Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΚΑΝΙΒΑΛΙΖΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Ο "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ

Σαμαράς - Βενιζέλος - Στουρνάρας «τελειώνουν» τον Μανιτάκη, ενώ η "αριστερή" κότα κάνει και πάλι την πάπια... 

Ο οποίος Μανιτάκης, έχει μπει από το Μέγαρο Μαξίμου σε άτυπη "καραντίνα" αφού ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποτελεί "κόκκινο πανί" για την Τρόικα.
Οι δανειστές μας τον βλέπουν ως το μοναδικό εμπόδιο που υπάρχει αυτήν την στιγμή στο να προχωρήσει απρόσκοπτα το σχέδιο επέλασής τους στον δημόσιο τομέα μέσω απολύσεων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Ο Μανιτάκης αντιστέκεται, παρά τις σθεναρές πιέσεις των Σαμαρά και Βενιζέλου οι οποίοι ανησυχούν ότι... 


Η στάση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα "χαλάσει" την εικόνα αξιοπιστίας της κυβέρνησης. 
Ο Κουβέλης βλέπει όλο αυτό το σκηνικό που παίζεται. Όπως επίσης ξέρει πολύ καλά ότι όλοι έχουν πέσει με νύχια και με δόντια να "φάνε" τον Μανιτάκη, που αποτελεί προσωπική επιλογή του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ. 

Δεν έχει σημασία αν κάποιος έχει καλή ή κακή εικόνα για τον κ. Μανιτάκη. Σημασία έχει ότι αυτήν την στιγμή ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλης φέρεται να έχει ήδη για ακόμα μία φορά υποκείψει τελικά στις πιέσεις της Τρόικας και των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων. Άνθρωποι που ξέρουν καλά τους συσχετισμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο, λένε ότι ο Μανιτάκη θεωρείται σχεδόν τελειωμένος στον επόμενο ανασχηματισμό. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ και φυσικά τον τόνο σε αυτήν την συγκυρία τον δίνουν οι εντολές της Τρόικας. 

Το θλιβερό στην όλη ιστορία είναι ότι ο κ. Κουβέλης φαίνεται να μην μπορεί να επιβάλλει και να προασπιστεί ούτε καν τις προσωπικές του επιλογές, όπως είναι ο κ. Μανιτάκης. 
Αν δεν μπορεί να κάνει ούτε καν αυτό, πώς να περιμένει ο μέσος πολίτης ότι θα μπορέσει να προασπίσει τα συμφέροντά του μπροστά στις διαθέσεις της αδίστακτης Τρόικας και τους υποκτακτικούς της εντός κυβέρνησης; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου