗΡΩΩΝ...Αηδια!Επωνυμως:Ε.Στεφανιδης Αρχιπλοιαρχος(Μ)ΠΝ,εα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή