Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΔΗΛΩΣΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΡΚΟΥ

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ έχει προκαλέσει οργή και σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και γενική κατακραυγή από το εξωτερικό. Η «μπλόφα» του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τις πρόωρες εκλογές φαίνεται πώς του γυρίζει μπούμερανγκ και αναζητεί τώρα εναγωνίως τρόπους να αποφύγει να πέσει στο λάκκο που ο ίδιος άνοιξε...

Γύρω από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ συσπειρωθήκαν, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα συνδικάτα, καλλιτέχνες, άνεργοι, απλοί πολίτες που θέλησαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους όχι για τους τίτλους τέλους ενός συστήματος που έμπαζε από παντού και ήταν όπως ο πρωθυπουργός είπε σημείο αδιαφάνειας (άλλο βέβαια και τούτο λες και η δημόσια τηλεόραση δεν διοικούνταν από διορισμένους «ημέτερους» της εκάστοτε κυβέρνησης που διόριζαν και υπέγραφαν συμβάσεις με το τσουβάλι), αλλά για τις μεθόδους που ακολουθούνται. Η κυβέρνηση θέλησε... 


Να κινηθεί στην τακτική του «αποφασίζω και διατάζω». Μέσα σε λίγες ώρες έριξε «μαύρο» στην ΕΡΤ και έστειλε στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους. Το «μαύρο» μπήκε στα σπίτια όλων των Ελλήνων ως επιβολή από τους ξένους δανειστές που θέλουν να καταστρέψουν τα πάντα σε αυτή τη χώρα και να τα χτίσουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους. Η Κομισιόν δεν κράτησε ούτε καν να προσχήματα, βγήκε να πανηγυρίσει το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Ο κ. Σαμαράς απείλησε με εκλογές τους Βενιζέλο και Κουβέλη προκειμένου να περάσει το νόμο, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, αφού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταρρέουν και είναι αμφίβολο αν θα μπουν στη Βουλή μετά από μία εκλογική αναμέτρηση. Φαίνεται όμως πως παρασύρθηκε απο τη σιγουριά ότι έχει του χεριού του τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης και δεν υπολόγισε αφενός τη γενική κατακραυγή και αφετέρου τις σφοδρές αντιδράσεις που διατυπώνονται από το εξωτερικό.

Μέχρι και οι Γερμανοί έφτασαν να ισχυριστούν πώς τα γερμανικά κανάλια είναι πιο σπάταλα από την ΕΡΤ, αλλά κανείς δεν τα έχει κλείσει.
Οι Ευρωπαίοι φοβούνται πώς η κρίση που έχει προκαλέσει «μαύρη εικόνα» στην ΕΡΤ μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πτώση της κυβέρνησης. Ο Σαμαράς αναζητά τώρα τρόπο να γεφυρώσει τη ρήξη που προκλήθηκε στη συγκυβέρνηση και να επαναφέρει την εικόνα της ΕΡΤ με ένα μεταβατικό σχήμα, έως ότου λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ.
Κάλεσε δε στο Μέγαρο Μαξίμου τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο που είχε εκπονήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΡΤ επί υπουργίας Μόσιαλου προκειμένου να συμβάλει στην επαναλειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αλλά αυτός του απάντησε πώς με κλειστή την ΕΡΤ ένα τέτοιο σχέδιο δεν μπορεί να ευοδωθεί.

Η υπόθεση της ΕΡΤ, που η κυβέρνηση πίστευε πώς το κλείσιμο της είναι διαχειρίσιμο και θα περάσει ανώδυνα, τείνει να μετατραπεί σε νάρκη στα θεμέλια της. Κοινός, να αποτελέσει την αρχή της πτώσης της, δεδομένης της τραγικής κατάστασης στη χώρα και την εξαθλίωση των Ελλήνων από τις αποτυχημένες πολιτικές της τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου