Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΑΣΣΑΝΤ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ - ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ???

Εδώ και λίγες ώρες από μια συνέντευξη 4,5 ωρών, που έδωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ορισμένα δυτικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και στη χώρα μας, επιλέγουν να ερμηνεύσουν αυθαίρετα τη δήλωσή του για τη Συρία...

Τι είπε ο Ρώσος Πρόεδρος;
Είπε τα εξής: «Δεν ανησυχούμε για την τύχη του καθεστώτος Άσαντ», αλλά για το «τι θα συμβεί στη συνέχεια». Και πρόσθεσε: «Εμείς απλώς δεν θέλουμε η σημερινή αντιπολίτευση να αναδειχτεί στην εξουσία και να συνεχίσει τον πόλεμο με τη σημερινή εξουσία και να συνεχιστεί αυτό στην αιωνιότητα». Ενώ πρόσθεσε πως «και φυσικά, μας ενδιαφέρει η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή».

Πώς τα ερμηνεύουν αυτά μια σειρά μεγάλα ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και ελληνικά τις τελευταίες ώρες;...


«Διευρύνεται το χάσμα που χωρίζει τη Μόσχα από το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποσαφήνισε πως το Κρεμλίνο «δεν ανησυχεί» για τη μοίρα του συριακού καθεστώτος…» (skai.gr)

Στην πραγματικότητα αυτό που είπε πεντακάθαρα ο Ρώσος Πρόεδρος, ως εκπρόσωπος της ρωσικής καπιταλιστικής άρχουσας τάξης, είναι αυτό που λέει από τότε που ξεκίνησαν τα αιματηρά γεγονότα στη Συρία. Ότι υπάρχουν ρωσικά συμφέροντα στην περιοχή πέρα από πρόσωπα. Ότι η Ρωσία δεν «κρατιέται» από το «πρόσωπο Άσαντ», αλλά εστιάζει στους κινδύνους που υπάρχουν για το ρωσικό κεφάλαιο από την επέμβαση των άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η ρωσική πολιτική ηγεσία στηρίζει τη «συμφωνία της Γενεύης», από τις 30/6/2012, που προϋποθέτει ταυτόχρονο τερματισμό του πυρός από όλες τις πλευρές της σύγκρουσης, τη δημιουργία στη χώρα μεταβατικών οργάνων με συμμετοχή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και έναρξη ενός πανσυριακού διαλόγου. Το ρωσικό κεφάλαιο εδώ και καιρό θα είχε αλλάξει τον Άσαντ, αν αυτό περνούσε από το χέρι του,  κι αν μονάχα αυτό θα ήταν σε θέση να διασφαλίσει τα συμφέροντά του στην περιοχή.

Γιατί, άραγε, με τόσο προκλητικό τρόπο ορισμένα ΜΜΕ επιδιώκουν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα; Ο μόνος λόγος είναι η προσπάθεια που γίνεται εδώ και καιρό για την προετοιμασία της λεγόμενης «κοινής γνώμης», δηλαδή των εργαζομένων, πως είναι αναπόφευκτος ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, πως δεν υπάρχει άλλη λύση από τη στρατιωτική εμπλοκή όλο και περισσότερων χωρών στη Συρία. Μια εμπλοκή που θα είναι κι «εύκολη», αφού ο κύριος υποστηρικτής του καθεστώτος Άσαντ κάνει πίσω και τον εγκαταλείπει. Δηλαδή στάχτη στα μάτια!!!

902.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου