Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

GOOGLE ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΡΟΜΠΟΤ... ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΧΕΣΗ

Τελευταίο απόκτημα της Google είναι η Boston Dynamics. Πρόκειται για μια από τις πιο προηγμένες εταιρείες ρομποτικής στο κόσμο και δημιουργεί ρομπότ για τον αμερικανικό στρατό...

της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η  Boston Dynamics είναι μια εταιρεία σχεδιασμού ρομπότ υψηλής τεχνολογικής νοημοσύνης. Χρησιμοποιεί συστήματα προσομοίωσης αλλά και μεγάλες ρομποτικές πλατφόρμες.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από...
το ινστιτούτο τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και τον καθηγητή Μαρκ Ράιμπερτ το 1992. Άρχισε ως τεχνολογική εταιρεία ενώ αργότερα η ερευνητική της ομάδα ανέπτυξε συστήματα που κινούνται δυναμικά συμπεριλαμβανομένων ρομπότ με πόδια.

Ο Ράιμπερτ υποστηρίζει ότι η ομάδα Boston Dynamics είναι απλώς μια ομάδα μηχανικών που φτιάχνει ρομπότ. Στην πραγματικότητα όμως αυτή η εταιρεία είναι πολλά παραπάνω.

Η χρηματοδότηση για τη δημιουργία των προηγμένων αυτών  ρομπότ προέρχεται κυρίως από στρατιωτικές πηγές συμπεριλαμβανομένης της Υπηρεσίας Αμυντικών Προηγμένων Ερευνητικών Έργων (DARPA) και του Αμερικανικού Στρατού (Ναυτικό και Πεζοναύτες). Οι συμβάσεις που έχει συνάψει η εταιρεία είναι προς το παρόν άγνωστες. Πάντως η Google έχει δεσμευτεί να τις τηρήσει.
 
Big Dog
Το Big Dog («Μεγάλο Σκυλί») είναι το πιο διάσημο ρομπότ της εταιρείας. Μοιάζει με τετράποδο και μπορεί να πλοηγηθεί σε πολλά είδη εδάφους. Έχει ύψος 76 εκατοστά και 91 εκατοστά ύψος και ζυγίζει 109 κιλά. Πρόκειται για ένα αυτόματο σύστημα που τροφοδοτείται από ένα κινητήρα και ελέγχεται από υπολογιστή. Είναι ικανό να διανύσει 4 μίλια την ώρα, να αναρριχηθεί και να μεταφέρει φορτία 155 κιλών. Έχει περισκόπιο και πανοραμικό σύστημα όρασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου