Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ - ΟΙ ΑΖΕΡΟΙ ΜΕΝΟΥΝ - ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters - Capital: Η Gazprom δεν κατέθεσε προσφορά για τη ΔΕΠΑ - Για τη ΔΕΣΦΑ έμεινε στο παιχνίδι η αζέρικη Socar - Σήμερα ήταν να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ...

Μια εξέλιξη έρχεται από τον τομέα της οικονομίας και έχει να κάνει με την αποκρατικοποίηση στην οποία πόνταραν πολύ στην κυβέρνηση. Την πώληση της ΔΕΣΦΑ με τους ρώσους και ειδικά την εταιρεία Sintez να θεωρούνταν ως οι σίγουροι υποψήφιοι αγοραστές. Σύμφωνα με το Capital.gr και η GAZPROM δεν κατέθεσε προσφορά για την ΔΕΠΑ. Όμως, σύμφωνα με το πρακορείο Reuters... 


Η ρωσική ενεργειακή εταιρία Sintez δεν θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της ΔΕΣΦΑ και έτσι, η αζέρικη SOCAR να αναδεικνύεται ως ο μοναδικός βασικός παίκτης στο διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της εταιρίας.
Επικαλούμενο αξιωματούχο που πρόσκειται στην εταιρεία μεταδίδει:

"Η Sintez έχει αποσυρθεί από την υποβολή προσφορών". Δύο Έλληνες αξιωματούχοι που συμμετέχουν στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης επιβεβαίωσαν την εξέλιξη αυτή.

Ο ελληνοτσεχικός όμιλος PPF - Τέρνα, ο τρίτος πιθανός μνηστήρας, δεν αναμένεται επίσης να υποβάλει προσφορά, είπε στο Reuters άλλη πηγή κοντά στη διαδικασία.

Η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη ΔΕΣΦΑ και τη μητρική της, τη ΔΕΠΑ, έληξε στις 13:00.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου