Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΑΝ ΚΟΥΔΟΥΝΙΑ...

Πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έφερε προχτές το ΚΚΕ στη Βουλή (η οποία παρέμενε κλειδωμένη στα συρτάρια του Κοινοβουλίου επί επτά μήνες) – όπως και να ’χει, η πρόταση επιτέλους συζητήθηκε...

του ΣΤΑΘΗ

Προέβλεπε διαγραφή μέρους των χρεών που ταλανίζουν τα νοικοκυριά, με τον εισηγητή του Κομμουνιστικού Κόμματος κ. Καραθανασόπουλο να συνδέει τον εν λόγω νόμο με τη «μόνη ρεαλιστική λύση, την έξοδο από την Ε.Ε., τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής». Εννοείται ότι τα τρία κόμματα της ανίερης συμμαχίας των ανδρεικέλων... 


Που υπηρετεί την Ιερά Συμμαχία των Τροϊκανών, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, και ΔΗΜΑΡ, απέρριψαν την πρόταση νόμου, ενώ η Χρυσή Αυγή αιδημόνως ποιούσα δήλωσε παρούσα και πήγε για τυρί.
Αντιθέτως, υπέρ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ, που θα ανακούφιζε σφόδρα πολλά γονατισμένα νοικοκυριά τάχθηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, υποσημειώνοντας βέβαια το καθένα απ’ τα δύο αυτά κόμματα τις δικές του σκέψεις, διαφωνίες και επιφυλάξεις.

Κι ως εδώ όλα καλά, πλην όμως κάτι, ως φαίνεται, πείραξε το μάτι του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Θ. Σκορδά (κάτι επικίνδυνο θα διέβλεψε) κι άρχισε να ειρωνεύεται το ΚΚΕ «πού θα βρει τα λεφτά» και τα λοιπά γνωστά, ώσπου αίφνης άρχισε να ωρύεται ότι «ο φασισμός και ο κομμουνισμός είναι εκτρώματα της ίδιας μήτρας» - να τη πάλι η θεωρία των δύο άκρων, να τος πάλι ο κυρ Κεδίκογλου που έχει μέσα στο κεφάλι του ο κ. Σαμαράς, να τος πάλι -για να σοβαρευτούμε- ο ιερός τρόμος που νιώθει η νεοφιλελεύθερη δεξιά της υποτέλειας απέναντι σε οτιδήποτε θα μπορούσε να απειλήσει τα αισχρά της έργα - όπως το να αρπάζουν οι τράπεζες τα σπίτια και να αφαιρούν από μέσα τους τους ανθρώπους, ως άλλες βόμβες νετρονίου.

Ευτυχώς όμως που ο σύντροφος του κ. Σκορδά στην κυβέρνηση, κ. Κουβέλης, δίνει εκείνος τη μάχη, ώστε οι βόμβες νετρονίου κατά των νοικοκυριών να μην τα πετύχουν όλα.
Ενθυμείστε τους λεονταρισμούς του κυρ Φώτη κατά του Ειδικού Τέλους Ακινήτων - ως εδώ! έλεγε, εμείς το χαράτσι δεν το ψηφίζουμε - τώρα θα τον λένε Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και ο κυρ Φώτης θα τον ψηφίσει! δεν είναι πλέον Γιάννης, θα είναι Γιαννάκης! κι όχι μόνον,αλλά και μειωμένος, πέντε - δέκα ευρώ τον χρόνο! Λίγο το ’χετε; Εδώ αυτοκτονούν άνθρωποι για πολύ λιγότερα - αν είχαν έστω κι ένα ευρώ στην τσέπη τους, ίσως και να μην το έκαναν - μεγάλον αγώνα δίνει ο κυρ Φώτης! Τώρα πότε θα γίνουν αυτές οι «μειώσεις» και για ποιους, οπωσδήποτε πριν από τις... ελληνικές καλένδες, αλλά όμως πάλι μέσω της ΔΕΗ! Στο σημείο αυτό οι λεονταρισμοί του κυρ Φώτη νιαούρισαν κάπως πιο γλυκά κι ανέλαβε ο κ. Βενιζέλος να μας εξηγήσει γιατί ουδέν (χαράτσι) μονιμότερον του προσωρινού.

Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας ότι το χαράτσι μπορούσε να εισπραχθεί μόνον ως το τέλος του 2012, τα τρία ανδρείκελα της Τρόικας, Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης, του εμφύσησαν νέα ζωή κι έτσι το χαράτσι από κρέας βαφτισμένο ψάρι θα συνεχίσει να εισπράττεται ώσπου να βγάλει ο κ. Στουρνάρας ανθάκια και μπουμπούκια.
Πρόκειται περί κλόουν! Δέκα δεκαπέντε μέρες γινόταν ο κακός χαμός, τα ’χει «στυλώσει ο Κουβέλης», «σύσκεψη των τριών», «τρώγεται ο Μανιτάκης» θα «ρίξουν την κυβέρνηση», «πάνε για εκλογές», «θέλει ανασχηματισμό ο Βενιζέλος» πολλά τα κακαρίσματα αλλά μπροστά στην Τρόικα κότες.

Κι έτσι μιας δυο εβδομάδων «δραματικοί τόνοι» πήγαν περίπατο το βράδυ της Τετάρτης, όταν συναντήθηκαν οι τρεις «διαφωνούντες» αρχηγοί. Εστειλαν τότε ήσυχα - ήσυχα τα «μαλλιοτραβήγματα» στο κομμωτήριο και στρώνοντας τις χωρίστρες τους, Πέμπτη πρωί πρωί, να τοι έτοιμοι να συναντηθούν με το τρίο Μαζουχομολώχ, έτοιμοι να λάβουν νέες διαταγές. Η ίδια παράσταση για πολλοστή φορά παιγμένη.

Πολύς καυγάς (ουδείς καυγάς) για το τίποτα.
Τρικλοποδιές ο ένας στον άλλον, όπως όλοι οι τζουτζέδες ναι, αλλά καυγάδες απ’ την αγωνία περί το πρακτέον όχι. Ολα, απλώς μια επικοινωνιακή πλεκτάνη για να αγοράζεται χρόνος και να πωλείται η χώρα... Μέρος Δεύτερον. Λίβελλος κατά Κουβέλη.

Αλλά, αν δεν έχουμε φθάσει ακόμα στον πάτο της κρίσης, δεν έχουμε φθάσει ακόμα και στον πάτο της ξεφτίλας, με την ουρά στα σκέλια ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναδεικνύεται σε νέον Καρατζαφέρη του αθλήματος της κωλοτούμπας, ένας πρωταθλητής που ακόμα και ο φίλα προσκείμενος στη ΔΗΜΑΡ Τύπος αναγκάσθηκε να του «κρεμάσει κουδούνια», όσον κι αν τα διατεταγμένα ρεπορτάζ διαπίστωναν «ικανοποίηση στη ΔΗΜΑΡ από τη ρύθμιση» - βεβαίως! Ωδυνεν όρος κι έτεκεν «κυβερνώσα Αριστερά», ή ο κ. Κουβέλης στο Ελ Αλαμέιν ή ήταν σκληρός και τον έλεγαν Μπίστη ή 8,3% νέα αύξηση στο ρεύμα - ωπ! αυτό είναι μια αλήθεια της τραγωδίας που ζούμε κι όχι ακόμα μια γκροτέσκ μπαλαφάρα της φαρσοκωμωδίας που μας σκοτώνει, με ψευτιές και ταρζανιές τύπου Γιακουμάτου, Κουβέλη, Γεωργιάδη, Ρεπούση, Στουρνάρα, Βενιζέλου ένας θίασος παράδοξος, απόκοσμος, απονεκρωμένος, πλην όμως πονηρός. Ιδιοτελής - τίποτα δεν «κάνουν για την πατρίδα», καθώς ισχυρίζονται αυτοί οι τύποι, δεν είναι, ας πούμε, η φορολόγηση των ιατρικών δαπανών ένα μέτρο όχι τόσο ανάλγητο, όχι τόσο ηλίθιο, όχι τόσο ληστρικό που να μη βλάπτει την πατρίδα με τον πιο αισχρό τρόπο - φτύνοντάς την ανάμεσα στα μάτια. Καθότι αυτοί οι τύποι δεν ξεπουλάνε μόνον την Ελλάδα, την ατιμάζουν κιόλας, διότι την πουλάνε και ηλιθιωδώς. Βεβαίως, είτε έξυπνα πωλείται μια χώρα είτε ηλίθια, για τη χώρα είναι το ίδιο. Για τα ξεπουλητάρια είναι θέμα έρευνας.
Πάντως, ξεπουλητάρια που για τον εαυτόν τους εζήλωσαν ένδοξη πενία ελάχιστα υπήρξαν στη ιστορία. Εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Εναν απ’ τους άθλιους κανόνες που μας έφεραν έως εδώ. Διότι, για να συνεννοηθούμε, τα τριάκοντα αργύρια δεν εισπράττονται μόνον σε κέρματα, εισπράττονται και εις είδος - με διορισμούς στις ΔΕΚΟ, στην ΕΡΤοΝΕΤ, στα Υπουργεία (σύμβουλοι και τα συναφή), με επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ και τοποθετήσεις σε Ανεξάρτητες Αρχές - πόσα χρόνια κρατάει αυτό το γαϊτανάκι των «δικών μας παιδιών» και των λοιπών ορφανών, προς αποκατάστασιν σμπίρων, πόσα χρόνια παίζεται στην καμπούρα του λαού αυτό το παιγνίδι απ’ όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ; Κι αν επί τόσα πολλά χρόνια αυτός υπήρξε ο τρόπος του κυβερνάν, πόσον έτοιμες έχουν γίνει οι πολιτικές δυνάμεις που γαλουχήθηκαν μέσα του να απογαλακτισθούν απ’ την παθολογία που έχουν δημιουργήσει; Ουδόλως και καθόλου. Η Ελλάδα χάνεται και η τριπλέτα Ν.Δ., ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ αλληλοπλακώνεται ποιο δικό τους παιδί θα ορισθεί διευθυντής στο τάδε νοσοκομείο η ποια θέση θα λάβει στην ιεραρχία της ΕΡΤ.

Κι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθόλου αναμάρτητος σε κάτι τέτοια, οφείλει να βάλει μαχαίρι στην αντίληψη ότι αυτού του είδους οι αμαρτίες είναι μικρές, συνηθισμένες πια, ακόμα και αναγκαίες για να «φάνε ψωμί» όσοι γίνεται. Ψωμί πρέπει (να αγωνιζόμαστε) για να τρώνε όλοι. Η «πρόσβαση» στο ψωμί δεν μπορεί να ναι θέμα καλής τύχης (που μπήκα πιτσιρικάς στην ΚΝΕ ή τον Ρήγα) ούτε μέσου (έχουμε μιαν άκρη στην ΥΕΝΕΔ) ούτε δημοσίων σχέσεων.
Δεν είναι «στοά» η Αριστερά! Μαχαίρι εδώ και τώρα και αυτοκριτική με δυνατή φωνή. Να την ακούσει ο λαός. Και να δει άλλες, νέες συμπεριφορές, απ’ όλους, κι όχι μόνον απ’ τους περισσότερους, τίμιες και καθαρές, ώσπου να πεισθεί.

Διότι ο λαός ξέρει και για αυτό στέκει δύσπιστος. Μπορεί να μη φταίει η Αριστερά για τον τρόπο που κυβερνήθηκε ο τόπος, αλλά ορισμένοι αριστεροί φταίνε.
Λίγοι; μπορεί. Αλλά έδωσαν το δικαίωμα να φορτωθεί (ιδιαιτέρως απ’ τους καλοθελητές της καθεστωτικής προπαγάνδας) η Αριστερά άλλες αμαρτίες, αμαρτίες που δεν έκανε, να συκοφαντηθεί, να μοιάζει σε πολλών τα μάτια με ΠΑΣΟΚ.

Η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Ο λαός στρέφεται προς τα αριστερά. Οταν η Αριστερά μάθει όλοι κι όχι μόνον οι περισσότεροι αριστεροί να του πλένουν τα πόδια, τότε θα ξαναγίνει χρήσιμη στον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου