Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΗΠΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Την ίδια στιγμή η κυβερνητική συμμορία μετά την καταφανή ήττα της στην πλατεία Ταξίμ, συμπεριφέρεται πια ως λαβωμένο θεριό και αυτό την καθιστά πολλαπλά επικίνδυνη...

Η εμφανής απόφαση της κλίκας του Ερντογάν, είναι να σκληρύνει περεταίρω τη στάση των μηχανισμών καταστολής απέναντι σοτυς διαδηλωτές και αυτό θα δρομολογήσει απρόβλεπτες εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας, η οποία τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο επιχειρεί να χαλιναγωγήσει συνολικά της εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και συνολικά στον ισλαμικό κόσμο.

Η μη ανακοινώσιμη απόφαση, αλλά ωστόσο προδήλως γνωστή, αφού αποτελεί πάγια τακτική των τουρκικών ηγεσιών συνεπικουρούμενων από τη στάση των μυστικών υπηρεσιών και των φονταμενταλιστών της στρατοκρατίας, θα είναι η απόπειρα...

Κατευθυνόμενης και απόλυτα στοχευμένης εξαγωγής της κρίσης, και αυτή τη φορά - περισσότερο από κάθε άλλη φορά - η Ελλάδα αποτελεί τον εύκολο στόχο αυτών των σχεδιασμών.

Γίνεται λοιπόν φανερό πως εξελίξεις στην Τουρκία, δεν αποτελούν απλά ένα εσωτερικό πρόβλημα το οποίο οφείλει κανείς να παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά αφορούν άμεσα την εθνική ασφάλεια της χώρας μας, σε μια περίοδο που ο ενδοτισμός των ντόπιων πολιτικών ανδρεικέλων "χτυπάει κόκκινο".

Ο ελληνικός λαός οφείλει να έχει αθξημένη επαγρύπνηση, και πρωτίστως την επαγρύπνηση αυτή οφείλουν να επιδείξουν τα στελέχη και συνολικά η φυσική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και με βάση σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ", οι ΗΠΑ, προεξοφλώντας την ανατροπή του Ερντογάν, και σε μια προσπάθεια ελέγχου της διάδοχης κατάστασης, αποστασιοποιούντια σαφώς από τους κυβερνητικούς χειρισμούς των τελευταίων 24ώρων.
Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Λόρα Λούκας κάλεσε όλες τις πλευρές σε «ηρεμία», υπογραμμίζοντας πως οι ειρηνικές διαμαρτυρίες είναι «τμήμα της δημοκρατικής έκφρασης».
Ο Λευκός Οίκος υπογράμμισε ιδιαίτερα την έκκλησή του συγκεκριμένα στις δυνάμεις ασφαλείας «να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση». Επανέλαβε τη θέση της Ουάσινγκτον πως εγγύηση για την μακροπρόθεσμη σταθερότητα στη χώρα είναι η διαφύλαξη «των θεμελιωδών ελευθεριών της έκφρασης και του συνέρχεσθαι».

Μιλώντας για «επαίσχυντη βία από την πλευρά των αστυνομικών», η Διεθνής Αμνηστία από την πλευρά της υπογράμμισε πως «είναι σαφές ότι η χρήση βίας από την αστυνομία οδηγείται όχι μόνο από την ανάγκη για την αντιμετώπιση της βίας –που ελάχιστες αφορμές δόθηκαν από την πλευρά των διαδηλωτών- αλλά και από την επιθυμία για αποθάρρυνση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας οποιουδήποτε είδους».

Τα γραφεία της οργάνωσης έχουν μείνει ανοικτά στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε, έχοντας δώσει καταφύγιο σε αρκετούς διαδηλωτές κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με τις αναφορές που επικαλείται, υπάρχουν δύο νεκροί και πάνω από χίλιοι τραυματίες.

«Η χρήση υπερβολικής βίας είναι ρουτίνα για την τουρκική αστυνομία, αλλά η υπερβολική απάντηση με κάθε δυνατό μέσο είναι πραγματικά επαίσχυντη και σε μεγάλο βαθμό έχει λειτουργήσει εμπρηστικά για την κατάσταση στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης» ανέφερε ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη Τζον Νταλχούισεν.
Η Διεθνής Αμνηστία μιλά μεταξύ άλλων, επικαλούμενη τις μαρτυρίες που έχουν τα στελέχη της στην Κωνσταντινούπολη, ακόμη και για στοχευμένες ρίξεις δακρυγόνων από την αστυνομία σε μεμονωμένους διαδηλωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου