Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΙΩΝ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΚΥΨΗ

Ένα σκηνικό έντασης και αλληλοεκβιασμών ξεδιπλώνεται τις τελευταίες ώρες μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων και ενώ από το απόγευμα της Τετάρτης βρίσκεται σε εξέλιξη κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών...
 

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος συγκάλεσε εκτάκτως το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος προκειμένου να καθορίσει τη γραμμή που θα υποστηρίξει στη σύσκεψη των αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου και να λάβει εξουσιοδότηση για τον χειρισμό της κατάστασης.
Ο κ. Βενιζέλος πηγαίνει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση με ομόφωνη απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία περιλαμβάνει ένα πολιτικό πλαίσιο στο οπόίο περιγράφεται η θέση του ΠαΣοΚ έναντι της ΝΔ αλλά και της ΔΗΜΑΡ.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ζήτησε από τα μέλη του «σιγή ασυρμάτου» έως ότου λήξει η σύσκεψη και προβεί ο ίδιος σε δηλώσεις. Νωρίτερα, πάντως... 


Yπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Βενιζέλου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ. Ο κ. Φ. Κουβέλης, σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμούσε να προσέλθουν τα δύο κόμματα στη σύσκεψη των αρχηγών με κοινή πρόταση για το ειδικό τέλος ακινήτων, ο κ. Βενιζέλος όμως δεν ήθελε να δοθεί η εντύπωση ότι κάνουν συμφωνίες πίσω από την πλάτη του κ. Σαμαρά.     
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος έχει στα χέρια του διαφορετικές εκδοχές προτάσεων για την είσπραξη του τέλους των ακινήτων, ωστόσο στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών αναμένεται να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα λειτουργίας και λήψης αποφάσεων της κυβέρνησης και η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών εταίρων.

 
Η αφορμή της έντασης
Η αφορμή για το ξέσπασμα της υποβόσκουσας έντασης δόθηκε με το ειδικό τέλος για τα ακίνητα,  έπειτα από τις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου ότι ή θα γίνει αποδεκτή η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών ή η χώρα μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και σε εκλογές.

Η Ιπποκράτους διαμήνυσε από χθες το βράδυ ότι ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται με εκλογικά σενάρια και ότι πάντα έφερνε στο τραπέζι επεξεργασμένες και σοβαρές προτάσεις που έλυναν προβλήματα.

 

Στελέχη του ΠαΣοΚ επισημαίνουν ότι οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό επίδειξης πυγμής από τον κ. Αντ. Σαμαρά αλλά προσέθεταν ότι αυτή η νοοτροπία δεν βοηθά στη λειτουργία της τρικομματικης κυβέρνησης.
Οι εκλογές, θεωρούνται από διάφορους παράγοντες καταστροφικές για τη χώρα, ωστόσο επισημαίνεται ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις που μπορεί να δώσει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου