Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

Οι σχολικοί φύλακες, δεν παρέδωσαν την αξιοπρέπειά τους αμαχητί, αλλά με μια συμβολική, όσο κυρίως αποφασιστική και εξόχως δυναμική πρωτοβουλία...

Φωτογραφία
Μετέτρεψαν την Εθνική οδό της ντροπής, 
των χαρατσιών και των διοδίων, 
σε λεωφόρο υπερηφάνειας…


Μιλάμε για μια ομάδα ανθρώπων που σήκωσαν στους ώμους τους την τιμή ολόκληρου του κλάδου, και μετά από μια πεζοπορία επική που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται ήδη έξω από το λεκανοπέδιο της Αττικής, έτοιμοι να «εισβάλλουν» πια στην Αθήνα, περήφανοι και νικητές.

Μπαίνουν στην πόλη για να θυμίσουν σ όλους μας, ότι οι μάχες δεν κερδίζονται με σκυμμένα κεφάλια, και οι πατρίδες δεν έχουν μέλλον αν εναποθέσουν τη μοίρα τους σε προσκυνημένους πολιτικούς. Κι αυτό το μάθημα της αξιοπρέπειας, της αποφασιστικότητας και της επιμονής, έχει εκ των πραγμάτων πολλούς αποδέκτες…
  • Πρώτοι αποδέκτες είναι τα κατοχικά ανδρείκελα της Αθήνας. Οι πολιτικοί που γονάτισαν γιατί δε διέθεταν εθνική αξιοπρέπεια, αποφασιστικότητα και επιμονή, γι αυτό και το μόνο που μπόρεσαν να κάνουν, είναι να ψελλίζουν ταπεινωμένοι τη συμφωνία τους με οτιδήποτε τους προστάζουν οι συμμορίες των ισχυρών. Στην πράξη συνιστούν μια πολιτική συμμορία αδίστακτων, που... Στο όνομα της «σωτηρίας της πατρίδας» δολοφονούν το λαό της, και υλοποιούν αποφάσεις σκορπίζοντας γύρω τους, δυστυχία, ανέχεια, στρατιές απολυμένων και χιλιάδες δολοφονημένους συμπολίτες μας.
  • Δεύτερος αποδέκτης είναι η ίδια η κοινωνία και φυσικά το συνδικαλιστικό κίνημα. Το μήνυμα των σχολικών φυλάκων είναι σαφές: «Οι μάχες δε δίνονται για την τιμή των όπλων. Δίνονται για να τιμώνται τα όπλα που διαθέτει ο λαός. Πάρτε λοιπόν την πρωτοβουλία και τιμήστε τα…».
ΦωτογραφίαΚαι οι σχολικοί φύλακες τα δικά τους όπλα τα τίμησαν.
Δεν παρέδωσαν την αξιοπρέπειά τους αμαχητί, αλλά με μια συμβολική, όσο κυρίως αποφασιστική και εξόχως δυναμική πρωτοβουλία, μετέτρεψαν την Εθνική οδό της ντροπής σε λεωφόρο υπερηφάνειας.
Δεν αναγνώρισαν σε ανεπάγγελτους χαρτογιακάδες το δικαίωμα να αποφασίζουν για τη ζωή τους. Πήραν στα χέρια τους τη ζωή και την περπάτησαν στην Ελλάδα, φωνάζοντας πως αυτή η πατρίδα θα μείνει ζωντανή, μόνο αν ο λαός της σηκωθεί όρθιος, γιατί μόνο τότε θα ξεχωρίσει από τα σκουλήκια που σέρνονται και της κατατρώγουν τα σωθικά.

Και τώρα που μπαίνουν πια στην Αθήνα θριαμβευτές, έχοντας παραδώσει ένα πρωτοφανές μάθημα αξιοπρέπειας σε όλους μας, είναι καιρός όλοι εμείς…
  • Πρώτον να αναρωτηθούμε: Πόση από τη δική τους αξιοπρέπεια, δύναμη και αποφασιστικότητα, διαθέτουν τα πολιτικά ανδρείκελα που διαχειρίζονται υποτακτικά τις υποθέσεις του τόπου??? Ποια σχέση μπορεί να έχει ο δικός τους περήφανος αγώνας με τις υπογραφές της ντροπής των πρόθυμων Φιλιππινέζων, που εξαργύρωσαν με ταπείνωση την παραμονή τους στην εξουσία???
  • Και δεύτερον να αναλογιστούμε: Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα, αντί να καταγίνεται σε ατέρμονες φλυαρολογίες, συναισθανθεί την ευθύνη του και οδηγήσει την Ελληνική κοινωνία στοχευμένα στον ασυμβίβαστο ξεσηκωμό???
Δηλώνουμε ξεκάθαρα από αυτό εδώ το βήμα πως…
Δεν τους «λιβανίζουμε» για ότι τόλμησαν. Τους θαυμάζουμε και υποκλινόμαστε στον περήφανο και αποφασιστικό αγώνα τους.
Δεν τον αναδεικνύουμε απλά ως αντικείμενο θαυμασμού αυτόν τον αγώνα. Τον αναδεικνύουμε για να εμπνεύσει και να παραδειγματίσει τους πάντες.
Δεν φλυαρούμε κενολογώντας για το μήνυμα της περηφάνιας που απέπνευσαν. Επιμένουμε πως το παράδειγμά τους μπορεί και πρέπει να εμπνεύσει, πως ο συμβιβασμός και η ταπείνωση, δεν είναι μονόδρομος για το λαό.


Φωτογραφία

Θέλουμε τέλος να πιστεύουμε πως η υποδοχή που θα τους επιφυλάξει το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα κατά την είσοδό τους στην Αθήνα, δε θα κρίνει μονάχα την έκβαση των δικών τους αιτημάτων για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή…

Θα κρίνει πρωτίστως την τροπή που θα πάρουν οι ήδη ρευστές πολιτικές εξελίξεις.

Θα συναισθανθεί το κίνημα τη μεγάλη και ιστορική του ευθύνη απέναντι στην πατρίδα και την κοινωνία που εκπροσωπεί??? Αυτό μένει να αποδειχτεί πλέον από τα ίδια τα γεγονότα.

Φωτογραφία

Για το τι θα πρέπει να γίνει τις επόμενες κρίσιμες ώρες, έχουμε διατυπώσει σειρά προτάσεων ΕΔΩ.

Περισσότερα για τον προγραμματισμό αυτής της επικής κινητοποίησης μπορείτε να δείτε στις σελίδες των σχολικών φυλάκων ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Αντί επιλόγου παραθέτουμε το σχόλιο συναδέλφου τους αναφορικά με αυτό τον αγώνα:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!!2224 ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΠΟΚΛΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΣΑΣ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ. ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΣΟ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ ΑΝΕΤΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!!!

Σχετικά μας άρθρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου