Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ...

«Πας άνθρωπος ψεύστης» έλεγε ο Απόστολος Παύλος αναφερόμενος στην εγγενή αδυναμία της ανθρώπινης φύσης να συλλάβει την αλήθεια στο σύνολό της... 

Αυτά προ Σαμαρά. Αν ο Παύλος είχε γνωρίσει τον Σαμαρά, θα προσάρμοζε το ρητό του ως εξής:...

«Πας άνθρωπος ψεύστης, αλλά αυτός ο ατιμούλης ο Αντωνάκης είναι αρχιψεύσταρος». Διαβάστε τις δηλώσεις μετά το Eurogroup και φρίξτε:
«Χθες έκλεισε οριστικά μια πολύ σκοτεινή περίοδος για την Ελλάδα». Η σκοτεινή περίοδος παραμένει ορθάνοιχτη και προβλέπεται να γίνει μαύρη νύχτα στα βουνά, με φτώχεια, ξεπούλημα και... διεθνή οικονομικό έλεγχο. «Η κυβέρνηση κατάφερε να μετατρέψει ένα πρόγραμμα ατέλειωτης λιτότητας σε πρόγραμμα που οδηγεί σε Ανάπτυξη». Το πρόγραμμα είναι παντελώς αντιαναπτυξιακό: Μείωση της ζήτησης διά της μείωσης των εισοδημάτων και της αύξησης των φόρων, μείωση κατά 7-9 δισ. των ευρωπαϊκών κονδυλίων, δέσμευση των πλεονασμάτων στην εξυπηρέτηση του χρέους.

«Καταφέραμε να θέσουμε τις βάσεις ώστε το ελληνικό χρέος να ξαναγίνει βιώσιμο». 
Ο οίκος Moody's ανακοίνωσε χθες ότι το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο, το λέει άλλωστε και το ΔΝΤ που ζητάει κούρεμα. «Η συμφωνία εξασφαλίζει άμεση εκταμίευση κεφαλαίων μεγαλύτερη από τη δόση των 31 δισεκατομμυρίων». Κανονικά θα έπρεπε να πάρουμε 44 δισ. εντός του 2012. Τώρα τα 10 δισ. πάνε για το 2013 και αυτά υπό σκληρές προϋποθέσεις. «Γύρω στα 7 δισεκατομμύρια θα πάνε άμεσα στην οικονομία!». Τα 3,5 θα πάνε σε μισθούς και συντάξεις που έτσι κι αλλιώς πρέπει να πληρωθούν και τα άλλα 3,5 σε προμηθευτές του Δημοσίου, οπότε ουδείς εγγυάται ότι θα πέσουν στην αγορά. «Η ανακεφαλαίωση των τραπεζών θα ανοίξει το δρόμο για να επιστρέψει η ρευστότητα στην ελληνική οικονομία». Δεν υπάρχει η παραμικρή δέσμευση ότι τα 23,8 δισ. των τραπεζών θα πάνε στην οικονομία. Το πιθανότερο είναι ότι θα καλύψουν επισφαλή δάνεια.

«Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα σκληρής διαπραγμάτευσης». Τα μέτρα εκτοξεύτηκαν από τα 11,5 στα 20,7 δισ., μπήκαν νέοι φόροι, μπήκαν επόπτες των δανειστών σε δήμους και υπουργεία. Φοβερή διαπραγμάτευση. «Αποτρέψαμε τον εξωτερικό λογαριασμό για τις πληρωμές του ελληνικού κράτους». Ο λογαριασμός θα είναι απολύτως ελεγχόμενος από τους δανειστές και θα περιλαμβάνει όλα τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις, όλα τα πλεονάσματα και το 30% των επιπλέον πλεονασμάτων. «Εξασφαλίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οδυνηρά μέτρα σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα». Με βάση τη συμφωνία, θα έχουμε νέα μέτρα κάθε τρεις μήνες. Η αρχή θα γίνει με το φορολογικό του Ιανουαρίου και έπεται συνέχεια τον Μάρτιο.
Προσέξτε μην βρεθείτε στο διάβα του Αντώνη, γιατί θα σας διεμβολίσει με τη μύτη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου