Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΕΝΤΑΛΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ... (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο θέμα της απόσυρσης χρημάτων από κυπριακές τράπεζες λίγο πριν την απόφαση του Eurogroup, αλλά και στο ενδεχόμενο να έχουν εμπλακεί στη διαδικασία αυτή και Έλληνες επιχειρηματίες, αναφέρθηκε ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου, Πέτρος Κληρίδης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega»...

Ο ίδιος σημείωσε ότι αναμένει τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και υπογράμμισε ότι η διερευνητική επιτροπή που αποτελείται από τρία παλιά μέλη του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας θα ερευνήσουν το φάσμα εκείνων που απέσυραν κεφάλαια από το κυπριακό τραπεζικό σύστημα,
«σε βάθος και σε πλάτος χρόνου».

Αναφερόμενος σε Έλληνες επιχειρηματίες και πολιτικούς, ανέφερε:...



«Όσο για το αν μπορεί να καλέσει Ελλαδίτες που έχουν εμπλακεί στην ιστορία, ο εισαγγελέας δεν έχει αυτό το δικαίωμα, το έχει η επιτροπή».

Ωστόσο, συμπλήρωσε πως «δεν υπάρχει τρόπος να τον εξαναγκάσεις» εκτός «αν διαπιστωθούν ποινικά αδικήματα και γίνει χρήση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης».

Ο γενικός εισαγγελέας της Κύπρου χαρακτήρισε άδικη την συμπεριφορά της ευρωπαϊκής οικογένειας, ωστόσο παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και από κυπριακής πλευρά και κατέστησε σαφές ότι θα κατανεμηθούν ευθύνες και σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα εφόσον αυτές διαπιστωθούν.


Κληρίδης για εντάλματα από fon1972
«Αν χρειαστεί, θα εκδοθεί ένταλμα και για Έλληνες», ολοκλήρωσε.

www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου