Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ο ΨΥΧΑΡΗΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ

Πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε όταν διαβάσαμε στην ιστοσελίδα  tvsx ότι στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Βήμα» υπήρχε κεντρικό άρθρο που με αφορμή τον ανασχηματισμό τα «έχωνε» χοντρά σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ...
 
Η πρώτη σκέψη ήταν ότι το συγκρότημα θα πιέζει για καμιά κρατική επιχορήγηση στο «Μέγαρο Μουσικής» ή ότι ο Ψυχάρης θα είχε λάβει κάποια υπόσχεση για υπουργοποίηση του γιου του και χολώθηκε όταν δεν έγινε.
Η έκπληξη ήρθε όταν επισκεφτήκαμε την ιστοσελίδα του «Βήματος» για να διαβάσουμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Μείναμε άφωνοι όταν είδαμε ότι... 


Απουσιάζουν τα βασικά που σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κούλουγλου  είχαν γραφτεί εκεί!!!.
Και για να γίνουμε ποιο σαφείς, παραθέτουμε το δημοσίευμα της tvxs και μετά το κείμενο απ την ιστοσελίδα του «Βήματος».

«Χωρίς προηγούμενο για συμπολιτευόμενη εφημερίδα είναι το κύριο άρθρο για τον ανασχηματισμό στο "Βήμα". Με τον τίτλο "Χωρίς μεταρρυθμιστικό στίγμα, αποτέλεσμα παζαριών και εσωκομματικών ισορροπιών η νέα κυβέρνηση", το άρθρο της εφημερίδας γράφει:

Μετά την κρίση της ΕΡΤ και τους πολιτικούς κλυδωνισμούς που προκάλεσε, άπαντες ανέμεναν ότι ο πρωθυπουργός θα επιστράτευε όλες τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που είχε στη διάθεσή του προκειμένου να προσδώσει ικμάδα και αναγεννητική πνοή στη διακυβέρνηση της χώρας.
Ωστόσο, η πρώτη πράξη, αυτή του ανασχηματισμού, δεν προκαλεί τα καλύτερα των συναισθημάτων και μάλλον απογοητεύει τους πολίτες.
Η νέα κυβέρνηση που παρουσιάστηκε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος δεν διακρίνεται ούτε για το πνεύμα της, ούτε για τη σοφία της.
Η σύνθεσή της δυστυχώς δεν εμπνέει, ούτε πείθει.
Είναι προϊόν κομματικών συμβιβασμών και αποτέλεσμα εσωτερικών διεργασιών στους κόλπους των δύο κομμάτων.
Το νέο κυβερνητικό σχήμα αναπαράγει την προβληματικότητα των περισσότερων κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας, που μας οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού..

Σε πολλές περιπτώσεις ανειδίκευτοι ανέλαβαν χαρτοφυλάκια που ούτε υποτυπωδώς γνωρίζουν. Οι μετακινήσεις προέκυψαν εξ ανάγκης και οι νέες τοποθετήσεις φαντάζουν αναιτιολόγητες και μη υποστηριζόμενες από τις δυνατότητες των προσώπων.
Θα περίμενε κανείς επιλογές ξεχωριστές, πρόσωπα εξειδικευμένα, με γνώση, εμπειρίες που θα ενέπνεαν την δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία.
Και επίσης ένα σχήμα συνεκτικό, αποτελεσματικό και ικανό να υπηρετήσει τη μεταρρύθμιση και την ανάκαμψη της οικονομίας, όπως οι περιστάσεις επιβάλλουν.
Είχε ο πρωθυπουργός την ευκαιρία να κινητοποιήσει νέες δυνάμεις και να επιλέξει πρόσωπα που θα φανέρωναν διάθεση πραγματικής αλλαγής.
Δεν το έπραξε. Θα αποδειχθεί σύντομα το λάθος. Το ζήτημα είναι πόσο θα κοστίσει στη χώρα».  Οι υπογραμμίσεις της tvxs.
Και από το «Βήμα»:
Μια κυβέρνηση 42 μελών με δικομματική εκπροσώπηση στα υπουργεία, χωρίς ιδιαίτερο μεταρρυθμιστικό στίγμα, προϊόν παζαριών και εσωκομματικών ισορροπιών προέκυψε έπειτα από την κυοφορία τριών ημερών.

Η νέα κυβέρνηση που ορκίζεται την Τρίτη το μεσημέρι (12:30) καλείται να αντιμετωπίσει τεράστιες προκλήσεις, ωστόσο δημιουργούνται πολλά ερωτήματα γιατί κρίσιμα υπουργεία θεωρούνται ότι έχουν αδύναμες ηγεσίες.

Επίσης, δεν χρησιμοποιήθηκαν τεχνοκράτες και προσωπικότητες ευρύτερης αποδοχής, αλλά ούτε και πολλά νέα στελέχη. Ισχνή είναι η εκπροσώπηση των γυναικών. Μόνο μια γυναίκα υπουργός υπάρχει, μια αναπληρώτρια υπουργός και άλλες δυο υφυπουργοί.

Κυρίαρχο στοιχείο ήταν η ανακύκλωση προσώπων και στην περίπτωση της ΝΔ φαίνεται ότι μέτρησε αρκετά το επικείμενο συνέδριο του κόμματος, καθώς ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς προσπάθησε να ελαχιστοποιήσει την εσωκομματική αναταραχή. Το ΠαΣοΚ συμμετέχει στην κυβέρνηση, λαμβάνοντας το ένα τρίτο των θέσεων του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος ανέλαβε θέση αντιπροέδρου και υπουργού ... (το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας τα ονόματα αυτών που στελέχωσαν την νέα κυβέρνηση).

Τι πραγματικά έχει συμβεί; Δεν ξέρουμε, φυσικά. Η μόνη υπόθεση που μπορεί να κάνουμε είναι ότι έγινε ένας άγαρμπος εκβιασμός από το συγκρότημα Ψυχάρη, προς την δικομματική κυβέρνηση, "έπιασε", (το αντικείμενο του εκβιασμού μπορεί να το υποθέσουμε), και εν ριπή οφθαλμού "κατέβηκε" το αρχικό δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου