Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ - ΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ - ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΑΙ???

«Οι νεκροί δεν λένε ιστορίες» ισχυρίζεται η αμερικανική λαϊκή θυμοσοφία. Ορθή η παρατήρηση αλλά στην Ελλάδα, αν θέλουμε να αξιοποιήσουμε προς όφελός μας αυτό το απόφθεγμα, θα πρέπει να το μεταβάλλουμε σε «οι νεκροί δεν πληρώνουν»... 

Μόνο έτσι θα μπορούσε να το αντιληφθεί το ανάλγητο κράτος, το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε βέβαιο θάνατο τις επιχειρήσεις που έχουν κατορθώσει να μείνουν όρθιες (έστω και βαριά τραυματισμένες) από τη μνημονιακή λαίλαπα. Δεν υπάρχει ούτε ένας εχέφρων πολίτης στη χώρα μας υπέρ των εξοντωτικών προστίμων που προβλέπει ο πρόσφατα ψηφισμένος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας. Αντί να μεριμνά για περιπτώσεις όπου...
η πρόθεση φοροδιαφυγής είναι εμφανής, τιμωρεί με σκληρότατες, εξωπραγματικές ποινές ακόμη και τις τυπικές αβλεψίες!

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί ένα βάναυσο καθεστώς τρόμου για όλους τους φορολογουμένους και οδηγεί σε σίγουρο λουκέτο χιλιάδες μικρομεσαίες, μικρές αλλά και μεγάλες οικονομικές μονάδες.

Φυσικά, πάμπολλοι πολίτες, όταν αντιλαμβάνονται τέτοιου είδους προθέσεις από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, αντί να... συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις, αποφασίζουν να κάνουν το «μεγάλο βήμα». Να αρχίσουν να φοροδιαφεύγουν συστηματικά και να προσπαθήσουν να διακόψουν κάθε σχέση με τους εισπρακτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας. Η μάχη της επιβίωσης γίνεται πλέον προσωπικό στοίχημα και οι απεγνωσμένοι βιοπαλαιστές βγαίνουν στο... αντάρτικο.


Η κοινή λογική, μια φράση άγνωστη στους αδαείς «ειδήμονες» της ομάδας Στουρνάρα, επιβάλλει την άμεση κατάργηση των παρανοϊκών μέτρων πάταξης της επιχειρηματικότητας. Το μεγάλο στοίχημα για την ελληνική οικονομία δεν είναι να ικανοποιηθούν οι ονειρώξεις μεγαλείου διάφορων απίθανων προσώπων, αλλά να τονωθεί η ζήτηση και να προστατευτούν όλοι όσοι επιμένουν να επενδύουν χρόνο, κόπο και χρήμα στην πατρίδα μας.


Περισσότερα θα εισπράξει το κράτος αν αυξηθεί ο αριθμός των επιχειρήσεων παρά αν αποπειραθεί με κουτοπονηριές να υφαρπάξει πόρους μέσω νομικών... τερτιπιών.


Η κοινωνία αξιώνει από τους επικεφαλής του πολιτικού βίου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποπέμψουν άμεσα τους «μαθητευόμενους μάγους» του υπουργείου Οικονομικών.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου