Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΩΣ ΤΑ "ΜΑΖΕΨΕ" Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Χοντρή προβοκάτσια σε βάρος της Ελλάδας - αλλά και άλλων χωρών όπως οι ΗΠΑ - έστησαν Τουρκικές υπηρεσίες γύρω από την σύλληψη μερικών πολιτών διαφόρων χωρών στο χώρο των επεισοδίων,εμφανίζοντάς τους ως κατόχους ...<<διπλωματικών διαβατηρίων>>-κάτι που αναγκάστηκε να ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο Ερντογάν ότι δεν ίσχυε!.. 
 

Ο στόχος της διαρροής ήταν προφανής:  Να δημιουργήσουν άρον άρον  βεβαιότητα στην τουρκική αλλά και διεθνή κοινή γνώμη κατά τις πρώτες καυτές ώρες  ότι οι συλληφθέντες είναι  σημαίνοντα κρατικά πρόσωπα των χωρών τους αφού είναι πασίγνωστο ότι... 


Τα <<διπλωματικά διαβατήρια >> τα λαμβάνουν τέτοια πρόσωπα  με συγκεκριμένες - όπως θα δείτε παρακάτω  να αναφέρεται στον κανονισμό του ΥΠΕΞ - υψηλές κρατικές  αρμοδιότητες και έχοντες ανάλογες αποστολές!,δηλάδή και ...μυστικές πρακτόρικες αποστολές  της ΕΥΠ (ή της CIA κ.ο.κ.)
Και για να τεκμηριώσουν την επιδίωξη τους που ήταν να εμφανίσουν την εξέγερση ως αποτέλεσμα ξένων πρακτόρων μυστικών υπηρεσιών, άρχισαν αρχικά να μιλούν για   ...δράση τέτοιων ως καταγγελία αρχικά ( ακόμα και τον Ερντογαν έβαλαν να το πει)  και στην συνέχεια  οι επιφορτισμένες για το θέμα αυτό Τουρκικές υπηρεσίες ( Αστυνομία, αντιτρομοκρατική, ΜΙΤ, Υπ. Εξωτερικών κλπ),  διέρρευσαν  στον τουρκικό τύπο ότι στα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη συνελήφθησαν και 5 ( κατ 'άλλους 6,7, 11 ) ξένοι με <<διπλωματικά διαβατήρια>>!!! Και ότι λίγο πολύ αυτοί ...κατηύθυναν τα επεισόδια και όλα τα ...κακά!!!
Το σχετικό <<ρεπορτάζ - διαρροή>> με το ψεύδος περί <<διπλωματικών διαβατηρίων>.  την διαβάσατε ήδη στο OnAlert.

Όλα τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα
Με δυό λόγια η εφημερίδα  Star με τον τίτλο «Προβοκάτορες με διπλωματικό διαβατήριο», έγραψε ότι, μεταξύ αυτών που κατεύθυναν τις περιθωριακές ομάδες, που μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης τις διαμαρτυρίες στο πάρκο Γκεζί στο Ταξίμ, προέκυψαν και ξένοι με διπλωματικά διαβατήρια από ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ελλάδα και Ιράν, συνολικά 5 άτομα, οι Majit M., Lorraine K., Bastian D., Celine R. και Georgias L. Οι συλληφθέντες, αναφερόταν στην διαρροή από τα σκοτεινά κέντρα,  οδηγήθηκαν στη Δ/νση Ασφαλείας.Ακόμα αναφέρεται ότι οι <<5>> με τα ...<<διπλωματικά διαβατήρια>>, κινήθηκαν μαζί με  περιθωριακή ομάδα που τοποθέτησε οκτώ  φιάλες αερίου . ε οδόφραγμα στη λεωφόρο Γκιουμούσουγιου του Ταξίμ  για να σκάσουν και να δημιουργήσουν χάος. Αυτό,έγραφαν, παρεμποδίστηκε την τελευταία στιγμή από τις Δυνάμεις Ασφαλείας .   

Η Radikal - προσθέτουμε νέα στοιχεία - αναφέρεται στο ίδιο θέμα  με τον τίτλο «11 φέροντες διπλωματικό διαβατήριο, ανακρίνονται» και γράφει ότι, προχθές το βράδυ συνελήφθησαν, ενώ συνεχιζόταν οι διαμαρτυρίες στο πάρκο Γκεζί, 11 άτομα που έφεραν ...διπλωματικά διαβατήρια. Πρόκειται για τέσσερις Αμερικανούς, δυο Βρετανούς, δύο Ιρανούς, έναν Ινδό, ένα Γάλλο και έναν Έλληνα πολίτη, των οποίων η ανάκριση συνεχίζεται. Η Ασφάλεια - γράφει η Ραντικάλ - δεν προέβη σε δήλωση γι’ αυτά τα 11 άτομα, των οποίων η ανάκριση συνεχίζεται. Μεταξύ αυτών που ετέθησαν υπό κράτηση, έγινε γνωστό ότι, υπάρχουν και τέσσερις φοιτητές, που ήρθαν στην Τουρκία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus. 

Η Zaman επίσης γράφει για το θέμα με τον τίτλο «Επ’ αυτοφώρω στους προβοκάτορες» και τονίζει ότι, έγινε γνωστό πως προβοκάτορες που διείσδυσαν μεταξύ των πολιτών που χρησιμοποιούν το δικαίωμά τους για δημοκρατική διαμαρτυρία, θέλησαν να προκαλέσουν αιματοχυσία. Στο Γκιουμούσουγιου συνελήφθησαν έξι ξένοι με ...διπλωματικά διαβατήρια, που ...προκαλούσαν τους διαδηλωτές στη βία. Στην ίδια περιοχή βρέθηκαν οκτώ φιάλες αερίου, που είχαν τοποθετηθεί με σκοπό να προκαλέσουν σφοδρή έκρηξη, ενώ στη Σμύρνη ετέθησαν υπό κράτηση τρία άτομα που κατασκεύαζαν οκτώ βόμβες κρότου.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ολες οι εφημερίδες  μιλούν για <<διπλωματικά διαβατήρια>>, αλλά δεν λένε ποιος το λέει.!!! 

Οι Ελληνικές ενέργειες
Μόλις έγιναν γνωστές οι διαρροές το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών αφενός  διέψευσε  ότι ο Ελληνας πολίτης που συνελήφθη  έχει ...διπλωματικό διαβατήριο και  συμφωνα με πληροφορίες μας προέβη και σε έντονη διαμαρτυρία στις τουρκικές αρχές για τη προβοκατόρικη διαρροή. Το ίδιο έγινε,λένε οι πληροφορίες,και απόάλλα κράτη πολίτες των οποίων εμφανίστηκαν ως ...αξιωματούχοι.

Παράλληλα το Γενικό Προξενείο   Κωνσταντινούπολης  βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον Ελληνα (απλό) πολίτη παρέχοντας του κάθε αναγκαία νομική στήριξη στην διαδικασία που ακολουθείται ( εισαγγελία κλπ).

Πως τα πήρε πίσω ο Ερντογάν 
Η ελληνική -και όχι μόνο - έντονη διαμαρτυρία και διάψευση ότι ο συλληφθείς έχει ...διπλωματικό διαβατήριο ,ανάγκασε και το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να κάνει διόρθωση και να καταπιεί τα περί <<διπλωματικών διαβατηρίων >> και τους αυτονόητους συνειρμούς που αυτό δημιουργεί. Η διάψευση έγινε αρχικά με δήλωση προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Στην συνέχεια και αφού κατάλαβαν οι ιθύνοντες ότι το όλο θέμα θα εξαγρίωνε πολλές χώρες και θα δημιουργούσε ακόμα πολύ χειρότερο κλίμακα τα της διεθνούς εικόνας του Ερντογάν, έβαλαν τον ίδιο τον Τούρκο Πρωθυπουργό να κάνει προσωπική διόρθωση και να σταματήσει την προβοκάτσια :Έτσι λίγη ώρα μετά τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα των τουρκικών εφημερίδων για ξένους «πράκτορες» ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, κ.  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Τύνιδα της Τυνησίας, , έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως οι επτά-όπως είπε-  ξένοι που συνελήφθησαν στην πλατεία Ταξίμ, δεν είχαν διπλωματικά διαβατήρια! 

Έχουν συλληφθεί , ειπε, επτά ξένοι για εμπλοκή στα επεισόδια. Εξετάζουμε πως βρέθηκαν εκεί, είπε ο Ερντογάν, σημειώνοντας και πάλι πως κανείς τους δεν είχε στην κατοχή του διπλωματικό διαβατήριο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου