Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΣΦΥΡΟΚΟΠΕΙΤΑΙ Ο ΔΕΞΙΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Συνεργασία με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και προετοιμασία για ενδεχόμενη έξοδο από την ευρωζώνη προτείνει η «Αριστερή Πλατφόρμα», όπου κυριαρχεί η πλευρά του Π. Λαφαζάνη,  με τρεις τροπολογίες που κατέθεσε σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ...

Η «Αριστερή Πλατφόρμα» τάσσεται υπέρ μιας κυβέρνησης της Αριστεράς και όχι κυβέρνηση «κεντροαριστεράς ή κεντροαριστεροδειξιάς», μέσα από τη συμπόρευση κατά κύριο λόγο με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα είναι έτοιμη για έξοδο από την ευρωζώνη αν αυτό χρειαστεί.
 
Πιο συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις πολιτικές συμμαχίες, η σχετική τροπολογία της «Αριστερής Πλατφόρμας» τονίζει ότι ... 


«Θεωρούμε ότι σήμερα μια συνεργασία και συμπόρευση όλων των δυνάμεων της Αριστεράς, κατά πρώτο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα έδινε ισχυρό αριστερό προβάδισμα στο πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο καθίσταται όσο ποτέ αναγκαία αλλά και ότι οι τραγικές εξελίξεις που σημειώνονται στην Ελλάδα και την Κύπρο, μαζί με τα διδάγματα που τις ακολουθούν, φέρνουν αντικειμενικά πιο κοντά αυτή τη συμπόρευση και την καθιστούν πιο δυνατή μέσα από αμοιβαίες μετατοπίσεις και την εκδήλωση ισχυρής ενωτικής βούλησης».
 
Στην τροπολογία σημειώνεται επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ενθαρρύνει ενδεχόμενες συνεργασίες με προσωπικότητες και συλλογικότητες από τον σοσιαλιστικό και σοσιαλδημοκρατικό χώρο, οι οποίες απεγκλωβίζονται από τις λογικές της σοσιαλδημοκρατίας και της διαχείρισης του συστήματος και ακολουθούν μια αγωνιστική πορεία προς τ' αριστερά».
Η τροπολογία για την πιο ουσιαστική και δημοκρατική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «είναι απολύτως αναγκαίο, να πάψει να εμφανίζεται απόκλιση, και ορισμένες φορές αντίθεση, ανάμεσα στην δημόσια εκφώνηση της «γραμμής» του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεων του όπως αποτυπώνονται στις συλλογικές αποφάσεις.
 
Η τρίτη τροπολογία αναφέρεται συνολικά στο Μνημόνιο και τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ. Η «Αριστερή Πλατφόρμα» κάνει λόγο για την ανατροπή στην ΕΕ και εκτιμά ότι ίσως σύντομα θα υπάρξει ένα ντόμινο ανατρεπτικών εξελίξεων σε όλη την ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει τη θέση για διαγραφή του χρέους ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του, εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και προώθηση του κοινωνικού κράτους.
 
Παράλληλα προτείνει την υιοθέτηση της θέσης ότι «μια κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να είναι αποφασισμένη και προετοιμασμένη να ακολουθήσει με σταθερότητα, συνέπεια και ενιαία κατεύθυνση αυτό το προοδευτικό πρόγραμμα σοσιαλιστικής προοπτικής, ανεξάρτητα από απειλές, εκβιασμούς, πιέσεις και τρομοκρατικά διλήμματα. Η κυβέρνηση της Αριστεράς, έχοντας ως στόχο να υλοποιήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα ρήξης και ανατροπής, πρέπει να προετοιμαστεί από κάθε άποψη για όλες τις συνέπειες και τα ενδεχόμενα της αναπόφευκτης σύγκρουσης με την ευρωζώνη του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, περιλαμβανομένης, αν χρειαστεί, και της εξόδου από την ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου