Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΒΡΕ ΜΑΛ@ΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ???

Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε - Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε.
Δ. Σολωμός

Η ραδιοφωνική εκπομπή «Ελληνοφρένεια» μας θύμισε το πόσο επιρρεπείς είμαστε σαν λαός στις ανέξοδες υποσχέσεις των αστών πολιτικών ηγετών. Αυτό σε συνάρτηση με τον κοινοβουλευτικό κρετινισμό που μας διακρίνει σαν λαό, μας έχει οδηγήσει στο να αναζητούμε «σωτήρες» χωρίς να αποφασίζουμε να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας.

«Αν δεν γονατίσει η καμήλα δεν μπορείς να την φορτώσεις» λέει μια Αιγυπτιακή παροιμία και εμείς είμαστε γονατισμένοι γ’ αυτό του βλέπουμε τεράστιους. Κι όμως «ο αναστεναγμός των φτωχών... 


Γκρεμίζει ανάκτορα» για να θυμηθούμε μια ρήση του Κουρδικού λαού. Προϋπόθεση φυσικά είναι αυτός ο αναστεναγμός να μην περιορίζεται σε τόνο μοιρολατρικό, απελπισμένο. Να χρωματιστεί με ένταση, δυναμικότητα και αποφασιστικότητα.


Σήμερα η παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση έριξε όλες τις μάσκες τις διαπλανητικής οικονομικής ολιγαρχίας και του πολιτικού της προσωπικού.

Πρόσφατο παράδειγμα τα όσα διαδραματίζονται τώρα στην Κύπρο. Το πιστό τσιράκι των καπιταλιστών, Ν. Αναστασιάδης, αφού με ψεύτικες υποσχέσεις υπέκλεψε την ψήφο των Κυπρίων και έκανε τα πάντα για να οδηγηθεί η μεγαλόνησος στα νύχια της τρόικας, προχωράει ακάθεκτος στην υλοποίηση του έργου που του έχει ανατεθεί.
Στο όνομα της «σωτηρίας» κι αυτός θα προβεί σε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, θα προχωρήσει στο ξεπούλημα κάθε κρατικής περιουσίας, θα κάνει παρελθόν κάθε κοινωνικό κράτος, θα διαλύσει το ασφαλιστικό σύστημα.

Ο Αναστασιάδης, μαζί με τους υπόλοιπους Κύπριους κολαούζους των ολιγαρχών θα κάνει τα πάντα για να ρίξει στα τάρταρα το βιοτικό επίπεδο του Κυπριακού λαού. Τα «αφεντικά» θα διατάξουν και αυτοί πειθήνια θα εκτελούν τις εντολές που παίρνουν.

 Δεν ιδρώνει τα’ αυτί τους με τίποτα. Χτες χιλιάδες Κύπριοι αποκαλούσαν τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη, «προδότη» και «πουλημένο» και του ζητούσαν να παραιτηθεί.


Σιγά, μην είχε την παραμικρή «τσίπα» ο Δημητριάδης. Σήμερα υπακούοντας στις εντολές της τρόικας απέλυσε τον διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Κυπρή και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις διαταγές που έχει πάρει και με πρόσχημα την «εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου», οδηγεί όλο τον λαό του νησιού στον όλεθρο.

Είναι η σειρά του Κυπριακού λαού να νιώσει ότι βιώνουμε κι’ εμείς. Ζούμε μια πραγματικότητα που ακόμα και δεξιοί εθνοπατέρες όπως ο Βασίλης Καπερνάρος, από το κόμμα του Καμένου, δεν έχει πρόβλημα να την περιγράψει όπως ακριβώς είναι:
 «Τώρα, η Βουλή ούτε καν νομοθετεί. Τώρα, ο βουλευτής βιώνει τον ατομικό του εξευτελισμό κυρώνοντας Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, δηλαδή προκάτ νόμους, ετοιματζίδικους και οι βουλευτές (όχι όλοι βεβαίως) της τριολέ κυβέρνησης ψηφίζουν αναντίρρητα. Και δεν μιλάει κανείς! Kαι ο κ. Παπούλιας υπογράφει λες και υπογράφει αυτόγραφα. Αυτό κι αν λέγεται παρακράτος».

Δεν λέγεται φυσικά παρακράτος. Αστική κοινοβουλευτική δικτατορία ονομάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου