Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

Μία από τις βασικές ερωτήσεις που θα κάνουν οι ανακριτές στον Κυριάκο Γριβέα και τη γυναίκα του (το πιο ευνοημένο ζευγάρι στην Ελλάδα από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τα τεράστια δάνεια που πήρε επί εποχής Φιλιππίδη) όταν με το καλό τους εκδώσουν οι Άγγλοι στην Ελλάδα είναι η εξής:...

Τι συνδέει Γριβέα, Λιάπη και Γ. Παπανδρέου

«Πού και πότε γνωριστήκατε για πρώτη φορά με τον Γιώργο και τον Αντρίκο Παπανδρέου και πόσο εκμεταλλευτήκατε τη γνωριμία αυτή για τα υπέρογκα δάνεια που πήρατε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο». Γιατί υπάρχει συνεργασία που ξεκινάει στις...
19 Μαΐου 2004, όταν η εταιρεία C&C του Κ. Γριβέα διοργάνωσε το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής στην Αθήνα με τίτλο «Το μέλλον είναι τώρα». Το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο ήταν από 1.130 έως 1.550 ευρώ, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τους συνέδρους καλωσόριζε ως υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών ο Μιχάλης Λιάπης, ενώ μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Αντρίκος Παπανδρέου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Για τον Γ. Παπανδρέου, η εκδήλωση αυτή έχει ξεχωριστή σημασία καθώς την επιλέγει για να κάνει την επίσημη έναρξη λειτουργίας μίας νέας ΜΚΟ με τίτλο «access2democracy» (a2d). Ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώνει εκεί ότι είναι επίτιμο μέλος της ΜΚΟ μαζί με τον γκουρού της Πληροφορικής Νίκολας Νεγρεπόντε (που θα τον βρούμε στη συνέχεια σύμβουλο του Γ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός) και ενημερώνει ότι η a2d ιδρύθηκε σε Αθήνα και Νέα Υόρκη με σκοπό να προωθήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφόρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε αναρτήσει τότε η «a2d», στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντρίκος Παπανδρέου και ο καθηγητής Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης (που στη συνέχεια έγινε ένας από τους πιο σκληρούς πολέμιους της πολιτικής του ΓΑΠ με τα μνημόνια), ενώ τις δημόσιες σχέσεις σε αυτή την οργάνωση είχε αναλάβει η κ. Μαριάνθη Αλεξίου, σύντροφος τότε του Αντρίκου. Ως έδρα της ΜΚΟ αυτής εμφανιζόταν η οδός Πειραιώς 87 στον Κεραμεικό, δηλαδή το κτήριο του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου. Σήμερα η ΜΚΟ «a2d» του Γιώργου έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Στη συνέχεια, έχει αποκαλυφθεί ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου και Κυριάκος Γριβέας είχαν την ίδια έδρα στη Ζυρίχη της Ελβετίας και τον ίδιο διαχειριστή των εταιρειών και οργανώσεών τους. Ο Αντρίκος για μία ΜΚΟ για την πράσινη ανάπτυξη και η σύζυγος Γριβέα για τις εταιρείες του ομίλου τους. Αυτή την περίεργη σύμπτωση ερευνούν τώρα οι δικαστικές αρχές.
Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «Crash», ο Γριβέας έστησε την αυτοκρατορία του με τεράστια δάνεια που έπαιρνε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για οργάνωση υπερπολυτελών συνεδρίων, που είχαν στόχο την προώθηση της πράσινης ενέργειας και των τελευταίων τεχνολογιών.

Για δείτε τι λέγαμε για το "αντιμνημονιακό" παληκάρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου