Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΓΙΝΕΤΑΙ???

Ρίχνουν τους τόνους Βενιζέλος και Κουβέλης και ζητούν συνάντηση με Σαμαρά - Επιμένουν όμως για "ανοιχτή ΕΡΤ"...

Βενιζέλος: Ζήτησε επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης - Ο Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση είπε πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της - Βενιζέλος στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ: Δεν θέλουμε τις εκλογές, αλλά δεν τις φοβόμαστε.

Ο αιφνιδιαστικός "θάνατος" της ΕΡΤ προκάλεσε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με την κυβέρνηση να τρίζει συθέμελα, τον πρωθυπουργό να είναι αμετακίνητος στις θέσεις του ακόμα κι αν αυτό οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να είναι στα κάγκελα.

Μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Κουβέλη οι δύο πολιτικοί άντρες φάνηκαν πως ρίχνουν νερό στο κρασί τους και... 


Θέλουν να κρατήσουν τους τόνους χαμηλά, δηλώνοντας πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της και πως κανένας έλληνας πολίτης δεν θα ήθελε να διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να βρουν λύση για το πρόβλημα που προέκυψε μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ωστόσο, τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης δήλωσαν πως οποιαδήποτε κουβέντα για την ΕΡΤ θα πρέπει να γίνει με την κρατική ραδιοτηλεόραση ανοιχτή, ενώ και οι δύο παραδέχθηκαν πως η ΕΡΤ χρειάζεται εξορθολογισμό και εξυγίανση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος δήλωσε πως επιθυμούν μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ αλλά αυτή να είναι συμφωνημένη και ψηφισμένη από τη Βουλή, ενώ αναφορικά με την απόφαση του πρωθυπουργού για κλείσιμο έκανε λόγο για πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας.

Παράλληλα, ζήτησε αναθέωρηση της προγραμματικής συμφωνίας αναφέροντας πως το ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας αλλά στη βάση των αρχών της ανοιχτής και δημοκρατικής λειτουργίας του κυβερνητικού σχήματος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Κουβέλης χαρακτήρισε απαράδεκτο να κλείσει η ΕΡΤ, αλλά ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την πορεία της, ενώ έστειλε και ένα μήνυμα στο Μαξίμου λέγοντας πως το αρραγές της κυβέρνησης προϋποθέτει τη συμφωνία των εταίρων.

.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου