Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ "ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ" ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»… μπέρδεψε τη Χρυσή Αυγή η οποία όπως αναφέρει σε επιστολή την καταψήφισε ...εκ παραδρομής.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο Αχαιός βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης αναφέρει :

«Ενημερώνω την επιτροπή ότι εκ παραδρομής καταψήφισα τη σημερινή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που ετέθη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ πρόθεση μου ήταν να την υπερψηφίσω . Παρακαλώ όπως διαγραφεί το σχετικό από τα πρακτικά και η ψήφος μου να προσμετρηθεί ως θετική». Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής, στην οποία επισημαίνονται:... 


«Η Χρυσή Αυγή επιμένει στην πάγια θέση της για απόλυτη διαλεύκανση κάθε υπόθεσης μαύρου πολιτικού χρήματος. Να δοθούν στη δημοσιότητα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ και να διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη το πόθεν έσχες όσων έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό».

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ 
Στο μεταξύ χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεώρησε ότι υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές και ποινικές ευθύνες για όσους επεξεργάστηκαν ή διαχειρίστηκαν το συγκεκριμένο υλικό.Σε αυτό συνηγορεί και η φράση «είμαστε διατεθειμένοι να φθάσουμε την υπόθεση έως το τέλος» της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία έχει αναλάβει τον χειρισμό εκ μέρους του κόμματος.Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά την εξέλιξη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όταν η πλειοψηφία των μελών της (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή) αποφάσισε να μην μετατραπεί σε Εξεταστική, διακόπτοντας έτσι την ουσιαστική έρευνα που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου