Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΠΡΙΤΗ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ - ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ:  «Φέρτε πίσω τα… κλεμμένα για να γλυτώσετε τα ισόβια!!!»...

Ένα βήμα πριν την υλοποίηση του βρίσκεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το ενέχυρο, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις που προβλέπουν την αξιοποίηση υπέρ του δημοσίου χρημάτων, που βρίσκονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς κατηγορουμένων και ύποπτων για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.
 
Όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, το νομοσχέδιο έχει ήδη αποσταλεί στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και «ανοίγει ένα παράθυρο στην ποινική συνδιαλλαγή με εκείνους που καταχράστηκαν χρήματα του δημοσίου». Στην ουσία με τις διατάξεις του νομοσχεδίου... 


Σπάνε τα ισόβια για τους καταχραστές του Δημοσίου, εφόσον εκείνοι επιστρέψουν χρήματα που καταχράστηκαν.
 
Πιο συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει ότι το δημόσιο θα μπορεί να αξιοποιεί τα χρήματα σε τέτοιες περιπτώσεις ενώ κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο, φοροδιαφυγή, διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες» θα έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν τα χρήματα και να αντιμετωπιστούν – εφόσον τα επιστρέψουν – επιεικέστερα από την ελληνική δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, όποιος καταχράστηκε δημόσιο χρήμα και το επιστρέψει μέχρι την απολογία του στον ανακριτή, τότε θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι δυο έτη.
 
Αν τα επιστρέψει μέχρι την έναρξη του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τρία έτη ενώ αν τα επιστρέψει μέχρι την έναρξη του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, θα τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη.
 
Από τη διαδικασία της συνδιαλλαγής εξαιρούνται οι κατηγορούμενοι για απιστία, υπεξαίρεση και απάτη κατά του δημοσίου.      Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, παραγράφονται με στόχο την αποσυμφόρηση των πινακίων των δικαστηρίων όλες οι  υποθέσεις που τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως ένα έτος ενώ για πρώτη φορά ιδρύεται και προανακριτικό τμήμα που θα στελεχωθεί από 250 εξειδικευμένους επιστήμονες προκειμένου να επιτευχθεί το έργο της δικαιοσύνης.
 
Αίσθηση προκάλεσε πάντως η αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό προφυλακίσεων (περίπου 4,500). Όπως είπε ο κύριος Ρουπακιώτης ως επιστήμονας δεν αποδέχεται αυτή τη θεσμική επιλογή. Ανέφερε χαρακτηριστικά : «Πιστεύουμε βαθύτατα ότι δικαστές και εισαγγελείς πρέπει να επιτελούν το ίδιο το καθήκον τους σε κάθε εποχή. Τα… πτώματα δεν είναι πολύ δύσκολο να τα τιμωρήσεις. Πιστεύω ότι οι Έλληνες δικαστές επιλέγουν να τιμωρήσουν παραβάτες και εγκληματίες και όχι πτώματα» . Ακόμα ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε: « Το υπουργείο Δικαιοσύνης δηλώνει ότι δεν αποδέχεται ακτιβιστικές λογικές στο δικαστικό σύστημα και πιστεύει ότι και αυτό τις αποφεύγει». Πάντως, όπως διευκρίνισε ο κ. Ρουπακιώτης, η αναφορά του σε «πτώματα» αφορά τις κοινωνικά αποδυναμωμένες ομάδες συμπολιτών μας και όχι σε πρώην και νυν πολιτικούς αξιωματούχους.

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ: ΟΧΙ ρε πολιτικό κάθαρμα. Δεν είναι πολλοί οι προφυλακισμένοι. Πολλοί είναι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί -πρωταθλητές κόσμου- οι οποίοι είναι εκτός φυλακής. Δηλαδή, ο Τσοχατζόπουλος (που λέει και ο φίλος Τ.Ν.») είναι για απόλυση??? Ο Παπαγεωργόπουλος???  Ένας ληστής πολιτικός, που έχει φάει 20 εκατ., (αν καταδικαστεί) καταδικάζεται για τα 20 ή για 2-3 ρε κοπρίτη???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου