Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ - ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Φαίνεται πως η παραγγελία για την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου (ο οποίος παραμένει ακόμα στη θέση του!) για πολλούς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι... 

του ΜΑΡΚΟΥ ΜΟΥΖΑΚΗ

Φαίνεται πως η παραγγελία για την άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου (ο οποίος παραμένει ακόμα στη θέση του!) για πολλούς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Οι δύο αδέκαστοι εισαγγελείς, ο κ. Πεπόνης κι ο κ. Μουζακίτης, δεν είναι «ελεγχόμενοι», «δεν υποκύπτουν σε πιέσεις», «δεν καταλαβαίνουν τίποτα», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι –πολλοί- εχθροί τους απ’ το χώρο της πολιτικής. Δεν δέχονται «υποδείξεις» στη δουλειά τους.
Και αυτή τους η συμπεριφορά είναι… 


Aρνητική για εκείνο το πολιτικό προσωπικό που επιθυμεί και τη Δικαιοσύνη ποδηγετούμενη, αγόμενη και φερόμενη απ’ τις παντοειδείς πολιτικές σκοπιμότητες.
Με λίγα λόγια απ’ τους εκπροσώπους του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος, που συνεχίζει να κυβερνά και –κυρίως- να ελέγχει απ’ το παρασκήνιο τις εξελίξεις, ου μην και να διαιωνίσει την κυριαρχία του.

Άλλωστε, όπως πρώτο το Newsbomb επεσήμανε, η κακουργηματική δίωξη εναντίον Γεωργίου (ο οποίος συνεχίζει να παραμένει στη θέση του!) στην ουσία ανοίγει το δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών και των ΓΑΠ και Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο στον ΓΑΠ, όπως έχει αποκαλύψει το Newsbomb,έχει υποσχεθεί στήριξη και πολιτική προστασία ο διάδοχός του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος.
Η εν λόγω συμφωνία επισημοποιήθηκε κατά την τελευταία τετ-α-τετ συνάντησή τους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους πριν λίγες μέρες.
Επίσης υπενθυμίζουμε (έχει την ιδιαίτερη σημασία του…) πως πριν ένα περίπου χρόνο, με υπουργό Οικονομικών τον Β. Βενιζέλο, είχε επιχειρηθεί η ντε φάκτο ακύρωση του έργου των Πεπόνη και Μουζακίτη, η επί της ουσίας υποβάθμισή τους.
Αντέδρασαν τότε γενναία, το όλο θέμα πήρε διαστάσεις και η μεθόδευση δεν προχώρησε…
Προσέξτε τώρα.

Μετά την παραγγελία για τη δίωξη Γεωργίου (και δύο άλλων στελεχών της ΕΛΣΤΑΤ) το ΠΑΣΟΚ με μία «περίεργη» ανακοίνωση ουσιαστικά στρέφεται κατά της πρωτοβουλίας των δύο οικονομικών εισαγγελέων, ο δε ΓΑΠ με ανακοίνωση του Γραφείου του τους επιτέθηκε ευθέως!
Απ’ την άλλη η επίσημη κυβέρνηση δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να πάρει θέση γι’ αυτή την απαράδεκτη επίθεση. Ίσως βέβαια αυτό να οφείλεται και στο γεγονός, ότι όταν ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Ν. Δένδιας καταφέρεται κατά άλλων δικαστών, με ποια αξιοπιστία να… καταδικάσει άλλες επιθέσεις;
Αλλά το ζήτημα, αρκούντως σοβαρό για ευνόητους λόγους, έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας:
Ήδη ασκούνται από διάφορες πλευρές πιέσεις προς το Μαξίμου προκειμένου να «γίνει κάτι και να ξεμπερδεύουμε με τους Πεπόνη και Μουζακίτη»!
Και οι πιέσεις προέρχονται τόσο από πολιτικούς όσο και από συγκεκριμένους οικονομικούς κύκλους. Άλλωστε οι δύο ανεξέλεγκτοι εισαγγελείς έχουν θίξει και οικονομικά, επιχειρηματικά συμφέροντα, πέραν των πολιτικών…

Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ενδώσει σε αυτές τις πιέσεις, θα αντισταθεί και θα αρνηθεί να εισπράξει σοβαρότατο πολιτικό κόστος, για να καλυφθούν πολιτικές και οικονομικές σκοπιμότητες, ευδιάκριτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου