Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΑΘΛΙΑ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΑ ΕΝΣΤΟΛΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΩΝ

ΤΑ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΜΙΝΗΔΩΝ) ΚΟΒΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ...

Βιομηχανία πλιάτσικου στα μεροκάματα των πολιτών έχουν στήσει τα μαντρόσκυλα της δημοτικής αστυνομίας, εξοντώνοντας ότι απέμεινε, με πρόσχημα το "παράνομο" παρκάρισμα των πολιτών, ακόμη και σε σημεία που ουδείς ενοχλείται...


Υπερβάλλων ζήλος??? Αυστηρότατες εντολές??? Μίσος και συμπλεγματική συμπεριφορά  "ένστολων" μασκαράδων απέναντι στο συμπολίτη τους???

Όποια κι αν είναι η απάντηση, το βέβαιο είναι πως...

Πίσω από την υποτιθέμενη νομιμότητα και ευταξία, έχει στηθεί μια άθλια εισπρακτική βιομηχανία με δήμιους τα παληκαρόπουλα των δημοτικών αστυνομιών. Εκείνων δηλαδή που αν αύριο απολυθούν, θα ικετεύουν για τη συμπαράσταση των συμπολιτών τους που μέχρι χθες εκτελούσαν αδίστακτα με τα πρόστιμα της ντροπής.

Θέλουμε χάος και ανομία??? Όχι φυσικά. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι την προκλητικότατη υπερβολή που στις μέρες μας κατέστη κανόνας, υπάρχει απόσταση, που μόνο ένας στυγνός ή ανεγκέφαλος ένστολος καραγκιοζάκος δε μπορεί να διακρίνει.

Την κατάσταση στην Αθήνα των καμίνηδων την ξέρετε καλά. Ας δούμε τί γίνεται και σέναν περιφερειακό μεγάλο δήμο.

Στο δήμο του Ιλίου με τον Ζενέτο τοπικό άρχοντα, ποδήλατα δεν κυκλοφορούν. Και όμως λίγο καιρό πριν κατασπαταλήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για ποδηλατόδρομους αποκλειστικά και μόνο γύρω από το κέντρο του δήμου. Οι δρόμοι στένεψαν απελπιστικά. Οι χώροι για να παρκάρει κανείς είναι ανύπαρκτοι. Και την ίδια στιγμή, όλος ο υπόλοιπος δήμος (πλην του κέντρου) παρουσιάζει μια κατάσταση απελπιστική.

Αυτός ο δήμος λοιπόν προβάλεται προφανώς μέσω πληρωμένων διαφημίσεων από την τηλεόραση για το κοινωνικό του έργο. Εκείνος το καταγράφει με τον τρόπο που επιθυμεί να προβληθεί. Εμείς θα το καταγράψουμε επικαλούμενοι δυο συγκεκριμένα παραδείγματα, και τους προκαλούμε να μας διαψεύσουν.

  • Αν καλέσει κανείς τη δημοτική αστυνομία για οποιοδήποτε πραγματικό πρόβλημα σε όποια περιοχή του δήμου, είναι ανύπαρκτη. Και όμως, γύρω από το δημαρχείο, περιφέρονται μόνιμα πότε ένα και πότε δύο παληκαρόπουλα από αυτά, για να κόψουν κλήση για παρκάρισμα σε όποιον τολμήσει να παρκάρει για να διεκπεραιώσει μιας πεντάρας δουλειά. Ο μοναδικός που έχει δικαίωμα να παρκάρει εκεί είναι μονάχα ο ...άρχοντας του τόπου.
  • Σε συνθήκες κρίσης και οικονομικής ανέχειας, ο δήμος του Ιλίου είναι ο μοναδικός ίσως δήμος της Αττικής, ενδεχομένως και της επικράτειας ολόκληρης, που πήρε την άθλια απόφαση να διπλασιάσει το κόστος για τα τέλη ταφής των δημοτών, σε ένα από τα πιο άθλια κοιμητήρια που υπάρχουν σ αυτό τον πλανήτη.
Μένει να πούμε κάτι άλλο εκτός από συγχαρητήρια???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου