Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ενα χρόνο πριν οι όποιες απειλές για το ελληνικό κοινοβούλιο προέρχονταν από τις μολότοφ των εξαγριωμένων διαδηλωτών. «Πλέον η απειλή έρχεται από το εσωτερικό της Βουλής» γράφει η Wall Street Journal, με αφορμή την μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει για το αν πρέπει να οπλοφορούν ή όχι οι Ελληνες βουλευτές...

«Είναι η μεγαλύτερη αύξηση στον τομέα της ασφάλειας που έχουμε δει από τις βίαιες διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου» δήλωσε στην Wall Street Journal υπάλληλος του κοινοβουλίου. Στο δημοσίευμα τονίζεται... 


Η εγκατάσταση ανιχνευτή μετάλλων και οι αυστηροί κανόνες πρόσβασης για άλλους επισκέπτες, αναφέρεται το περιστατικό της 20ης Μαϊου, οπότε οι φύλακες εντόπισαν βουλευτή να οπλοφορεί εντός της Βουλής και τίθεται το ερώτημα αν οι βουλευτές μπορούν να απολαμβάνουν προνόμια και σε ό,τι αφορά την οπλοφορία.
Περίπου 3.000 Ελληνες έχουν άδεια να μεταφέρουν όπλα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την GunPolicy.org, αριθμός που κατατάσσει την Ελλάδα 31η στη λίστα 178 χωρών για την ιδιωτική ιδιοκτησία όπλου.
«Δεδομένου ότι ο βουλευτής που μετέφερε το όπλο στη Βουλή ήταν μέλος του υπερεθνικιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής, κάποιοι φοβούνται ότι το βαθύ ιδεολογικό χάσμα μπορεί να επιφέρει και πολιτική βία», γράφει ο συντάκτης του άρθρου.

Τονίζει, βέβαια, ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το ότι είναι νόμιμο να οπλοφορούν, αν και παράλληλα θυμίζει ότι πρόσφατα «σωματοφύλακες του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στρίμωξαν τον Γιώργο Γερμενή, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, σε ένα γραφείο του δημαρχείου για να τον αφοπλίσουν».
«Η συζήτηση συνεχίζεται και προσωρινά υπάρχει ανακωχή, λόγω της τοποθέτησης του ανιχνευτή μετάλλων», καταλήγει το δημοσίευμα, κάνοντας αναφορά και στην δήλωση της Φωτεινής Πιπιλή για πλήρη απαγόρευση.
«Κανείς στο κοινοβούλιο δεν διατρέχει κίνδυνο, ώστε να πρέπει να μεταφέρει ένα όπλο», έγραψε πρόσφατα σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, η βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικό μας άρθρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου