Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΤΩΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΥΜΜΕΝΗΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΛΕΘΡΟΥ

Ακόμη και ως ευλογία χαρακτηρίζουν βουλευτές της ΝΔ την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Αυτό αναφέρει το Spiegel σε δημοσίευμά του για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών στην Ελλάδα...

Με τίτλο «Σάλος στην Αθήνα, η κυβέρνηση ταλαντεύεται με τη διάσπαση του συνασπισμού», το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού αναλύει τα γεγονότα, αλλά και τις προεκτάσεις τους. «Ισως να αποδειχθεί και το αντίθετο από ότι φαίνεται», αναφέρει σχετικά με τους φόβους που προκαλεί η διάλυση της τρικομματικής κυβέρνησης. Βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν στο Spiegel ότι... 


H αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ μπορεί να αποδειχθεί ευλογία. Λένε ότι τώρα ο Σαμαράς θα κάνει ανασχηματισμό και θα ορίσει υπουργούς που είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και «θα κάνουν τη δουλειά», επισημαίνει το δημοσίευμα.
Παράλληλα τονίζει πως ούτε τα κόμματα δεν είχαν κάτι να κερδίσουν από την προκήρυξη των εκλογών αυτή τη στιγμή- ειδικά το ΠΑΣΟΚ όπως διευκρινίζει καθώς από την κυριαρχία δύο δεκαετιών τώρα έχει πέσει στο 6%. «Είτε θα θριαμβεύσουμε μαζί με τη ΝΔ, αν η κυβέρνηση πετύχει, ή μαζί θα εκμηδενιστούμε, αν αυτή αποτύχει», δήλωσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Spiegel, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη και η πίεση που υπήρχε και εκτός των συνόρων για την αποφυγή των εκλογών. «Τα μηνύματα ήταν ξεκάθαρα από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και το ΔΝΤ, ότι οι εκλογικές περιπέτειες αυτή τη στιγμή θα έθεταν σε κίνδυνο την περαιτέρω χρηματοδότηση», λέει σχετικά, ενώ συνεχίζει πως «υπάρχει η ανησυχία στην Τρόικα ότι η Ελλάδα μπαίνει σε νέα φάση πολιτικής αστάθειας. Αυτό φοβούνται ότι μπορεί να επιβραδύνει τις μεταρρυθμίσεις και να αποδυναμώσει την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας στα οποία έχει συμφωνήσει η Αθήνα σαν προϋπόθεση για την χρηματοδότηση».

Τέλος, το Spiegel παρατηρεί πως παρότι η σύγχυση στην κυβέρνηση προκλήθηκε από την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ χωρίς να συμβουλευτεί τους εταίρους του, αναλυτές επισημαίνουν πως αυτό ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Αργά ή γρήγορα η ΔΗΜΑΡ θα απέσυρε τη στήριξή της από την κυβέρνηση ούτως η άλλως. Διαφορετικά διακινδύνευε να καταστραφεί από το νέο κύμα μέτρων και τις ανεπιθύμητες μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να "καταπιεί' η Ελλάδα τους μήνες που ακολουθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου