Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Η ΝΥΧΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ… ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

ΤΟ ΟΓΚΟΥΜΕΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...

Οξυδερκείς παρατηρητές τόνιζαν στην Iskra ότι από τη Δευτέρα (17/6), που θα γίνει η συνάντηση (6μ.μ) Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, πολλές εκδοχές εξελίξεων είναι ανοιχτές και δεν μπορούν να γίνουν εύκολα προβλέψεις.
Το διαρκώς αναπτυσσόμενο εργατικό λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα στο Ραδιομέγαρο και στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της περιόδου και είναι αυτό το οποίο πυροδοτεί τις εξελίξεις.
Αυτό το «ανέλπιστα» μεγάλο, πρωτότυπο και πολύμορφο κίνημα έχει ανατρέψει όλα τα δεδομένα στην πολιτική ζωή. Είναι αυτό το κίνημα που...


Χάλασε τα σχέδια Σαμαρά για ένα λίγο-πολύ εύκολο «περίπατο», έχει φέρει άνω κάτω τους τρείς κυβερνητικούς εταίρους και τον καθένα χωριστά και έχει βάλει την κυβέρνηση σε βαθύτατη κρίση, η οποία μπορεί να αποδειχθεί και αξεπέραστη.
Το ίδιο αυτό λαϊκό κίνημα, με επίκεντρο το Ραδιομέγαρο, ταρακούνησε και έθεσε σε «κίνηση» και την Αριστερά, με διαφορετικό τρόπο την κάθε δύναμη της, φέρνει μπροστά της νέες μεγάλες προκλήσεις, ενώ προκαλεί ζυμώσεις και διεργασίες στο εσωτερικό της.
Αυτήν την ώρα είναι πολύ αμφίβολο να ισχυριστεί κάποιος ότι οι τρείς κυβερνητικοί εταίροι έχουν πάρει τιε τελικές αποφάσεις τους και έχουν πει την τελευταία λέξη τους.

Κάποιοι πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι, αν και θεωρούν ότι το κυβερνητικό ποτήρι μάλλον έχει ραγίσει και ότι η χώρα έχει μπει σε τροχιά εκλογών, είναι αρκετά δύσκολο να μην προκύψει μια φόρμουλα συμβιβασμού ανάμεσα στους τρείς συνεταίρους σε σχέση με την ΕΡΤ, προκειμένου να αποφευχθεί η προσφυγή στις κάλπες, όσο και αν αυτή η «φόρμουλα» θα καταστήσει και τους τρείς καταγέλαστους!
Άλλοι πολιτικοί κύκλοι δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο ή «φόρμουλα» αυτή να μην εξευρεθεί και να αναζητηθεί η αποφυγή της προσφυγής στις κάλπες μέσω νέου κυβερνητικού σχήματος με άλλον πρωθυπουργό και όχι τον Α.Σαμαρά.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι προς τα εκεί αποβλέπει και η δήλωση – παρέμβαση του Δ. Αβραμόπουλου, την οποία χαρακτήριζαν ως «άδειασμα» του Α.Σαμαρά αναφορικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Οι κύκλοι αυτοί τόνιζαν πως κυκλοφορούν πλήθος σενάρια σε όλες τις δυνατές παραλλαγές και με όλους τους δυνατούς πρωθυπουργούς για νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και μη Σαμαρικής ΝΔ, ορισμένα εκ των οποίων διαθέτουν τόση νοσηρά φαντασία ώστε να απευθύνονται και στα αριστερότερα!!!
Άλλοι κύκλοι υπογράμμιζαν ότι νέες κυβερνητικές λύσεις χωρίς τον Α.Σαμαρά αποτελούν σενάρια εκτός τόπου και χρόνου, ενώ τόνιζαν ότι στην περίπτωση εξεύρεσης «φόρμουλας συμβιβασμού», δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός ριζικού κυβερνητικού ανασχηματισμού με την ευθεία συμμετοχή υψηλών πολιτικών στελεχών και από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης.

Άλλωστε, προς την κατεύθυνση ενός «συμβιβασμού» μπορεί να υποβοηθήσει μια τυχόν απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία ενδεχομένως θα διατάσσει την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, απόφαση που, ούτως ή άλλως αναμένεται να ληφθεί την Τρίτη (18/6).
Παράγοντες, όμως, γύρω από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ, τόνιζαν, ότι σε κάθε περίπτωση,ο «κύβος έχει ριφθεί» και θεωρούν ότι είναι μάλλον ειλημμένη η απόφαση από τον Α.Σαμαρά για άμεση προσφυγή στις κάλπες, η οποία, όπως λένε, μάλλον, θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, μετά τη συνάντηση των τριών του κυβερνητικού συνεταιρισμού.
Άλλωστε οι παράγοντες αυτοί τόνιζαν ότι αυτό προκύπτει αρκετά ευκρινώς από την προεκλογικού χαρακτήρα ομιλία του Α.Σαμαρά στο Ναύπλιο και τα σκληρά διλήμματα που έθεσε περισσότερο προς λεηλασία των συνεταίρων του.

Πάντως,  αυτό που θα προκύψει, μπορεί, πράγμα πολύ σύνηθες, να μην το έχει προβλέψει κανένα σενάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου