Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ PKK

Την ώρα των κρίσιμων διαπραγματεύσεων για το Κουρδικό ανάμεσα στον Οτζαλάν και τη ΜΙΤ ήρθε η σοκαριστική είδηση... 

Τρεις ακτιβίστριες κουρδικής καταγωγής βρέθηκαν τη νύκτα νεκρές, με μία σφαίρα στο κεφάλι, σε χώρο κέντρου της κουρδικής κοινότητας στο κέντρο του Παρισιού. Η δολοφονία και τα θύματα δεν είναι τυχαία. Η Σακινέ Τζανσίζ όπου δολοφονήθηκε είναι απο τα ιδρυτικά μέλη του PKK Που είχαν ιδρύσει την Κουρδική οργάνωση μαζί με τον Αμντουλάχ Οτζαλάν στην περιοχή Λίτζε , του Ντιγιαρμπακίρ στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως... 


Η ίδια δεν ήταν θετική με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν για το Κουρδικό. Το δεύτερο πρόσωπο που δολοφονήθηκε είναι η εκπρόσωπος του Εθνικού Κουρδικού Κογκρέσου στη Γαλλία η 32 χρονη Φιντάν Ντογάν και η νεραή ακτιβίστρια Λεϊλά Σοϊλεμέζ. "Τρεις γυναίκες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν, χωρίς αμφιβολία εκτελέσθηκαν. 

Πρόκειται για ένα σοβαρό γεγονός, που δικαιολογεί την παρουσία μου εδώ", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς στον τόπο του τριπλού εγκλήματος δίνοντας διαβεβαιώσεις για την "αποφασιστικότητα των γαλλικών αρχών να ριχθεί φως σε αυτήν την απαράδεκτη υπόθεση". Η έρευνα ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γαλλικής αστυνομίας. "Η σκηνή (του εγκλήματος) παραπέμπει σε εκτέλεση, αλλά η έρευνα θα πρέπει να διαλευκάνει τις ακριβείς συνθήκες του δράματος", είχε δηλώσει νωρίτερα αστυνομική πηγή. "Πολλοί γνωρίζουν την πρόεδρο του κουρδικού κέντρου ενημέρωσης" Φιντάν Ντογκάν, 32 ετών , ένα από τα τρία θύματα, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Μόλις έγινε γνωστό το έγκλημα εκατοντάδες Κούρδοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο οίκημα που στεγάζει το κέντρο της κουρδικής κοινότητας κρατώντας σημαίες με το πρόσωπο του φυλακισμένου ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν και φωνάζοντας "Δεν είναι νεκρές", "Είμαστε όλοι PKK", "Τουρκία δολοφόνος, Ολάντ συνεργός". Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Λεόν Εντάρ, υπεύθυνου της ομοσπονδίας των κουρδικών οργανώσεων, οι τρεις γυναίκες βρίσκονταν μόνες στον χώρο το κουρδικού κέντρου ενημέρωσης χθες το μεσημέρι. Το απόγευμα, μέλος της κουρδικής κοινότητας θέλησε να εισέλθει στο κτίριο, αλλά χωρίς επιτυχία διότι δεν είχε τα κλειδιά. Τελικά, τα τρία πτώματα ανακαλύφθηκαν τη νύκτα, λίγο μετά τις 02.00 Το κέντρο ενημέρωσης του Κουρδιστάν βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο του 10ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας. Δύο από τις γυναίκες είχαν δεχθεί μία σφαίρα στον αυχένα, ενώ η τρίτη έφερε τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο μέτωπο, σύμφωνα με πηγές της ομοσπονδίας κουρδικών οργανώσεων, η οποία κάλεσε τους Κούρδους της Ευρώπης να συγκεντρωθούν στο Παρίσι για να καταγγείλουν το έγκλημα. 

Στην Αγκυρα, ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Χουσεΐν Τσελίκ δήλωσε ότι η υπόθεση παραπέμπει σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών στους κόλπους του PKK. "Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφωνίες, έριδες στους κόλπους του PKK", είπε διατυπώνοντας την υπόθεση ότι οι δολοφονίες είναι πιθανόν να συνδέονται με την πρόσφατη διαδικασία διαλόγου μεταξύ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, κατ΄εντολή του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, με στόχο τον αφοπλισμό των κούρδων ανταρτών. Η γαλλική δικαιοσύνη έχει κατ΄επανάληψιν ασχοληθεί στο παρελθόν με υποθέσεις της κουρδικής κοινότητας της Γαλλίας που αφορούσαν τη χρηματοδότηση του PKK μέσω υπεξαίρεσης πόρων ή της επιβολής "επαναστατικού φόρου". Στη Γαλλία, η κουρδική κοινότητα αριθμεί 150.000 μέλη, το 90% των οποίων είναι Κούρδοι της Τουρκίας, σύμφωνα με μελέτη το 2006 της Ρουζέν Γουερντί, ειδικού του Κουρδικού Ινστιτούτου του Παρισιού.  

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ 
Ενα απο τα σενάρια αναφέρει πως ξεκίνησε το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα στους Κούρδους λίγο πριν απο το ορσιτικό τέλος του ένοπλου αγώνα του PKK που ξεκίνησε το 1984. Ο Οτζαλάν καλεί τους κούρδους να σταματήσει ο ένοπλος αγώνας όμως πολλοί Κούρδοι όπως και η Σακινέ Τζανσίζ θεωρούσαν πως δεν θα πρέπει να τελειώσει ο αγώνας έτσι απλά με μια συμφωνία με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες καθώς δεν εμπιστεύονταν το τουρκικό κράτος. Ισως μέκη του PKK που πρόσκεινται στον Οτζαλάν να θέλησαν να τη "βγάλουν απο το παιχνίδι". 
Το άλλο σενάριο αναφέρει πως ενδέχεται να είναι μια ενέργεια μυστικών υπηρεσιών όπως της ΜΙΤ που θέλει να βγάλει εκτός παιχνιδιού τα σκηλορπυρηνικά στοιχεία του PKK για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Οτζαλάν και την Άγκυρα χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς καμία αντίδραση. Κούρδοι φοβούνται πως μπορούν να συμβούν παρόμοιες δολοφονίες στη Γερμανία και το Βόρειο Ιράκ όπου υπάρχουν μέλη του PKK ,πρώην αντάρτες που έχουν αφιερώσει όλη τους τη ζωή στον αγώνα και δεν παραδέχονται κανέναν συμβιβασμό. Η ΜΙΤ ή ίσως κάποια άλλη μυστική υπηρεσία ίσως βάζει το χέρι της για εξαφανιστύν αυτές οι φωνές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου