Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο ΣΑ(χλα)ΜΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ (ατιμία και πρωτοφανης υποτέλεια) ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Προοδεύουμε μέχρι τελικής πτώσεως - Νομίσατε ότι τελειώσαμε; Ότι ψηφίστηκαν τα τελευταία των τελευταίων μέτρων; Ότι καθαρίσαμε με τα πολυνομοσχέδια, και τη διακυβέρνηση με προεδρικά διατάγματα; Αμ δε…

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΛΑΚΑ

Η τελευταία έκθεση της Κομισιόν που δημοσιεύτηκε χτες το απόγευμα μας αναγνωρίζει μια κάποια …πρόοδο αλλά περιγράφει σαφέστατα τα νέα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση, του δανείου του Οκτωβρίου που κι αυτό κατά 98% θα καταλήξει στα σεντούκια αυτών που μας το δανείζουν!. Για σκεφτείτε το λίγο. Μας δανείζουν εντόκως 100 και εισπράττουν άμεσα το 98% απ’ αυτό το ποσό, για εξυπηρέτηση παλαιότερων δανείων, αφήνοντας καβάτζα τους τόκους που τρέχουν και εμείς πληρώνουμε για το 100% του συνολικού ποσού.

Ίσως είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς τέτοια ατιμία (από την πλευρά των εντιμότατων εταίρων μας) και τόση υποτέλεια από την κυβέρνησή μας. Όμως...


Έτσι είναι τα πράγματα, ίσως και λίγο χειρότερα.
Χειρότερα, γιατί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και προκειμένου να πάρουμε τη δόση του Οκτωβρίου (που λέγαμε πιο πάνω) θα πρέπει να βγουν στο τσιγκέλι άλλοι 12.000 Δ.Υ. Κι αν κάποιοι από σας σκέφτεστε καλά να τους κάνουν τους κηφήνες, ίσως να δικαιολογείστε γιατί δεν έχετε ανάγκη ούτε δημόσια εκπαίδευση για τα παιδιά σας, ούτε δημόσια υγεία για τα γεράματά σας. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η διάλυση δύο σημαντικότατων  πυλώνων (υγεία και παιδεία) του ιστού του δημοσίου (και του κράτους) έχει αποφασιστεί από τους ξένους και υλοποιείται από τους Άδωνη και …σία

Πέραν τούτων, σύμφωνα με την έκθεση της Τρόικας η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει τέσσερις ενέργειες έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και επανέρχεται η τρόικα για τη νέα αξιολόγηση του προγράμματος προκειμένου να πάρει την επόμενη υποδόση.
1) Ειδικότερα, έως τα τέλη Αυγούστου, θα πρέπει να έχει αποφασίσει την αναδιάρθρωση μέσω σημαντικής μείωσης προσωπικού και εγκαταστάσεων των εταιριών ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και Λάρκο, με στόχο το ξεπούλημα.
2) Ακόμη, η κυβέρνηση θα πρέπει να επιβεβαιώσει τις ανεξόφλητες οφειλές φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, προφανώς για να τις πάρουν τζάμπα και ελεύθερες βαρών αυτοί που θα τις πάρουν.

Κι αν νομίσατε ότι καθαρίσαμε και με αυτά τα έσχατα των τελευταίων από τα τελευταία μέτρα, απλώς σας σημειώνουμε ότι η έκθεση της Κομισιόν βλέπει (ακόμη κι αν όλα πάνε καλά) κάποια χρηματοδοτικά κενά γύρω στα 5 δισεκατομμύρια αρχής γενομένης από το 2014. Κενά που θα καλυφτούν προφανώς, από το ξεπούλημα της ΔΕΗ και ότι άλλου υπάρχει μέχρι τότε εύκαιρο.
Προοδεύουμε ρε …κουτά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου