Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ή ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΛΕΥΕ ΠΟΛΛΟΥΣ???

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ… ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ - Η σύλληψη Φιλιππίδη σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης μπορεί να έφερε μια ανακούφιση αναφορικά με τη συμβολή της στη διαλεύκανση της βρώμικης υπόθεσης του ΤΤ…


Αλλά όσο οι μέρες περνούν, τόσο η αισιοδοξία παραχωρεί τη θέση της σε αμείλικτα ερωτηματικά. Ήταν μια εύκολη σύλληψη. Κυρίως όμως ήταν μια απρόσμενη σύλληψη, μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων κατά τη διάρκεια αυτής της «γκαστρωμένης» εβδομάδας. 

Αποστασιοποιούμενοι όμως από τον επικοινωνιακό απόηχο των γεγονότων, αυτό που κυρίως συνειδητοποιούμε, είναι πως σταδιακά η ανακούφιση παραχωρεί τη θέση της σε ερωτηματικά που παγώνουν τη σκέψη. Σε ερωτήματα που κανείς δε θέλει - ούτε ως υποθέσεις της πιο αρρωστημένης φαντασίας - να ζωντανεύουν στη σκέψη του. Ας τα απαριθμήσουμε ευχόμενοι πως δε θα επιβεβαιωθούμε και αυτή τη φορά με τον πιο τραγικό τρόπο…
  • Πως είναι δυνατόν αυτό το πολυμήχανο αγόρι του συστήματος να συμπεριφέρθηκε με τόση αφέλεια προκαλώντας την τύχη του και εν τέλει την ίδια την αιφνίδια σύλληψή του???
  • Επιβεβαιώνουν άραγε οι κοριοί της ΕΥΠ πως η πρόθεσή του δεν ήταν να επιστρέψει στην Ελλάδα για να καταθέσει, αλλά να διαφύγει της σύλληψης και γι αυτό το λόγο οι εξελίξεις πήραν τέτοια τροπή, και έπρεπε να επισπευσθεί η σύλληψή του μέσα σε τουρκικό έδαφος???
  • Τι συμβαίνει άραγε κατά τη διάρκεια της κράτησής του στις τουρκικές φυλακές, και κάτω από ποιες συνθήκες ενδέχεται να πληροφορείται η τουρκική ΜΙΤ για υποθέσεις που ενδεχόμενα δε θα έπρεπε, από τον «πολύτιμο» Έλληνα κρατούμενό της???
  • Με τι ανταλλάγματα παζαρεύουν οι τουρκικές αρχές (και πιο συγκεκριμένα οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες), σε ποια λογική αμοιβαιότητας και ποιους ενδεχομένως αφορά αυτή η αμοιβαιότητα, την έκδοση ενός πολύτιμου κρατούμενου στην Ελλάδα??? Και το σημαντικότερο…
Σε ποιο βαθμό είναι διασφαλισμένη η ζωή του Φιλιππίδη στις τουρκικές φυλακές???
  • Με ποιο τρόπο αυτοί οι «ημέτεροι» που δρομολόγησαν τη σύλληψή του μέσα στην τουρκική επικράτεια, μπορούν να εγγυηθούν πως ο Φιλιππίδης δε θα πέσει θύμα «ατυχήματος» στις τουρκικές φυλακές ή ενδεχομένως μιας όχι και τόσο εκούσιας «αυτοκτονίας» για να σιωπήσουν μαζί με τον ίδιο και τα μεγάλα του μυστικά???

Μήπως τελικά αυτή η σύλληψη δεν είναι και τόσο αθώα…
Μήπως τελικά ο συγκεκριμένος χειρισμός, δεν παραπέμπει σε μεθοδολογία που θα διασφαλίσει την πλήρη αποκάλυψη αυτής της βρώμικης υπόθεσης, αλλά ενδέχεται να παραπέμψει σε πρακτικές επικίνδυνης καμόρα με διαστάσεις απρόβλεπτες???

Εμείς απορία εκφράζουμε και γι ακόμη μια φορά ευχόμαστε να μην επιβεβαιωθούμε.

Να θυμίσουμε ωστόσο απευθυνόμενοι προς κάθε ανευθυνο-υπεύθυνο για τους χειρισμούς αυτής της ιστορίας, πως το ελεεινό καθεστώς που διέπρεψε σε πράξεις εθνικής μειοδοσίας, παρέδωσε τον Οτσαλάν «στο φτερό» και με το ίδιο σώβρακο στα τουρκικά κολαστήρια, και χωρίς να περιμένει κανενός είδους τυπικές διατυπώσεις και βεβαίως χωρίς να χάνεται στην άβυσσο της μετάφρασης των εγγράφων.

Τώρα γιατί τέτοια ολιγωρία για έναν κατηγορούμενο κλειδί που όλα δείχνουν πως θα στείλει πολλούς και σπουδαίους «σωτήρες» του τόπου πίσω από τα σίδερα???

Σχετικά μας άρθρα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου