Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΕΚΑΨΕ ΤΟΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ - ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

Δεν είναι λίγοι όσοι διασύνδεσαν το φιάσκο "ΔΕΠA" με το βεβιασμένο, αντιδημοκρατικό και αψυχολόγητο κλείσιμο εν μια νυκτί της ΕΡΤ... 

Αναλυτές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και ενημερωμένοι πολίτες θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα της δημόσιας συζήτησης, καθώς χρεώθηκε προσωπικά την αποτυχία πώλησης της εν λόγω ΔΕΚΟ στη Gazprom, μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις με το αφεντικό της στο Μαξίμου και τη τεχνητή δημιουργία ενός κλίματος ευφορίας για τις αποκρατικοποιήσεις.
 
Η αποτυχία αυτή και η πληγή στην ως τότε καλοδιατηρημένη εικόνα του πρωθυπουργού, δημιούργησε... 
 
Σοβαρές εντάσεις και κλυδωνισμούς στις σχέσεις των στενών συνεργατών του Α. Σαμαρά, καθώς δεν ήταν όλοι σύμφωνοι με την στρατηγική που ακολουθήθηκε. Η ευθύνη για το κάζο "ΔΕΠΑ" επιμερίστηκε τόσο στην εταιρεία επικοινωνίας με την οποία συνεργάζεται το κυβερνητικό επιτελείο (και η οποία παράλληλα έχει αναλάβει την επικοινωνιακή διαχείριση υποθέσεων της Gazprom), όσο και στον Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις υψηλές διασυνδέσεις του στο Κρεμλίνο και με τους επιχειρηματίες, ρώσσους ολιγάρχες.
 
Η διένεξη αυτή μεταξύ των στρατηγών του Α. Σαμαρά, ήρθε ως επισφράγιση των κακών σχέσεων που επικρατούν μεταξύ τους από την πρώτη μέρα της τρικομματικής κυβέρνησης. Ο Δημήτρης Σταμάτης δεν μιλά με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και ο Γιώργος Μουρούτης δεν μιλά με τον Σίμο Κεδίκογλου (με αφορμή το βίντεο των παραποιημένων δηλώσεων του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Διαμαντόπουλου). Είναι επίσης γεγονός ότι ο Σίμος Κεδίκογλου ποτέ δεν ενσωματώθηκε στη στενή ομάδα λήψης αποφάσεων του Μαξίμου. Κρίνονταν, όμως, πάντα αναγκαία η παρουσία του σε συναντήσεις με ρώσους αξιωματούχους, αλλά και με τον Ιβάν Σαββίδη.
 
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης (με δηλωμένη φιλοαμερικανική διάθεση) εξαρχής είχε επιφυλάξεις για την φιλορωσική στροφή Σαμαρά, την οποία χρεώνει προσωπικά στον Σίμο Κεδίκογλου. Ο λογογράφος του Πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, φέρεται να ήταν ο εισηγητής του χρόνου κλεισίματος της ΕΡΤ, στην προσπάθειά του να διαφυλάξει το πρωθυπουργικό στάτους κι όπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης, ήταν ο συγγραφέας της σκληρής και εμπρηστικής δήλωσης Κεδίκογλου για το λουκέτο στη δημόσια τηλεόρασης (όπως και της ακόλουθης, σε ανάλογους τόνους ομιλίας Σαμαρά στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο).
 
Προφανώς, ο κ. Λαζαρίδης είχε ως στόχο να ισχυροποιήσει το ηγετικό προφίλ του εντολέα του (καθώς πίστευε ότι μια τέτοια απόφαση ήταν σύννομη με το λαϊκό αίτημα για εξυγίανση του Δημοσίου), αλλά γνώριζε παράλληλα πως κατέστρεφε την πολιτική καριέρα του δημοσιογράφου και πρώην υπηρέτη της φιλοσοφίας "EΡΤ", κ. Κεδίκογλου...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου