Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΠΝΙΓΟΥΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΟΛΟΙ , ΣΧΕΔΟΝ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΜΟΥΣ - Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ...

Τα χρέη νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων έχουν εξελιχθεί σε ένα ατελείωτο εφιάλτη για την κοινωνία, ο οποίος πνίγει την οικονομία και γιγαντώνει την ανεργία, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο διεξόδου στον τόπο, παρά μόνο κάνει όλο και πιο βαθύ το σκοτάδι.

Αυτήν την ώρα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και το σύνολο, σχεδόν, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων... 


Πνίγεται στα χρέη προς τράπεζες, δημόσιο, δήμους αλλά και ιδιώτες τοκογλύφους, τα οποία αδυνατεί να αποπληρώνει κανονικά.
Η κυβέρνηση αντί να λάβει έκτακτα ριζοσπαστικά μέτρα για να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη των χρεών, καταφεύγει σε ημίμετρα και ασπιρίνες, ενώ κλιμακώνει τα μέτρα πλειστηριασμών και κατασχέσεων ακόμα και καταθέσεων και μισθών.

Όλα δείχνουν ότι τα μέτρα των «ρυθμίσεων» για οφειλές προς το Δημόσιο πέφτουν στο κενό, οι ρυθμίσεις για οφειλές στους Δήμους είναι ανύπαρκτες, ενώ το νέο νομοσχέδιο για τα δάνεια προς τις τράπεζες φέρεται να είναι διάτρητο.
Αυτή την ώρα ο τόπος έχει ανάγκη από μια μεγάλη και τολμηρή σεισάχθεια προς πολίτες και μικρές επιχειρήσεις, χωρίς την οποία ύφεση και ανεργία δεν θα πάψουν να καλπάζουν.

Τα μεγάλα αιτήματα των καιρών είναι: διαγραφή του κρατικού χρέους υπό την πίεση της στάσης πληρωμών προς τους πιστωτές, εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των Τραπεζών, πολύ γενναία και ριζοσπαστική ρύθμιση των χρεών σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις μέχρι πλήρη διαγραφή τους για τις πιο ασθενείς κατηγορίες και ένα σχέδιο προοδευτικής ανασύνταξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με επίκεντρο μια νέα ισχυρή αναβαθμισμένη δωρεάν δημόσια καθολική Παιδεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου