Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟ, ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΠΑΝΟΣ

ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΟΤΙ «Ο ΛΑΤΣΗΣ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROBANK» ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΑΝΟΣ... 

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΗΣΣαφώς και δεν τον πάω τον Σπύρο Λάτση, γιατί είναι ψυχρός υπολογιστής και διεθνής κερδοσκόπος, γιατί είναι αμοραλιστής όσο λίγοι στον κόσμο.

Αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να του αμφισβητήσει, ότι είναι ένας πανέξυπνος διεθνής επιχειρηματίας, που ξέρει να κάνει πράξεις με απλές κινήσεις, όλα όσα σπούδασε ή έμαθε από τον πατέρα του, Γιάννη Λάτση.

Κανένας δεν πρέπει να του αμφισβητεί, ότι γρήγορα αποδείχθηκε και περισσότερο έξυπνος επιχειρηματίας από τον πατέρα του. Επίσημα τον κατατάσσουν Νο 460 στον κόσμο, στον πίνακα των πλουσιώτερων ανθρώπων του κόσμου, αλλά όταν τον κάνουν αποκλειστική παρέα, οι 5 πρώτοι περισσότερο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου, πρέπει να τον σκέφτεσαι πιο πονηρά.

ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ του Σπύρου Λάτση, είναι η EFG International, ένας παγκόσμιος τραπεζικός όμιλος με έδρα τη Ζυρίχη, στον οποίο... 


Είναι ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. Απόλυτο αφεντικό, είτε με ατομική συμμετοχή, είτε με συμμετοχή της EFG International, ο Λάτσης ήταν και στην EFG EUROBANK. Η EFG EUROBANK έχει επεκταθεί και εκτός Ελλάδας στη λιανική τραπεζική, ιδιαίτερα ανταγωνιστικά.

Τα τελευταία όμως χρόνια, άρχισαν κάποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί Ευρωπαϊκών κρατών την γκρίνια, προφανώς υποκινούμενοι από συμφέροντα ανταγωνιστών, και απαιτούσαν ΒΛΑΚΩΔΩΣ, τον σαφή διαχωρισμό της EFG International από την EFG EUROBANK. Και λέω ΒΛΑΚΩΔΩΣ, διότι ένας τέτοιος διαχωρισμός, τεχνικά είναι παιχνιδάκι για έναν μεγαλοτραπεζίτη, ο οποίος είναι ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΣ και ίσως ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ στο διεθνές Private Banking.

Έτσι, ο «αινιγματικός» και λιγομίλητος μεγαλοτραπεζίτης, μεταβιβάζει τα ποσοστά συμμετοχής που είχε με οποιαδήποτε ιδιότητα στην EFG EUROBANK και βγάζει αυτήν τη τράπεζα, από τις συγκεντρωτικές λογιστικές καταστάσεις της…. EFG International!!

Λέτε να άλλαξε ρότα ο μεγαλοτραπεζίτης και αποφάσισε να ιδιωτεύσει ή να φύγει από την Ελλάδα??? Διάφοροι πληρωμένοι ή ηλίθιοι κοντυλοφόροι, έχουν γράψει στα ΜΜΕ, ότι μαλακία τους ήρθε στο κεφάλι. Αλλά…
  
Όμως, ούτε μία μετοχή του πανέξυπνου Σπύρου Λάτση, δεν «πουλήθηκε» ή μεταβιβάσθηκε τυχαία!!! Όλες οι μετοχές που έλεγχε στην EFG EUROBANK, μεταβιβάσθηκαν μόνον σε συγγενικά πρόσωπα, που συμβαίνει να έχουν διαφορετικό επίθετο, αλλά πάντα έχουν δεσμό, και με τον Σπύρο Λάτση και με τη ναυαρχίδα EFG International. Πρόσωπα που εξακολουθούν να καλοπαιρνούν με την εξυπνάδα του Λάτση και να την ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ. Η EUROBANK του Λάτση, δεν απορρόφησε με απόλυτη άνεση 4 τράπεζες (Interbank, Τράπεζα Κρήτης, Τράπεζα Αθηνών, Τράπεζα Εργασίας) για να φύγει, ενώ και αποδεδειγμένα έχει μπει στις τραπεζικές αγορές, Βουλγαρίας, Σερβίας και Τουρκίας.

Όμως, ο Σπύρος Λάτσης έφυγε και από τη διοίκηση της EFG EUROBANK, αλλά όλοι λένε ή παραδέχονται, ότι αυτός κουμαντάρει τη τύχη της!!!
 
Όμως, μέσα στο ίδιο Ελληνικό τραπεζικό περιβάλλον, ο Λάτσης βρέθηκε να ελέγχει με τη προσφιλή του πολυδιασπορά, το 12% (και για πολλούς το 15%) της… Εθνικής Τράπεζας και συγχρόνως να οδεύουν (ΕΤΕ και EFG EUROBANK) σε γάμο. Όμως οι χρηματοοικονομικές τραπεζικές συνθήκες και η κυβερνητική αθλιότητα, ευνοούν καλύτερο παιχνίδι και ο καλύτερος παίχτης, είναι αυτός που τη κατάλληλη στιγμή αναδιαμορφώνει τους όρους του παιχνιδιού.

Τις τελευταίες μέρες, οι ίδιοι ηλίθιοι κοντυλοφόροι, μετά την ανακοίνωση του…. αμφίβολης ποιότητας «διαζυγίου» άρχισαν πάλι να γράφουν μαλακίες ξενέρωτες, αλλά συμφωνούν σε ένα, που είναι και το ουσιώδες. Ο Λάτσης προτίθεται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ και όχι μόνο!!! Τον εμφανίζουν διατεθειμένο να απορροφήσει και τα τυχόν αδιάθετα ποσοστά!!!

Είναι δύσκολο να καταλάβετε και να φανταστείτε, ότι και με την EFG EUROBANK θα συμβεί το ίδιο από τους «μετόχους» της, οι οποίοι, αυτοί που κατά συντριπτική πλειοψηφία ελέγχουν το κεφάλαιο της, είναι…. στενοί συγγενείς και συνεργάτες του Σπύρου Λάτση???
Είναι δύσκολο να καταλάβετε και να φανταστείτε, όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών και ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ο έρωτας και συναφθεί ο πολυπόθητος γάμος, ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ???

ΜΠΙΛΙΕΤΑΚΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ: Άνθιμε ΣΚΑΣΕ, γιατί θα σου ξεριζώσω τα μούσια. Δώσε όσους μισθούς θέλεις για την αύξηση του Μ.Κ. της ΕΤΕ που έχεις μετοχές, αλλά ΣΚΑΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου