Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΡΝΤΕΛΑ

Ιδού πόσα χρωστάνε ΔΟΛ και MEGA, Ψυχάρης και Μπόμπολας…

ΔΙΑΦΘΟΡΑ 2Αν κάποιος έχει απορία για ποιο λόγο οι όμιλοι Ψυχάρη και Μπόμπολα ρίχνουν τόσο γλείψιμο και λιβάνισμα στην κυβέρνηση, θα τού λυθεί διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο... 

Πέραν των δουλειών που κάνουν με το Δημόσιο, επιπλέον, χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους στις Τράπεζες. Μήπως είδατε καμιά Τράπεζα να βγάζει στο σφυρί περιουσιακά τους στοιχεία; Φυσικά και όχι. Αλλίμονο στους φουκαράδες. Διαβάστε λοιπόν, πόσα χρωστάνε:

Συνολικά, οι εισηγμένοι στο Χ.Α. όμιλοι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης φαίνεται να καταγράφουν λίγο πριν από την εκπνοή της χρονιάς, ζημιές που αγγίζουν τα 80 εκατ. ευρώ, με το δανεισμό να αγγίζει πλέον τα 540 εκατ. ευρώ και τις συνολικές τους υποχρεώσεις να ξεπερνούν τα 803 εκατ. ευρώ. Οι υποχρεώσεις ξεπερνούν...
το 1 δισ. ευρώ για το σύνολο των επιχειρήσεων media. Ο κύκλος εργασιών ανέρχεται στα 270 εκατ. ευρώ.

Η χρήση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη μέσα στο 2013 αποτυπώνεται μέχρι στιγμής ζημιογόνος (14 εκατ. ευρώ), με κύκλο εργασιών που αγγίζει τα 44,8 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας του Σταύρου Ψυχάρη ξεπερνά τα 135 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά οι υποχρεώσεις του φτάνουν τα 211 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Πήγασος της οικογένειας Μπόμπολα αγγίζει τα 40,8 εκατ. ευρώ, με τις ζημίες του να φτάνουν τα 14,4 εκατ. ευρώ. Ο δανεισμός από τραπεζικούς οργανισμούς φτάνει τα 171 εκατ. ευρώ, με συνολικές οφειλές 214 εκατ. ευρώ.

Το Mega αποτυπώνει μέσα στο 2013 τζίρο της τάξεως των 42,1 εκατ. ευρώ (έναντι 47,7 εκατ. ευρώ το 2012) και ζημίες που αγγίζουν τα 9,9 εκατ. ευρώ (7,4 εκατ. ευρώ πέρσι). Το δανειακό άνοιγμα της Τηλέτυπος Α.Ε., που διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις του καναλιού αγγίζουν τα 194 εκατ. ευρώ.

Το τηλεοπτικό κανάλι Star της οικογένειας Βαρδινογιάννη έχει τραπεζικά χρέη ύψους 58 εκατ. ευρώ, όσα περίπου και οι εταιρείες του Δ. Κοντομηνά (κυρίως μέσω της Intertech), ενώ ο ΑΝΤ1 έχει βάλει σε διακανονισμό λιγότερα από 170 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος της «Καθημερινής» εμφανίζει τζίρο αξίας 25 εκατ. ευρώ και ζημίες «συγκρατημένες» στα 9,8 εκατ. ευρώ, όταν τα δάνεια που έχει σε τράπεζες αγγίζουν τα 32,5 εκατ. ευρώ και οι συνολικές οφειλές τα 70 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου