Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΜΑΡΑ ΣΕ ΗΠΑ, ΙΣΡΑΗΛ: ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΟ ΑΞΟΝΑ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΓΩΝΡΙΖΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ- ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΛΥΣΗ «ΠΑΚΕΤΟ» ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ «ΕΝΙΑΙΟ ΜΠΛΟΚ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ»...

Η Ελλάδα αναπνέει τεχνητά, ως άθλιο προτεκτοράτο του 21ου αιώνα, με δύο πνεύμονες, ένα Γερμανικό και έναν Αμερικάνικο. Τίποτα δεν είναι πιο πειστικό γι΄αυτήν τη διαπίστωση από την «αρμένικη» επίσκεψη του Α. Σαμαρά αυτές τις μέρες και ως την ερχόμενη Παρασκευή, στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, της οποίας είχε προηγηθεί ο Ε. Βενιζέλος!

Ο Α. Σαμαράς πρόκειται να συναντηθεί στις ΗΠΑ με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζόν Μπάιντεν, το Ισραηλίτικο λόμπυ, την ομογένεια, αντιπροσωπεία του Κογκρέσου, αμερικάνους επενδυτές, τον Μπίλ Κλίντον κ.λπ (βλ. πλήρες πρόγραμμα συναντήσεων παρακάτω), ενώ μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ, φεύγει αμέσως για...
Τον «τοποτηρητή» τους στην ευρύτερη περιοχή, που είναι το Ισραήλ, όπου θα έχει «σημαντικές» συναντήσεις με την Ισραηλινή ηγεσία.

Είναι εντυπωσιακό και μάλλον πρωτόγνωρο ο πρωθυπουργός μιας χώρας και μάλιστα μικρής, να έχει τη δυνατότητα να συναντάται μέσα σε ένα μήνα με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, την ίδια περίπου ώρα που ο Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος βλέπει τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζ. Κέρι και στη συνέχεια να πηγαίνει στο Ισραήλ για συνάντηση Κορυφής.

Οι ταχύτατες και αλλεπάλληλες αυτές επαφές με την «υπερδύναμη» και τον «τοποτηρητή» της έρχονται να καταδείξουν, σύμφωνα με εγκυρότατους αναλυτές, τρία αλληλένδετα πράγματα:
Πρώτον: την τεράστια στρατηγική σημασία της χώρας μας για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και την Ευρώπη, κάτι που συχνά στην Ελλάδα υποτιμούμε,
Δεύτερον: την κρισιμότητα των εκκρεμών θεμάτων που χρήζουν επείγουσας διευθέτησης και
Τρίτον: την πλήρη και απόλυτη παράδοση της χώρας μας στις στρατηγικές και ενεργειακές προτεραιότητες των ΗΠΑ και του αμερικανοϊσραηλινού άξονα, κάτι που ποτέ δεν είχε ξαναϋπάρξει σε τέτοιο βαθμό, ακόμα και στα χειρότερα χρόνια της μετεμφυλιακής υποτέλειας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ
Είναι πολύ χαρακτηριστική σε αυτήν την κατεύθυνση η απαράδεκτη Συμφωνία της Νέας Υόρκης μεταξύ του Ε. Βενιζέλου και Α. Νταβούτογλου, στη βάση της οποίας προς υποβοήθηση της «λύσης» του Κυπριακού η Αθήνα θα συναντηθεί επισήμως με τον διαπραγματευτή της «Τουρκοκυπριακής Κοινότητας» κάτι που αντίστοιχα θα πράξει και η Άγκυρα με τον «ελληνοκύπριο διαπραγματευτή».

Η περίεργη αυτή Συμφωνία δίνει διεθνή υπόσταση στην Τουρκοκυπριακή Κοινότητα και ισοδυναμεί με έμμεση αναγνώριση του Τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, την ώρα που το Κυπριακό κράτος μετατρέπεται από την Τουρκία σε κοινότητα, ενώ είναι σαφές ότι το Κυπριακό ξαναεγκλωβίζεται στη θηλιά της «τετραμερούς» που πάντα απέφευγε, για ευνόητους λόγους, η Κύπρος.

Η τραγική αυτή εξέλιξη για την Κυπριακή υπόθεση, η οποία «θάφτηκε» στην κυριολεξία και δεν σχολιάστηκε από καμία πλευρά, δείχνει καθαρά ότι οδεύουμε ταχύτατα σε «κλείσιμο», χειρότερο από την εκδοχή Ανάν, του Κυπριακού, στο πλαίσιο της προστασίας για διευθέτηση «πακέτο» στα θέματα του Αιγαίου και των υδρογονανθράκων με διχοτομικές στην ουσία «λύσεις».

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ
Άλλωστε, προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται το ζωηρότατο ενδιαφέρον των ΗΠΑ, που επιδιώκουν ξανά μια στρατηγική προσέγγιση Τουρκίας – Ισραήλ, εν όψει και στρατιωτικών, ίσως, μέτρων σε βάρος της Συρίας, η οποία θα περάσει πάνω από απαράδεκτες και επιζήμιες οπισθοχωρήσεις από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς αρχές Ελλάδας και Κύπρου, ενώ θα διασφαλίζει την πολιτική, στρατιωτική και ενεργειακή επικυριαρχία των ΗΠΑ στην περιοχή.
Το τραγικό είναι ότι η Ελλάδα και Κύπρος ενώ παραδίδουν τα πάντα, ως άθλια προτεκτοράτα με διπλή διακριτή νεοαποικιοποίηση στον οικονομικό και πολιτικο-στρατιωτικό και ενεργειακό τομέα, δεν αποκομίζουν κανένα πολιτικό ή οικονομικό όφελος, πέραν της αμέριστης στήριξης των κυρίαρχων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην πολιτική και οικονομική αστική ολιγαρχία αυτού του τόπου για να παραμείνει στην εξουσία και να συνεχίζει ανελέητα την καταλήστευση της χώρας και της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου