Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥ ή ΒΡΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ MARFIN???

Απολογούνται στον ανακριτή την Παρασκευή δυο ύποπτοι για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος που κοστισε τη ζωή σε 3 αθώους - Κυρίαρχο ρόλο στην επίθεση είχαν ένας ψηλός αδύνατος άνδρας και άλλοι δυο - «Καθοδηγητής» τους ένας άνδρας μεγαλύτερης ηλικίας - Έχει αναγνωριστεί και μια γυναίκα... 

Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια από τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin και το θάνατο τριών υπαλλήλων της για να μπορέσει η αστυνομία να στείλει στη Δικαιοσύνη δυο υπόπτους για την επίθεση που κόστισε τη ζωή σε τρεις αθώους και συγκλόνισε την Ελλάδα. Την Παρασκευή καλούνται να απολογηθούν δυο ύποπτοι για κακουργηματικές πράξεις που... 


Αφορούν στον εμπρησμό της Marfin, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα. 32 μήνες μετά από την 5η Μαΐου του 2010 όταν η Ελλάδα είχε «παγώσει» στο άκουσμα της είδησης πως στη μεγάλη διαδήλωση κατά του Μνημονίου, που συζητούνταν εκείνη την ημέρα στη Βουλή, υπήρχαν τρεις νεκροί.
Οι αρχές έφτασαν στους δυο ύποπτους μετά από τις καταθέσεις μαρτύρων. Όλες είχαν κοινά στοιχεία όσον αφορά στην περιγραφή των πρόσωπων εκείνων που έσπασαν τη τζαμαρία του υποκαταστήματος της Τράπεζας στη Σταδίου και έβαλαν φωτιά.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα έχουν ελεγχθεί κι άλλα δυο άτομα, αλλά δεν προκύπτουν στοιχεία για την ώρα. Από τις μαρτυρίες προκύπτει και η παρουσία μιας γυναίκας, όμως τον κυρίαρχο ρόλο τον είχε ένας ψηλός άνδρας. Είχε σακίδιο και φορούσε καπέλο τζόκεϊ. Επίσης, υπάρχουν και δυο άλλοι άνδρες, που την ώρα της επίθεσης φορούσαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και είχαν σακίδιο.
Ένας από τους μάρτυρες έχει αναγνωρίσει κατά 97% μια γυναίκα ως ύποπτη για τον εμπρησμό.

Μάρτυρας αποκάλυψε ότι στην ομάδα των υπόπτων υπήρχε ένας καθοδηγητής, μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι μαρτυρίες
«Είδα έναν ηλικιωμένο άνδρα να πηδάει από τον δεύτερο όροφο για να σωθεί». Είναι η εικόνα που έχει αποτυπωθεί στο μυαλό ενός από τους μάρτυρες. Μαζί με αυτό που έμοιαζε με την 11η Σεπτεμβρίου. «Είδαμε ομάδα κουκουλοφόρων, πάνω από 10 άτομα, να σπάνε με σφυριά τα τζάμια της τράπεζας. Έριξαν μέσα τουλάχιστον 2 μολότοφ ίσως και περισσότερες. Ο κόσμος από την πορεία φώναζε Μη, μη».

Εργαζόμενος στο βιβλιοπωλείο Ιανός κατέθεσε ότι είδε έναν άνδρα, ψηλό και αδύνατο με μαύρα ρούχα να σπάει τη τζαμαρία της τράπεζας. Μόλις το έκανε, ένα δεύτερο άτομο, μέτριου αναστήματος, που επίσης φορούσε μαύρα ρούχα και κουκούλα, είχε σακίδιο πλάτης έριξε στην τράπεζα μολότοφ. «Τι κάνετε ρε παιδιά; Έχει γυναίκες πάνω. Έχει κόσμο» καταθέτει ο μάρτυρας και ο ψηλός άνδρας του είπε: «βγάλτε τους όλους έξω».

Και συνεχίζει: «Με το που καταφέραμε να σβήσουμε τη φωτιά βλέπω ξαφνικά να σκάει μια δεύτερη μολότοφ. Είδα ότι την πέταξε άλλο νεαρό άτομο. Στο πρόσωπό του φορούσε μάσκα του σκι και μια μαύρη μάλλον μπλούζα για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του πρόσωπου του. Όταν με πλησίασε τον έπιασα από τον ώμο και του είπα: τι κάνετε ρε; Έχει κόσμο πάνω» και εκείνος μου απαντάει: «θα σας κάψουμε όλους». Τη στιγμή εκείνη παρενέβη ένας εκπρόσωπος του βιβλιοπωλείου και τότε το νεαρό άτομο περιέλουσε με βενζίνη εμένα και άλλα τρία άτομα».

Οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης αναμένεται να ζητήσουν πρώτα να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου