Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ

Σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, τόσο η Europol όσο και τα λοιπά πολιτικά θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαντλούν την προσέγγιση του ζητήματος του ακροδεξιού εξτρεμισμού σε ενοχικές και άτολμες διαπιστώσεις...


Αρκούνται στο να περιγράψουν αποτελέσματα - πολλές φορές οδυνηρά, ενίοτε και αποτρόπαια - αλλά για την ταμπακιέρα δεν τολμούν να πουν ούτε λέξη. Το δέντρο της ακροδεξιάς και του νεοναζιστικού εξτρεμισμού, δεν είναι αυτοφυές στο θέατρο της ντροπής που εξελίσσεται στην Ευρώπη.

Το κατασκεύασαν, το συντήρησαν, και το διατήρησαν σε λανθάνουσα κατάσταση οι κυρίαρχοι πολιτικοί κύκλοι, περιμένοντας βεβαίως και την κατάλληλη χρονική συγκυρία, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν ως βολικό άλλοθι - ενίοτε και ως καλοστημένο παραμύθι - και σήμερα το επικαλούνται ως συνιστώσα καταλυτική στον κοινωνικό καμβά της Ευρώπης που οραματίζονται.

Από τη μία οι αδιέξοδες πολιτικές τους που οδήγησαν σε τερατογενή κοινωνική ανισότητα, και από την άλλη οι εγκληματικές ανοχές σε καρκινικές "επιθέσεις" που τροφοδοτούν διεργασίες ενός πρωτοφανούς και εκτεταμένου σχεδίου ευρύτατης κοινωνικής μετάλλαξης, δημιουργούν... 


Το ιδανικό περιβάλλον μέσα στο οποίο η άνοδος του ακροδεξιού εξτρεμισμού καθίσταται πλέον εκρηκτική και ενδεχομένως και αναπότρεπτη.

Η φιλολογία περί δήθεν διάθεσης αποτροπής του επερχόμενου εφιάλτη, δεν είναι μονάχα υποκριτική, αλλά είναι εκ των πραγμάτων και πολλαπλά επικίνδυνη αφού, η ψευδεπίγραφη νομική θωράκιση που επιχειρείται πίσω από τις πολυδιαφημισμένες "αντιρατσιστικές" διατάξεις, όχι μόνο δεν μπορεί να τσακίσει αλλά αντίθετα αναγορεύει σε πολιτικά γοητευτική την ακροδεξιά "αντισυστημική" φιλολογία.

Και από την άλλη μεριά, η συνύπαρξη αυτής της υποκριτικής προσπάθειας μέσα στο κρισιακό περιβάλλον που ζούμε, με τους δείκτες της φτώχειας και της γενικευμένης δυστυχίας να χτυπούν κόκκινο από τη μιά, και από την άλλη με την ανοχή στις νεοταξίτικες επιλογές της καρκινογενούς κοινωνικής μετάλλαξης, μέσα από τις πρακτικές της πολυφυλετικής, της πολυπολιτισμικής και της πολυθρησκευτικής σούπας που στοχευμένα προωθούν, δεν είναι παρά το ιδανικότερο δυνατό περιβάλλον μέσα στο οποίο ο ακροδεξιός εξτρεμισμός θα θεριέψει ανεξέλεγκτα, και σύθντομα πλέον θα απειλήσει ανοικτά και απροκάλυπτα με ένα νέο αιματοκύλισμα την Ευρώπη.

Με δύο λόγια, όλοι υποκρίνονται ότι χτυπούν το σύμπτωμα είτε των επιλογών είτε της απύθμενης ηλιθιότητάς τους, αλλά όσο συνεχίζουν να ερωτοτροπούν με την ψευδεπίγραφη "διεθνιστική" και "ουμανιστική" ηλιθιότητα και με τις ολέθριες πολιτικές της φτώχειας και της απόλυτης εξαθλίωσης, ένα είναι βέβαιο...

Και οι αχυράνυθρωποι της καπιταλιστικής Ευρώπης της απανθρωπιάς αλλά και οι μαριονέτες της υποτιθέμενης αριστερής ή κομμουνιστικής αντιπολίτευσης, προσφέρουν στο πιάτο του αφυπνισμένου πλέον νεοναζισμού τους λαούς της Ευρώπης.

Παραθέτουμε στη συνέχεια ένα δημοσίευμα της IEFIMERIDA, απόλυτα ενδεικτικό για τον υποκριτικό τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η προσέγγιση του προβλήματος από τις υπηρεσίες της Europol.

Απόρρητα εισηγητικά έγγραφα του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και η απολογιστική έκθεση της Europol αναδεικνύουν την αύξηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ελλάδα.

Εμπιστευτική αναφορά της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας διαπιστώνει «αυξανόμενη δραστηριότητα του Ακροδεξιού χώρου» εξαιτίας, μεταξύ άλλων, της ανησυχίας για την αλλοίωση των εθνοτικών χαρακτηριστικών της χώρας.
Συνολικά, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» 84 περιστατικά με «πιθανολογούμενο ρατσιστικό κίνητρο» κατέγραψε το 2012 το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Σε 22 από αυτά ερευνάται εμπλοκή αστυνομικών.

Δεκάδες είναι oι επιθέσεις με βόμβες μολότοφ (ορισμένες εκρηκτικές) σε σπίτια, χώρους θρησκευτικής λατρείας και καταστήματα αλλοδαπών, ενώ ένα ακροδεξιό μόρφωμα με όνομα «Επαναστατική Οργάνωση 1821» ανέλαβε με προκήρυξη σε ιστοσελίδα την ευθύνη για τις αιματηρές επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών που σημειώθηκαν την 28η και 29η Μαΐου 2012, σε σταθμούς του ΗΣΑΠ. Δύο μήνες αργότερα, στις 9 Αυγούστου, σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση σε χώρο θρησκευτικής λατρείας μουσουλμάνων με επωνυμία «Mosque Ali» στον Πειραιά. Στο σημείο βρέθηκαν υπολείμματα καπνογόνων που έριξαν «άγνωστοι δράστες με μαύρα ρούχα» στο αυτοσχέδιο τζαμί.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία παρατηρεί όξυνση της ισλαμοφοβίας και προσπάθεια για δημιουργία ενιαίου «αντι-ισλαμικού» μετώπου εντός της Ε.Ε.
Στην έκθεσή της η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία αποκαλύπτει συναντήσεις ακροδεξιών ομάδων σε Δανία και Σουηδία (τον Μάρτιο και τον Αύγουστο του 2012) με θέμα την «αντιμετώπιση της Τζιχάντ». Διαπιστώνει ακόμα ευκολία πρόσβασης σε όπλα και εκρηκτικά για τους εξτρεμιστές ή ακόμα και τους τρομοκράτες της άκρας Δεξιάς. Για παράδειγμα, τον Ιούνιο του 2012, σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας έξω από τα γραφεία κόμματος Ρομά («Euroroma»), στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας. 

Η επίθεση είχε σαφώς ρατσιστικά - εθνικιστικά κίνητρα και κόστισε τη ζωή σε έναν 59χρονο Βούλγαρο. Στην Κρακοβία συνελήφθη, τον Νοέμβριο του 2012, 45χρονος Πολωνός κατηγορούμενος ότι σχεδίαζε βομβιστική επίθεση κοντά στο κοινοβούλιο της χώρας. Σε έρευνες της πολωνικής αστυνομίας σε σπίτια και κρησφύγετα βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες από μπαρούτι, εκρηκτικές ύλες, όπλα, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας κ.ά. Ο 45χρονος συλληφθείς ήταν λέκτορας σε πανεπιστήμιο της χώρας.

Σχετικά μας άρθρα που αναφέρεται στην ντόπια υποκριτική αθλιότητα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου