Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΝ ΟΨΕΙ - Ο ΒΟΛΙΚΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖ-ΜΠΕΡΝΤΕΣ ΤΗΣ "ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" ΞΑΝΑΣΤΗΝΕΤΑΙ

Έναν νέο «πυρήνα» -μαζί με αυτόν που οργάνωσε την αιματηρή ληστεία στην Πάρο- την οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» βλέπει η ΕΛ.ΑΣ πίσω από την σύλληψη του 29χρονου Π.Μ. στην Κόρινθο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ερευνούν το ενδεχόμενο ο 29χρονος φοιτητής της Γεωπονίας που εργαζόταν τις τελευταίες εβδομάδες ως security, να οργάνωνε μια νέα ομάδα «ένοπλης δράσης» που θα συνέχιζε τις επιθέσεις της «Συνωμοσίας». Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι ύστερα και από τον εντοπισμό της τελευταίας οπλαποθήκης της οργάνωσης στην Νέα Ιωνία Βόλου, την άνοιξη του 2011, υπήρξε ένα σχέδιο «αναγέννησης» της ένοπλης ομάδας και δημιουργίας νέων πυρήνων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ ο ένας πυρήνας με την συμμετοχή του συλληφθέντα αντεξουσιαστή Τάσου Θεοφίλου προχώρησε στη ληστεία στην Πάρο, τον Αύγουστο του 2010, όπου έχασε την ζωή του ένας οδηγός ταξί. Ο δεύτερος φέρεται να ήταν... 
 
Aυτός στον οποίο συμμετείχε ο 29χρονος Π.Μ αποτύπωμα του οποίου ανακαλύφθηκε σε δύο παλιότερες «γιάφκες» της «Συνωμοσίας». Επιπλέον δείγμα DNA του 29χρονου βρέθηκε σε όπλα που είχαν βρεθεί θαμμένα -στις 18 Νοεμβρίου 2011- στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, χωρίς τότε να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος της λεωφόρου Κατεχάκη «τα όπλα που εντοπίσθηκαν στην Πολυτεχνειούπολη είχαν αγορασθεί λίγες ημέρες νωρίτερα από χώρα του εξωτερικού, με την βοήθεια ορισμένων μεσαζόντων που φρόντισαν ώστε να σβηστούν τα ίχνη αυτής της συναλλαγής. Θάφτηκαν σχεδόν αμέσως στην Πολυτεχνειούπολη και εμείς τα βρήκαμε λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα. Γνωρίζουμε λεπτομέρειες γι αυτές τις ενέργειες που δεν θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε.

Το «σχέδιο» του 29χρονου ήταν να νοικιάσει αμέσως ένα διαμέρισμα για να μεταφέρει εκεί τον οπλισμό. Τα έκρυψε μέσα σε μεταλλικό κουτί, τα έβαλε σε ειδικές συσκευασίες για να μην υποστούν καμία αλλοίωση και να είναι εύκολο να χρησιμοποιηθούν. Είναι όπλα μεγάλων βλητικών δυνατοτήτων και ακριβά. Όταν εμείς βρήκαμε τα όπλα, παρακολουθήσαμε τον χώρο και συγκεντρώσαμε σημαντικά στοιχεία για όσους μπορεί να σχετίζονταν με το θάψιμο του κιβωτίου. Η έρευνα μας βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλό σημείο. Όμως μας ανησυχεί ότι γίνονται συνεχείς απόπειρες δημιουργίας «διαδόχων» σχημάτων της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς
».

 Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποίησε τις τελευταίες ώρες έρευνα σε κατοικία συγγενούς του 29χρονου στην περιοχή της Καρδίτσας, χωρίς σημαντικά αποτελέσματα.
 
Μπαράζ εμπρησμών τη νύχτα σε πολυκατοικίες όπου διαμένουν γνωστοί δημοσιογράφοι που εργάζονται κυρίως σε τηλεοπτικούς σταθμούς. 

Και στις πέντε περιπτώσεις οι άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν άπο δυο γκαζάκια και από τις εκρήξεις προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Οι επιθέσεις έγιναν στις πολυκατοικίες που διαμένουν οι δημοσιογράφοι Αντώνης Σκυλλάκος, Γιώργος Οικονομέας, Αντώνης Λιάρος, Πέτρος Καρσιώτης και Χρήστος Κώνστας. Ξεκίνησαν στις 3,40 στο Κολωνάκι και συνεχίστηκαν στις 4.08 στην Αγία Παρασκευή, στις 4.15 σε Πεντέλη και Μαρούσι και στις 4.45 στον Αλιμο. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου