Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ "ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ" ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Περίεργη επίθεση δέχθηκε το κτήριο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη από ομάδα βασιβουζούκων διαδηλωτών, οι οποίοι προφανώς είχαν προσχεδιάσει την ενέργειά τους...

Η ομάδα των Τούρκων διαδηλωτών απαίτησε από το φρουρό να εγκαταλείψει τη θέση του και αφού βανδάλισαν το φυλάκιο άρχισαν να γράφουν υβριστικά και αντικυβερνητικά συνθήματα στους τοίχους έξω από το ελληνικό προξενείο. Μάλιστα, φώναξαν ανθελληνικά συνθήματα.
Πριν φύγουν έσπασαν τις εξωτερικές κάμερες ασφαλείας ενώ... 
 
Αρχικά προσπάθησαν να παραβιάσουν την είσοδο του κτηρίου, στη συνέχεια αποχώρησαν.
Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή την κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη και διαθέτει διαρκή ενημέρωση τόσο για την κατάσταση στην ελληνική μειονότητα, όσο και σε συμπατριώτες μας (Ελλαδίτες και Κυπρίους) που βρίσκονται στη γειτονική χώρα.
 
Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, υπάρχει ομάδα εννέα Ελλήνων επιστημόνων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου που συμμετείχε σε σεμινάριο κλωστοϋφαντουργίας και διαμένει σε ξενοδοχείο – φοιτητική εστία πανεπιστημίου κοντά στην πλατεία Ταξίμ. Υπάρχει συνεχής επαφή ώστε να τους παρασχεθεί οποιαδήποτε αρωγή, διευκόλυνση και προστασία. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου