Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ… ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ… ΚΑΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ

Αν ο Στουρνάρας είναι (και βεβαίως είναι) όλα αυτά που του καταλογίζετε, τότε πόσο χειρότερος είναι ο ηγέτης σας που τον ανέχεται, τον χρησιμοποιεί και υλοποιεί μαζί του το κατοχικό πρωτόκολλο που προσυπέγραψε ταπεινωμένος και γονατιστός, μπροστά στις συμμορίες τραπεζιτών και τοκογλύφων??? Και κυρίως…


Πόσο χειρότεροι είστε εσείς που με την παρουσία σας και τη στάση σας, μετατρέπετε τα αίσχη του Στουρνάρα σε επίσημα κατοχικά νομοθετήματα???

Αρθρο σαν αυτό που θα διαβάσετε στη συνέχεια, δεν είναι μόνο ενδεικτικό για τον  τραγέλαφο μέσα στον οποίο έχει βαλτώσει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του…
Είναι κυρίως αποκαλυπτικό μιας κοινωνίας ηλιθίων η οποία έχοντας καταρρίψει όλα τα ρεκόρ προβλεψιμότητας, επιμένει να επιλέγει, να αναδεικνύει και φυσικά να αποδέχεται  στο ρόλο του πολιτικού ταγού, πολιτικά ανδρείκελα τα οποία δε διστάζουν να αποδέχονται αυτή τους την ιδιότητα (του ανδρεικέλου) σε κάθε περίπτωση και στην πρώτη ευκαιρία.

Ο ένας μετά τον άλλο λοιπόν, το καραγκιοζαριό της άθλιας συγκυβέρνησης...


Αισθανόμενοι αηδιασμένοι από τον ίδιο τους τον εαυτό αλλά και μη τολμώντας να κοιτάξουν την άθλια μούρη τους στον καθρέφτη, αποφάσισαν ξαφνικά να ξεσπάσουν με χαριτωμένες πλην καταγέλαστες επιθέσεις στο πρόσωπο του διορισμένου ταμία για λογαριασμό του Σουλτανάτου που ακούει στο όνομα Στουρνάρας.

Και τι δε του έσουρε λοιπόν το τρισάθλιο καραγκιοζαριό…
Αλλά και με τι ταχύτητα δεν έσπευσαν τα ΜΜΕ που το στηρίζουν, να αναγορεύσουν σε υπεύθυνη πολιτική στάση μια εκδήλωση πρωτοφανούς υποκρισίας, από τα εντεταλμένα ανθρωποειδή της κατοχικής συγκυβέρνησης…

Προφανώς και δεν έχουμε κανέναν λόγο να διαφωνήσουμε με τους χαρακτηρισμούς που του προσάπτουν, αλλά βρε λαμόγια της πολιτικής υποκρισίας, δικαιούμαστε αν μη τι άλλο να ρωτήσουμε τα απλά και αυτονόητα….

Αν ο ταμίας του Σουλτανάτου είναι (και βεβαίως είναι) όλα εκείνα τα οποία του προσάπτετε,  τότε τα γίδια της κατοχικής συγκυβέρνησης (δηλαδή εσείς) που δε διστάσατε να σηκώσετε τα βουτηγμένα στην ντροπή χέρια σας για να υπερψηφίσετε τις επιλογές, τους χειρισμούς και τις προτάσεις του, τι στο διάβολο είστε???

Δικαιούστε άραγε να θεωρείτε την αφεντιά σας σοβαρή και υπεύθυνη, όταν στην αθλιότητά σας στηρίχτηκαν και υπερψηφίστηκαν οι συγκεκριμένες επιλογές???


Αν ο Στουρνάρας είναι αυτός που με την έπαρση και τις επιλογές του προκαλεί βάναυσα την κοινωνία που καταδυναστεύεται, δεν είστε εσείς αυτοί που κιοτεμένοι και άβουλοι μετατρέπετε τις επιλογές του σε κατοχικά νομοθετήματα???

Για ποια ασυλία Στουρνάρα μιλάτε βρε ελεεινοί??? Όταν στην ψυχή και στη ρευστή αξιοπρέπειά σας έχει βρει ασυλία, αποδοχή και απόλυτη προστασία η πεμπτουσία του δωσιλογισμού, δικαιούστε να μιλάτε για ασυλία Στουρνάρα, όταν ο ίδιος δεν αποτελεί παρά ένα διορισμένο ανδρείκελο ενός θιάσου που στο σύνολό του έχει υποταχθεί και προσκυνήσει την ξένη κατοχή???

Ποια πρότασή του τολμήσατε να αποπέμψετε???
Ποια κεντρική επιλογή του πολιτικού θιάσου που συναποτελείτε τολμήσατε να ανατρέψετε???
Ποια προσωπική σας μπέσα τολμήσατε να επιστρατεύσετε απέναντι σε έναν δηλωσία πρωθυπουργό που δε δίστασε να εξαπατήσει με τρόπο πασιφανέστατο την Ελληνική κοινωνία, βαδίζοντας στο δρόμο που άνοιξε ο ΓΑΠ???
Το μερίδιο ποιάς δόξας διεκδικείτε, και στο όνομα ποιάς προσωπικής σας συνέπειας επιδιώκετε να ξεπλύνετε τη μπόχα της ντροπής που σας βαρύνει για τις δολοφονικές απέναντι στην κοινωνία πολιτικές επιλογές σας???

Αν ο Στουρνάρας είναι (και βεβαίως είναι) όλα αυτά που του καταλογίζετε τότε πόσο χειρότερος είναι ο ηγέτης σας που τον ανέχεται, τον χρησιμοποιεί και υλοποιεί μαζί του το κατοχικό πρωτόκολλο που προσυπέγραψε??? Και κυρίως…

Πόσο χειρότεροι είστε εσείς που με την παρουσία σας και τη στάση σας, μετατρέπετε τα αίσχη του Στουρνάρα σε επίσημα κατοχικά νομοθετήματα???

Διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί από την εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και ξεράστε ελεύθερα...
  
«Ρίχτερ οργής» για Στουρνάρα... 

Η ασυλία του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα εντός κυβέρνησης και Ν.Δ. έλαβε τέλος. Η προκλητική απόφασή του να ακυρώσει την επιβολή φόρου πολυτελείας στα σκάφη αναψυχής, την ώρα που σφαγιάζει την ελληνική κοινωνία, αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μάλιστα, για πρώτη φορά χθες υπουργοί και «γαλάζιοι» βουλευτές στράφηκαν εναντίον του με δημόσιες δηλώσεις μεταφέροντας το κλίμα οργής που επικρατεί για τον κ. Στουρνάρα.

Τα πιο πολλά... Ρίχτερ εκδηλώθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος -σε συνέντευξή του στον Real- και αναφερόμενο στην ανάκληση της ρύθμισης για τα σκάφη είπε χωρίς περιστροφές: «Σας το λέω ωμά, απαράδεκτο... Δεν επιτρέπεται, όταν τα προηγούμενα χρόνια έχει εφαρμοστεί μια φιλελεύθερη πολιτική στα Ι.Χ., να επιβάλλεται τώρα συνολικό τεκμήριο και μάλιστα μόνιμο και την ίδια ώρα -αν θυμάμαι καλά είναι πάνω από 100.000 οι ιδιοκτήτες σκαφών πάνω από έξι μέτρα- να τυγχάνουν αυτής της αντιμετώπισης». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά για τη στάση του κ. Στουρνάρα: «Εμένα με προσβάλλει...».

Επίσης, ο βουλευτής Β' Αθηνών Κυριάκος Μητσοτάκης για το ίδιο θέμα τόνισε: «Διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για το ότι αποσύρθηκε η διάταξη για τον φόρο πολυτελείας στα σκάφη, παρά το γεγονός ότι είμαστε μια χώρα που πρέπει να προάγει τον θαλάσσιο τουρισμό». Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε ακόμη τον κ. Στουρνάρα για ανεντιμότητα προς τους πολίτες στους οποίους, αφού κατέβαλαν τα τέλη, τώρα επιβάλλουν χαράτσι ως φόρο πολυτελείας!

Από την πλευρά του, ο κ. Στουρνάρας ισχυρίζεται ότι τον φόρο πολυτελείας σκαφών και τον ειδικό φόρο κανείς δεν τον έχει πληρώσει μέχρι τώρα και ότι θα επανέλθει μέσω υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά οι προφάσεις του δεν είναι αρκετές για να συγκρατήσουν τη θύελλα που έχει ξεσπάσει και η οποία είναι ακόμη μεγαλύτερη στο παρασκήνιο.

Εκτός από τη στάση του στο θέμα των φόρων, ο κ. Στουρνάρας έχει πυροδοτήσει τη «γαλάζια» οργή σε βάρος του και με τις δηλώσεις του για ευθύνες της περιόδου Καραμανλή, καθώς και την υποστήριξή του στην περίοδο Σημίτη. Χθες απαντώντας ο πρώην υπουργός και συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή Προκόπη Παυλόπουλος τόνισε ότι ο κ. Στουρνάρας φαίνεται να διακατέχεται από «καμηλισμό» και «στρουθοκαμηλισμό». «Ο κ. Στουρνάρας θα πρέπει να κοιτάξει τις ευθύνες που έχει ο ίδιος και οι πρωθυπουργοί και υπουργοί που υπηρέτησε. Και την εποχή που ήταν σύμβουλος του κ. Παπαντωνίου και την εποχή που μαζί με τον κ. Σημίτη έπαιζαν την Ελλάδα στην ΟΝΕ, όπως την έβαλαν, με αυτή την ισοτιμία, με αυτά τα στοιχεία και με τις αλχημείες της Goldman Sachs» ανάφερε ο Πρ. Παυλόπουλος και κατέληξε: «Θα πρότεινα στον κ. Στουρνάρα λιγότερη αλαζονεία, περισσότερη μνήμη και περισσότερο σεβασμό» υπενθυμίζοντας πού βρίσκονται σήμερα αυτοί που στο παρελθόν επέδειξαν αλαζονεία στο υπουργείο Οικονομικών, υπονοώντας τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Επίσης, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κ. Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, με ανάρτησή του στο twitter σχολίασε: «Κοίτα να δεις που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι η περίοδος Σημίτη ήταν χρυσή εποχή. Και έχουν και θέση στο σημερινό σχήμα. Σα δεν ντρέπονται».

Οι εσωτερικές εντάσεις με τον κ. Στουρνάρα ξεκίνησαν από τότε που εμφανίστηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Από κει και πέρα, άρχισε να βράζει διαρκώς το καζάνι σε βάρος του λόγω της συμπεριφοράς, των απαξιωτικών δηλώσεων και κυρίως των αποφάσεών του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου