Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ

Αυτό είναι πλέον το δόγμα που κυριαρχεί στα απολύτως συνένοχα κατοχικά ανδρείκελα που παίζουν μπιλιάρδο στην πλάτη της χώρας...

Και από "σωτήρες" της πατρίδας αποκαλύπτεται σταδιακά, πως το μόνο για το οποίο νοιάζονται, είναι η προσωπική τους προοπτική και η αλληλοσυγκάλυψη της εγκληματικής τους συνευθύνης. Στα πλαίσια αυτής της επιδίωξης, τα τελευταία θύματα είναι τα ίδια τους τα κόμματα, τα στελέχη τους, και οι τελευταίοι αφελείς που πίστεψαν ότι αυτό το δίδυμο της καταστροφής που ταπεινώθηκε μπροστά...
Στις δυνάμεις κατοχής, θα βρει τη δύναμη να σταματήσει τον κατήφορο, πριν ξεπεράσει οριστικά και τον πάτο.

Στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ έχουν μπερδέψει... τις συνιστώσες τους. Οι βουλευτές της ΝΔ βρίσκονται σχεδόν σε κατάσταση νευρικής κρίσης, τόσο για τα νομοσχέδια για το φορολογικό και τα αγροτεμάχια, τα οποία πολλοί διαμηνύουν ότι δεν θα ψηφίσουν όσο και για το σχεδόν πρωθυπουργικό στιλ που έχει εγκαινιάσει ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος μιλάει στον πρώτο ενικό για τις δραστηριότητες του ίδιου και της κυβέρνησης.

Πολλοί νεοδημοκράτες βουλευτές, ιδίως από το σαμαρικό στρατόπεδο, αναρωτιούνται αν δεν έχει μεταβληθεί το κόμμα σε συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ, αλλα χαρακτηριστικό για την κατάσταση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, είναι το αντίστροφο ερώτημα που θέτουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στην Χαριλάου Τρικούπη, την ευφορία της ηγεσίας του κόμματος μετά την ανακοίνωση της προγραμματικής συμφωνίας με την ΝΔ, έχουν διαδεχθεί γκρίνιες, δυσφορία και ερωτηματικά για το αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον παρά συνιστώσα... της ΝΔ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, το όλο κλίμα ήρθαν να φορτίσουν και διαρροές από καραμανλικούς κύκλους, σύμφωνα με τις οποίες οι βουλευτές που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα, ανεξάρτητα αν ο κ. Στουρνάρας θα τα ονομάσει οριζόντια ή όχι. Οι διαρροές αυτές ενίσχυσαν τις υποψίες συνεργατών του πρωθυπουργού, ότι δηλαδή υπάρχουν σχέδια για την αντικατάσταση του από την θέση του πρωθυπουργού, χωρίς την πραγματοποίηση πρόωρων εκλογών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου