Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΜΠΑΓΑΣΑΚΟ... ΑΥΤΟΣ ΕΠΛΥΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ - ΕΣΥ ΒΡΩΜΙΖΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ

Ο Ρεν έκανε πατητή στην κυβέρνηση - Και μάλιστα απροειδοποίητα, στην ψύχρα, αδειάζοντάς την περίλαμπρα στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού... 

της ΒΑΛΙΑΣ ΜΠΑΖΟΥ

Έτσι τώρα η δικομματική μνημονιακή κυβέρνηση θα πρέπει να αναλάβει ακέραιη την ευθύνη του ξεπουλήματος του πολύτιμου και αναντικατάστατου φυσικού πόρου αφού δεν υπάρχουν «Βάρβαροι» για να τους χρεώσει την ανόητη, αντικοινωνική, αντιεπιστημονική και επικίνδυνη απόφαση.
Η … πατητή του Όλι Ρεν περιγράφεται γλαφυρά στην απάντηση  που έδωσε σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου. Όπως ξεκαθαρίζει ο Επίτροπος:... 


«Τα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης για τις χώρες του προγράμματος είναι το αποτέλεσμα των αποφάσεων των εθνικών αρχών και μόνο». Μάλιστα ο Ρεν διευκρινίζει ότι οι συζητήσεις στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής επικεντρώνονται στις γενικές ανάγκες χρηματοδότησης του προγράμματος και όχι στην κατάρτιση του προγράμματος ιδιωτικοποίησης αφού «η επιλογή των περιουσιακών στοιχείων αποτελούν αποκλειστική ευθύνη των οικείων κρατών μελών».

Η θέση του Ρεν, που νίπτει τας χείρας του για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ και βγάζει στον τάκο τα κυβερνητικά στελέχη,  αντικατοπτρίζει  τη  στροφή στην πολιτική της  ΕΕ που επέβαλε η συλλογή υπογραφών από περισσότερους από 1.500.000 πολίτες που έθεσαν ευθέως το Ευρωκοινοβούλιο και την Κομισιόν προ των ευθυνών τους στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού την ίδια στιγμή που σε παγκόσμιο επίπεδο τα δίκτυα επιστρέφουν  στο δημόσιο.

Τη σαφή στροφή της ΕΕ επισημαίνει και ο Ρεν στην απάντησή του στον Νίκο Χρυσόγελο υπογραμμίζοντας ότι: «Η Επιτροπή αναγνωρίζει ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό που έχει ζωτική σημασία για τους πολίτες και ότι η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί ευθύνη των κρατών μελών και, γι’ αυτό τον λόγο, έχει πάρει ουδέτερη θέση επί του θέματος της δημόσιας ή της ιδιωτικής ιδιοκτησίας των υδάτινων πόρων, σύμφωνα με το άρθρο 345 της ΣΛΕΕ. Όσον αφορά την πρόταση οδηγίας για την ανάθεση των συμβάσεων παραχώρησης, οι συννομοθέτες συμφώνησαν ότι ο τομέας του νερού δεν θα καλύπτεται από την οδηγία».

Τι έχουν να πουν λοιπόν τώρα οι ντόπιοι δωσίλογοι που φόρεσαν τη μάσκα του "σωτήρα"???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου