Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ

Την αυτοματοποίηση της λήψης αντιλαϊκών μέτρων τέσσερις τουλάχιστον φορές κάθε χρόνο, χωρίς την ανάγκη υπογραφής νέων μνημονίων και τη νέα λεηλασία των συντάξεων των Ελλήνων μέσω της επαναγοράς κρατικών ομολόγων από τα ασφαλιστικά ταμεία αποφάσισε το Γιουρογκρουπ...
 
Επιχειρώντας να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό και να αποσπάσει την προσοχή του από τα δεινά που θα επιφέρουν αυτές οι αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε -με παταγώδη αποτυχία είναι η αλήθεια- να καλλιεργήσει απατηλό κλίμα ευφορίας και πανηγυρισμού.
Έχοντας υποστεί όμως ας συνέπειες του «κουρέματος» του Μαρτίου που είχε συμφωνήσει με την τρόικα ο Β. Βενιζέλος, αυτή τη φορά μόνο τα λαμόγια υποκρίθηκαν ότι πίστεψαν τον Σαμαρά.
Ο υπόλοιπος κόσμος δεν παρασύρθηκε, αλλά... 


Και κανένας δεν κάλεσε τον λαό να δείξει εμπράκτως την αποδοκιμασία του στην άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. 
Βλέποντας αυτή τη στάση ανεπαρκούς αναποτελεσματικής αντίστασης, η κυβέρνηση των «πολιτικών ληστών-» προωθεί ένα ακόμη πιο άγριο φορολογικό νομοσχέδιο πρωτοφανούς μίσους εναντίον του ελληνικού λαού, ο οποίος ήδη στενάζει κάτω από το βάρος αβάστακτων φόρων.
 
Την ίδια ώρα, αποδεικνύοντας τη βαθιά τοξικότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, τα φορολογικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι το 2012 στα νομικά πρόσωπα -δηλαδή οι εταιρείες- καταλογίστηκαν 38% λιγότεροι φόροι συνολικά σε σχέση με το 2011, ενώ στα φυσικά πρόσωπα -στα εκατομμύρια δηλαδή των φορολογουμένων πολιτών- οι φόροι αυξήθηκαν στο ίδιο διάστημα κατά 23%! Χώρια που...εξαπλασιάστηκαν οι φόροι για την ακίνητη περιουσία, που μέχρι πρότινος πλήρωναν α εύποροι και οι πλούσιοι, γιατί μέσω του «χαρατσιού» της ΔΕΗ τώρα καταληστεύτηκαν όλοι οι Έλληνες.
 
Η πολιτική ουσία πάντως είναι ότι η κυβέρνηση, αναμφισβήτητα η πιο αντιλαϊκή μετά την κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου αλλά "δημοκρατικότατα" εκλεγμένη, δεν πρόκειται να καταρρεύσει μόνη της υπό το κράτος εσωτερικών αντιδράσεων και αντιθέσεων.
Όσο δεν ανατρέπεται, προκαλείται ο κίνδυνος να σαπίσει η ίδια η κοινωνία. Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Είναι αναγκαίος ο παλλαϊκός – πανεργατικός ξεσηκωμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου