Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ - Ε ΚΑΙ??? ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ???

Προσβολή για την Ευρωπαϊκή Ένωση οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Κύπρο...

Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ,  Μαριέττα Γιαννάκου, από κοινού με την επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗ.ΣΥ στο ΕΚ, Ελένη Θεοχάρους, καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους, τις απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ισχυρίστηκε για ακόμη  μια φορά ότι δεν υπάρχει το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι τοποθετήσεις Ερντογάν αποτελούν προσβολή για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και...
παραβιάζουν το κοινοτικό κεκτημένο και τη διεθνή έννομη τάξη.  Η δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκδόθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου  2005 και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του κοινοτικού κεκτημένου, καθιστά σαφές ότι η ΕΕ αναγνωρίζει την Κύπρο ως μοναδικό κράτος αυτό της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Τα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας καθιστούν σαφές ότι το ψευδοκράτος και οι θεσμοί του δεν ισχύουν.

Οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν μερικές μόνο μέρες μετά την επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και το άνοιγμα του κεφαλαίου 22. H Κυπριακή Δημοκρατία επέδειξε καλή πρόθεση για συνεργασία, προς επίλυση του Κυπριακού και ως εκ τούτου, ούτε η ίδια, ούτε η Ελλάδα άσκησαν βέτο.  Η χειρονομία καλής θελήσεως από την Αθήνα και τη Λευκωσία, δεν έτυχε της ανάλογης σοβαρής και υπεύθυνης αντιμετώπισης από την Τουρκική Κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ομάδας εργασίας του ΕΛΚ για τις εξωτερικές σχέσεις η κα. Γιαννάκου και η κα. Θεοχάρους έθεσαν το θέμα των  απαράδεκτων αυτών τουρκικών προκλήσεων. Κοινή συνισταμένη όλων των ευρωβουλευτών ήταν ότι τέτοιου είδους ενέργειες δε βοηθούν ούτε την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ούτε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ούτε την επίλυση του Κυπριακού, ενώ πλήττουν παράλληλα, τα  ίδια τα συμφέροντα του τουρκικού λαού, διότι απομακρύνουν την Τουρκία από το δημοκρατικό ευρωπαϊκό κόσμο και τη διεθνή έννομη τάξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου