Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΗΔΗ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ???

"Ανοίγει" ξανά ο φάκελος που έχουν στα χέρια τους οι Τούρκοι για την Κύπρο, επαναφέροντας, ουσιαστικά στο προσκήνιο το σχέδιο Ανάν... 

Αυτό ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση τούρκων δημοσιογράφων, ο τούρκος υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ που δήλωσε πως "όλοι επιθυμούμε οι γείτονές μας να αυξάνουν την ευημερία τους, διότι η Τουρκία είναι η χώρα που θα έχει το περισσότερο όφελος από αυτό. Εκεί πράγματι υπάρχει μια οικονομική κρίση. Η σημαντικότερη βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε εμείς στη "νότια Κύπρο", είναι... 


Να οδηγηθούμε σε μία λύση με δύο κράτη και δύο ισότιμες κοινότητες, δηλαδή με τρόπο που εμείς υποστηρίζαμε και προέβλεπε το 2004 και ο ΟΗΕ".

Σύμφωνα με τα "parapolitika.gr", ο τούρκος υπουργός Οικονομικών ανάφερε πως "ο λόγος που υποστηρίζουμε την άποψη αυτή είναι πως θα έρθει μόνιμη ειρήνη στο νησί και αυτό θα φέρει σημαντικά οφέλη και τις δυος δυο κοινότητες. Για παράδειγμα το νερό, εμείς με υποθαλάσσιους αγωγούς θα μεταφέρουμε νερό ολόκληρου ποταμού στην Κύπρο που έχει πρόβλημα λειψυδρίας".

Ο ίδιος υποστήριξε πως μετά το 2004, "η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι ακολουθούν μία γραμμή της μορφής: " Είμαστε μέλος της ΕΕ. Η Τουρκία είναι αυτή που έχει ανάγκη. Εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιβαστούμε. Ας συμβιβαστούν οι Τούρκοι".Αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Ολες οι πλευρές πρέπει να βρεθούν σε ένα κοινό σημείο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου