Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Το Καστελόριζο δεν είναι σκηνικό. Είναι ένα πανέμορφο νησί και όπως πάνε τα πράγματα με τεράστια, μα τεράστια στρατηγική σημασία για την Ελλάδα. Γι΄ αυτό εξάλλου και η Τουρκία κάνει ότι μπορεί για να το “σβήσει” από τους χάρτες...

του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το Καστελόριζο δεν είναι σκηνικό αν και είναι πολύ γραφικό. Είναι ένα νησί στο πιο απόμακρο σημείο της χώρας και δυστυχώς μια ανάσα από τη Τουρκία.

Το Καστελόριζο δεν είναι σκηνικό κι ας έχει γυριστεί εκεί μία εκπληκτική ταινία το Mediteraneo στο οποίο έπαιζε μεταξύ άλλων η κα.Βάνα Μπάρμπα πριν ασχοληθεί με την πολιτική. Είναι ένα νησί που οι κάτοικοί του είναι ήρωες που κάθε μέρα φωνάζουν προς τους καρεκλοκένταυρους της Αθήνας “μην μας ξεχνάτε”. Αλλά είπαμε είναι πολύ μακρυά για να φθάσει εδώ η φωνή τους.

Το Καστελόριζο δεν είναι σκηνικό αλλά δυστυχώς για τέτοιο το έχουν οι πολιτικοί μας. Όταν θέλουν να μιλήσουν στο συναίσθημά μας κι όχι στη λογική μας ,πάνε στο Καστελόριζο. Εκεί πήγε ο Γιώργος Παπανδρέου για να μας πει ότι... 


Δεν πάει άλλο ,πρέπει να μπούμε στον μηχανισμό …στήριξης. Και ήρθε η κατάρρευση. Η πολιτική κατάρρευση για εκείνον και η δική μας κατάρρευση…γενικώς.

Τώρα πήγε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Και πολύ καλά έκανε. Και μπράβο του που διανυκτέρευσε εκεί .Και ορθώς έσφιξε το χέρι αξιωματικών και στρατιωτών. Αλλά τη πολιτική του υπερβολή, όπως όλοι οι πολιτικοί δεν κρατήθηκε να μην τη κάνει. Αυτό το πλάνο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του αξιωματικού στο φυλάκιο της Ρω  με τον Σαμαρά τι χρειαζόταν; Και ποιος ήταν ο στόχος; Να μιλήσει ένας αξιωματικός με τον πρωθυπουργό μπροστά στις κάμερες για να του πει τι;

Ότι θα εκπληρώνει το καθήκον του ακόμη και απλήρωτο αν τον έχουν; Αυτό δεν χρειάζεται απόδειξη,ούτε διαβεβαίωση. Το έχει αποδείξει κάθε αξιωματικός από τα 18 του χρόνια όταν έμπαινε στη στρατιωτική σχολή. Θα μπορούσε ίσως να του πει πολλά ο αξιωματικός αλλά βέβαια όχι με τη κάμερα να τον “πυροβολεί” αλύπητα.

Είπαμε. Το Καστελόριζο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να το κάνουμε σκηνικό Χριστούγεννα,Πάσχα κι όταν …μπαίνουμε στο ΔΝΤ. Ας ασχοληθούμε λοιπόν ουσιαστικά μαζί του, με τον υπουργό Άμυνας να πηγαίνει συχνότερα και ας μην έχει κάμερες μαζί του. Με τους υπουργούς μας να ψάξουν να το βρουν στο χάρτη και να καταλάβουν ΓΙΑΤΙ πρέπει να λύσουν και το τελευταίο πρόβλημα των ανθρώπων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου