Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ...

Χάος και νεκροί στην Αίγυπτο – Τανκς μπροστά στο προεδρικό μέγαρο... 

Εκτός ελέγχου μοιάζει η κατάσταση στην Αίγυπτο, με τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι να μην παίρνει πίσω το διάταγμα που του δίνει απεριόριστες εξουσίες, παρά τις αιματηρές συγκρούσεις και τους πέντε νεκρούς.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, μπροστά στο προεδρικό Μέγαρο στο Κάιρο έχουν πάρει θέσεις τανκς. Προηγήθηκαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας... 


Συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του προέδρου και οπαδούς της αντιπολίτευσης, ενώ εκατοντάδες κόσμου παραμένει έξω από το προεδρικό.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον πέντε νεκρούς, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 50 άνθρωποι συνελήφθησαν.
Στις συγκρούσεις αυτές που σημειώθηκαν γύρω από το προεδρικό μέγαρο με μικρές περιόδους ανάπαυλας, έγινε βομβών μολότοφ, ενώ ακούγονταν και πυροβολισμοί.
Νωρίτερα, το βράδυ, αντίπαλοι του Μόρσι πυρπόλησαν την έδρα του πολιτικού κόμματος των Αδελφών Μουσουλμάνων στην πόλη Ισμαηλία.


Όλα αυτά ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας έχουν παραιτηθεί τέσσερις σύμβουλοι του Μόρσι.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Αιγύπτιο πρόεδρο ότι βαδίζει στο δρόμο ενός δικτατορικού καθεστώτος μετά το διάταγμα της 22ας Δεκεμβρίου που ενισχύει τις εξουσίες του και προστατεύει από κάθε προσφυγή στη δικαιοσύνη για αποφάσεις του ίδιου, αλλά και της επιτροπής που ανέλαβε να συντάξει το νέο Σύνταγμα.

Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται επίσης για το σχέδιο του νέου Συντάγματος, το οποίο θα τεθεί σε δημοψήφισμα, στις 15 Δεκεμβρίου, και το οποίο εγκρίθηκε εσπευσμένα από την επιτροπή αυτή, στην οποία κυριαρχούν οι ισλαμιστές. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, το διάταγμα υπονομεύει τις θεμελιώδεις ελευθερίες και ανοίγει το δρόμο για μια πιο αυστηρή εφαρμογή του ισλαμικού νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου