Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ - ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΕΜΕΙ ΤΗ ΣΠΙΘΑ ΑΠ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, υποχρεώνονται οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι επιτηρητές στις πανελλαδικές εξετάσεις, να δώσουν το «παρών» σε άλλα σχολεία από εκείνα που υπηρετούν, όπως αυτά ορίζονται, από τις 8 μέχρι τις 2 το μεσημέρι και να παραμένουν έγκλειστοι στο σχολείο, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν εκπαιδευτικοί χθες κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Πρέβεζας...
 
Μία πρωτοφανής εξέλιξη για τα χρονικά της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες στο Νομό Πρέβεζας και σε άλλους Νομούς της χώρας. Έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας... 
 
Η οποία επιδόθηκε προς υλοποίηση στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, που με τη σειρά τους τη διαβίβασαν στις κατά τόπους διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (και της Πρέβεζας), υποχρεώνονται οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι επιτηρητές στις πανελλαδικές εξετάσεις, να δώσουν το «παρών» σε άλλα σχολεία από εκείνα που υπηρετούν, όπως αυτά ορίζονται, από τις 8 μέχρι τις 2 το μεσημέρι και να παραμένουν έγκλειστοι στο σχολείο.

Το Υπουργείο προειδοποιεί πως όποιος αποχωρήσει από το σχολείο, πριν από τις 2 θα αντιμετωπίζει πειθαρχικές διώξεις και θα είναι αντιμέτωπος με την απόλυση! Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκαν οι εκπαιδευτικοί, κατά τη διάρκεια της σημερινής (Πέμπτη 16/5) Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Πρέβεζας.

«Δημιουργούν στρατόπεδα συγκέντρωσης εκπαιδευτικών. Είμαστε ακόμη επιστρατευμένοι, χωρίς να έχουμε καν κάνει απεργία, ενώ παράλληλα μας κάνουν... καψώνια και μας φέρονται λες και είμαστε φαντάροι ή τιμωρία. Μας καλούν να δώσουμε ''παρών'' σε ένα χώρο όπου δε θα δουλεύουμε. Απλά να είμαστε κλεισμένοι σε ένα χώρο, χωρίς να κάνουμε τίποτα και χωρίς να έχουμε εργασιακό αντικείμενο εκεί. Είναι παρανοϊκό κάτι τέτοιο...», ανέφεραν οι εκπαιδευτικοί στα μεταξύ τους «πηγαδάκια» στη Γενική Συνέλευση, αλλά και κατά τη διάρκειά της.

«Σε λίγο θα μας βάλουν και να χαιρετούμε... στρατιωτικά», ανέφερε ένας εκπαιδευτικός.
Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης στο Νομό Πρέβεζας, εκτιμούν πως η Κυβέρνηση θέλει να... καψωνάρει τους εκπαιδευτικούς, να τους σπάσει τον απεργιακό «τσαμπουκά» και παράλληλα να δημιουργήσει «εφεδρικό στρατό» σε περίπτωση που ομαδικά επιχειρήσουν ορισμένοι επιτηρητές να μη δώσουν το «παρών» στις εξετάσεις, επικαλούμενοι λόγους υγείας.
Από την άλλη, θέλει να αποφύγουν τυχόν κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, με συγκεντρώσεις, πορείες και σιωπηλή διαμαρτυρία, εντός των σχολείων που είναι εξεταστικά κέντρα. Καταστάσεις... επιστράτευσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου