Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ

Το πολιτικό σύστημα έκθετο και ξεβράκωτο ακόμη και από προσχήματα, επιχειρεί να καταφύγει σε κινήσεις εντυπωσιασμού με έναν τριπλό στόχο...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
  • Το διαχειριστικό αντιπερισπασμό, έναν αντιπερισπασμό που αποσκοπεί στην εξασφάλιση της απαραίτητης πίστωσης χρόνου, και με απότερη επιδίωξη την πολιτική σωτηρία του...
  • Τη χρησιμοποίηση του καθ' όλα υπόλογου Γ. Παπακωνσταντίνου ως αναλώσιμο ανάχωμα για να διατηρηθούν κατά το δυνατό στο απυρόβλητο τόσο οι πολιτικοί παράγοντες όσο και οι θεσμοί που λειτούργησαν ως διαχρονική θερμοκοιτίδα για τη μεγάλη βρωμιά. Και...
  • Την πάσει θυσία διατήρηση έξω από το κάδρο, του υπ αριθμόν ένα ενόχου, και αυτός δεν είναι άλλος από τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Στην επικοινωνιακή διαχείρηση του όλου ζητήματος - και αυτό από κοινού με τις υπερεθνικές συμμορίες της ξένης κατοχής - αυτό που επιχειρείται είναι...


Να μετατοπιστεί η ουσία του προβλήματος στην επικοινωνιακά "πιασάρικη" διάστασή του με προφανή στόχο:
  • Να εκτονωθεί η λαϊκή αγανάκτηση και οργή σε ατραπούς ανώδυνες για τη μήτρα του πολιτικού συστήματος που γεννά και αναπαράγει το καθεστώς της κλεπτοκρατίας και της δουλικής ξένης εξάρτησης. Και...
  • Οι πολιτικές παρενέργειες - όποιες κι αν είναι - να διατηρήσουν ακλόνητο το καθεστώς της κατοχικής εξάρτησης που δρομολόγησαν για τον τόπο και επιχειρούν να διατηρήσουν αναλλοίωτο, οι χειραγωγούμενες κυβερνήσεις των ντόπιων πολιτικών ανδρεικέλων
Κι όμως αυτή τη φορά, η Ελληνική κοινωνία οφείλει να πάρει από τα χέρια των διαχειριστών της βρωμιάς το κλειδί των εξελίξεων, και μαζί μ αυτό να πάρει στα χέρια της τις τύχες της πατρίδας που πούλησε η συμμορία των αδίστακτων πολιτικών καθαρμάτων... τη ζωή της... τα οράμματά της... τα όνειρα και την προοπτική των παιδιών της.

Αυτή τη φορά η τιμωρία των καθαρμάτων θα πρέπει να είναι παραδειγματική και αποτρεπτική για κάθε επίδοξο μελλοντικό πολιτικό κάθαρμα, και να μην εξαντληθεί σε δικαστικά τερτίπια και λοιπούς αποπροσανατολιστικούς θεατρινισμούς. Και για να είναι τέτοια, θα πρέπει:
  • Και το τίμημα για όλους εκείνους που έπαιξαν με την αξιοπρέπεια αυτού του λαού και με τις ψυχές των δολοφονημένων  συμπολιτών μας να είναι βαρύτατο, ακόμη και με την εσχάτη των ποινών.
  • Αλλά και η άμεση ανατροπή του καθεστώτος της κατοχής και της εθνικής υποθήκης που επέβαλαν, να γίνει με τρόπο παραδειγματικό, ικανό να εμπνεύσει τους καταδυναστευόμενους λαούς ολόκληρης της Ευρώπης.
Το πειραματόζωο που λέγεται "ΕΛΛΑΣ", αυτή τη φορά οφείλει να αφυπνιστεί... να σπάσει τα δεσμά που του επέβαλαν... και να κυνηγήσει ακόμη και ως τις πύλες του Αχέροντα, τον Δρ. Θάνατο, για το δολοφονικό του πείραμα σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Για όποιον διατηρεί την παραμικρή επιφύλλαξη για τις εξελίξεις που μεθοδεύουν, το ρεπορτάζ που ακολουθεί από το NEWSIT είναι αποκαλυπτικό...

Συμφώνησαν για προανακριτική επιτροπή για τον Παπακωνσταντίνου - Τα τρία ονόματα που σβήστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ - Η πρωτοβουλία ήταν της ΔΗΜΑΡ με την οποία συμφώνησαν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ - Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται να έβγαλε από τη λίστα τα ονόματα δυο ξαδερφών του και των συζύγων τους - Πρόκειται για τις κόρες του πρώην υπουργού επί Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις και τεράστιοι κλυδωνισμούς προκαλεί η λίστα Λαγκάρντ και όλα όσα αποκαλύπτονται γύρω από αυτή. Μετά την αποκάλυψη ότι προκύπτει διαφοροποίηση στην πρώτη λίστα σε σχέση με τη δεύτερη, σήμανε συναγερμός σε όλα τα πολιτικά κόμματα. 

Μετά τις αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ και το ρόλο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, το ΠΑΣΟΚ τέθηκε άμεσα σε συναγερμό και μετά από έκτακτη σύσκεψη, βγήκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το ΠΑΣΟΚ διαγράφει τον πρώην υπουργό και μέλος του κόμματος.

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει λυπηρό το γεγονός πως σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Και το ΠΑΣΟΚ πλέον βλέπει τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου και τον κατακεραυνώνει, καθώς όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD.

Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ ζητά να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν παραλείπει να καταφερθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως πέφτει στο κενό η επιχείρηση "συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του".

Την πρόταση του Φώτη Κουβέλη για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στηρίζει η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη για τη διενέργεια προανακριτικής εξέτασης στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να προλάβει τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό σπεύδει για καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, κάτι που θα συμβεί αν όχι τις επόμενες ώρες, σίγουρα τις επόμενες ημέρες.

Από τη σύγκριση που έγινε από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς προέκυψε ότι είχαν αφαιρεθεί δύο τραπεζικοί λογαριασμοί. Ο ένας εξ' αυτών περιείχε κατάθεση 1.222.000 δολαρίων, ενώ ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό. Οι δύο αυτοί τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με τα ονόματα τεσσάρων συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Πρόκειται για τις κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αξίζει να σημειωθει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ειναι ανιψιός του πρώην υπουργού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου