Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΝ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο “στρουθοκαμηλισμός” της στρατιωτικής ηγεσίας για το φαινόμενο Χρυσή Αυγή και την όποια εμπλοκή της έξω από τα όρια της νομιμότητας στο στράτευμα, φαίνεται ότι δεν θα κλονιστεί από την σύλληψη του ταγματάρχη των Ειδικών Δυνάμεων, διοικητή λόγου της 32ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών... 

Και για να είμαστε ειλικρινείς ,δίκαιοι και αντικειμνικοί θα πούμε από την αρχή ότι δεν μπορούμε να την κατηγορήσουμε γι΄ αυτό! Ο ερασιτεχνισμός και η ανευθυνότητα που η επίσημη Πολιτεία και η κυβέρνηση διαχειρίστηκαν τη βόμβα Χρυσή Αυγή δίνει κάθε...
δικαιολογία στην στρατιωτική ηγεσία να κρατά το “κεφάλι” της βαθειά στο χώμα και να κάνει πως αγνοεί το πρόβλημα. Που όμως υπάρχει.
Τι εννοούμε; Ένα στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων συνελλήφθη για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Όλα τ΄ άλλα που βρέθηκαν σπίτι του , τα βιβλία με ναζιστικό περιεχόμενο και τα αντικείμενα που έφεραν το σήμα της ΧΑ , προκαλούν εντυπώσεις και ενοχλούν αφάνταστα την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και των στρατιωτικών αλλά παράνομα δεν είναι. Ακόμη τουλάχιστον.
Η όποια εμπλοκή του ταγματάρχη με τη Χρυσή Αυγή σε άλλο επίπεδο ,όπως για παράδειγμα η στρατιωτική εκπαίδευση μελών της οργάνωσης πρέπει να αποδειχτεί αν και ο ταγματάρχης δεν κατηγορείται για κάτι τέτοιο.

Συνεπώς μένουμε στα παράνομα όπλα.Για τα οποία θα δικαστεί τη Δευτέρα. Για όλα τ΄ άλλα και κυρίως για τα ναζιστικού περιεχομένου βιβλία ή άλλα αναγνώσματα, τώρα αναμένουμε την Πολιτεία να νομοθετήσει! Και να κατηγορηθεί πιθανόν ο ταγματάρχης και πολλοί άλλοι για τα “φρονήματά” τους ...αναδρομικά.

Αυτά συμβαίνουν όταν το πολιτικό σύστημα μιας χώρας εμφανίζεται αρχικά ανίκανο να αποδομήσει πολιτικά μια οργάνωση που έγινε κόμμα χωρίς πολιτικά επιχειρήματα και απόψεις. Στη συνέχεια “χαϊδεύει” το “θηρίο” πιστεύοντας με αφέλεια (;) οτι μπορεί να το ελέγξει. Κι όταν βλέπει ότι αυτό όσο το “χαϊδεύει” τόσο γιγαντώνεται βρίσκει την αφορμή -που δυστυχώς ήταν η απώλεια μιας ζωής- για να το “πατάξει”. Ακόμη και σ΄ αυτό απέτυχε και τώρα σπεύδει εκ των υστέρων να νομοθετήσει και να επανέλθει στην προσπάθεια “πάταξης”.

Επαναλαμβάνουμε ότι πεποίθησή μας ειναι ότι η λεγόμενη “διείσδυση” των ιδεών της οργάνωσης στο στράτευμα αφορά μια μικρή μειοψηφία. Για την οποία το πιο χρήσιμο δεν είναι να υπάρξουν ποινές και κυρώσεις αν με οποιοδήποτε τρόπο έχουν σχέσεις πέραν της κάλπης με την οργάνωση.
Όσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις;
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε -το έχουμε γράψει αρκετές φορές- ότι και εντός ΕΔ υπάρχει θέμα με τη Χρυσή Αυγή. Όχι στην διογκωμένη έκταση που κάποιοι πιστεύουν, αλλά υπάρχουν “εστίες” ειδικά σε χαμηλόβαθμα στελέχη. Πολλά από τα οποία εκείνο το Σαββατοκύριακο που οι τηλεοράσεις έδειχναν σε ζωντανή σύνδεση τους χρυσαυγίτες βουλευτές να μεταφέρονται με χειροπέδες έσπευδαν στις οργανώσεις της ΧΑ για να “σβήσουν” τα ονόματά τους από τους καταλόγους μελών. Γιατί υπήρχαν πολλά μέλη ,όπως είχε αποδειχτεί σε επεισόδιο στο Μοναστηράκι,όπου υπαξιωματικός του ΠΝ πιάστηκε με ταυτότητα μέλους. Άλλοι θα σκέφτονταν πως θα “σβήσουν” το τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό ,όπως ο αξιωματικός που εμφανίστηκε σε θερινό θέρετρο να κολυμπά έχοντάς τον στο μπράτσο. Και κάποιοι νεοσύλλεκτοι θα παρουσιάζονταν στα κέντρα χωρίς να φοράνε μπλουζάκια της ΧΑ, όπως έγινε πρόσφατα. 

Όλα αυτά είναι περιστατικά τα οποία έγιναν ,καταγγέλθηκαν, γράφτηκαν και αντιμετωπίστηκαν από τα υψηλά κλιμάκια της στρατιωτικής ηγεσίας με τρόπο ...πολύ μπλαζέ. Κρυμμένη πίσω από την αναποφασιστικότητα και την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το θέμα η στρατιωτική ηγεσία αγνόησε τα “καμπανάκια κινδύνου” για την εισβολή όχι της ΧΑ απλά ,στα στρατόπεδα αλλά του νεοναζισμού στις ΕΔ. Θα πείτε εδώ ολόκληρος...Νότης Σφακιανάκης -που άθελά του μάλλον είχε τραγουδήσει και την Μπαλάντα του κυρ- Μέντιου (!!!)  σε ποίηση Βάρναλη - μας καλεί να ασπαστούμε την αναγκαιότητα να εμπιστευτούμε την τύχη μας σε μια οργάνωση - κόμμα που  έχει “φύτρα” νεοναζιστική. Από τη στρατιωτική ηγεσία θα περιμένουμε “αντίσταση”; Ναι. Απ΄ αυτή απαιτούσαμε να έχει αντανακλαστικά και αντιδράσεις σ΄ αυτό το φαινόμενο. Γιατί ηγείται ενός στρατεύματος που μάτωσε όπως και όλος ο ελληνικός λαός από την “ιδεολογία” του ναζισμού. Αυτά τα αντανακλαστικά δεν λειτούργησαν.
Θα αρκούσαν ίσως μερικά ταχύρυθμα αλλά εντατικά μαθήματα ιστορίας για να κατανοήσουν γιατί όποιος φορά το Εθνόσημο δεν νοείται να έχει τη παραμικρή σχέση με οριδήποτε παραπέμπει έστω στον ναζισμό.
Ελπίζουμε ότι οι αποκαλύψεις περί Χρυσής Αυγής που “αγγίζουν” με οποιονδήποτε τρόπο τις ΕΔ, θα σταματήσουν κάπου εδώ. Επαναλαμβάνουμε ότι πεποίθησή μας ειναι ότι η λεγόμενη “διείσδυση” των ιδεών της οργάνωσης στο στράτευμα αφορά μια μικρή μειοψηφία. Για την οποία το πιο χρήσιμο δεν είναι να υπάρξουν ποινές και κυρώσεις αν με οποιοδήποτε τρόπο έχουν σχέσεις πέραν της κάλπης με την οργάνωση. Θα αρκούσαν ίσως μερικά ταχύρυθμα αλλά εντατικά μαθήματα ιστορίας για να κατανοήσουν γιατί όποιος φορά το Εθνόσημο δεν νοείται να έχει τη παραμικρή σχέση με οριδήποτε παραπέμπει έστω στον ναζισμό. 
ΥΓ: Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι η αγανάκτηση και η οργή για το κατάντημα της χώρας οδηγούν και κάποιους στρατιωτικούς στην "αγκαλιά" της ΧΑ. Η αγανάκτηση δεν μπορεί να δικαιολογεί εσαεί τα πάντα. Καιρός να πρυτανεύσει η λογική που μας έλειψε -όπως έδειχναν και τα αποτελέσματα των εκλογών- και στα "καλά χρόνια" προ κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου